alle lymfeklieren voelbaar?

  • #1

    Is het normaal dat ik op mijn borst rond te tepels, aan de zijkanten van lichaam bij de ribben en aan de binnenzijde van mijn bovenbenen, kleine ronde bobbeltjes voel? Ze zijn heel klein en zacht maar ik voel ze wel allemaal

    Reageer
    #2

    Dat is zonder enig onderzoek moeilijk te zeggen. Ga naar de huisarts en laat ernaar kijken

    Reageer
    #3

    Ik voel het ook bij mijn biceps bijvoorbeeld.. als ik lichtjes met mijn duim over de huid wrijf. Het maakt de huid niet bobbelig, maar eronder voel ik wel kleine bobbeltjes.

    Ik wil wel naar de huisarts maar denk niet dat hij er echt naar zal kijken.

    De vraag is gewoon, is het bij sommige mensen normaal dat je de lymfeklieren altijd wel kunt voelen ?

    En.. de lymfeklieren bij de sleutelbenen.. zitten die aan de boven/onderzijde of ACHTER de sleutelbenen? Met andere woorden, als die vergroot zouden zijn, voel je ze dan zitten ze achter het bot?

    Reageer
    #4

    Het kunnen niet allemaal lymfeklieren zijn die je voelt...
    Dus zou ik toch maar eens naar de huisarts gaan.
    Ik wil wel naar de huisarts maar denk niet dat hij er echt naar zal kijken. Waarom zou de arts dat niet doen?

    Reageer
    #5

    Waarom kan dat niet?

    Ik heb vorig jaar een arts op mijn borst laten voelen en hij wist niet wat het was dus hij zei dat het waarschijnlijk spierweefsel is.. maar het zit wel toevallig allemaal op plekken waar ik op afbeeldingen ook zie dat daar klieren zitten.
    Het zijn niet echt ronde bolletjes maar meer langwerige vormpjes.

    De reden dat ik denk dat mijn huisarts het niet serieus zal nemen is omdat ik de laatste maanden veel verschillende onverklaarbare pijntjes heb, en veel onderzoeken zijn verricht waar steeds niks uit kwam. Ik vraag me nu af of ik lymfeklier kanker onder leden heb..

    Klopt het dat als door je hele lichaam klieren opgezwollen zijn, er geen genezing mogelijk is als het inderdaad lymfeklierkanker blijkt te zijn? Ik heb wel diverse licht vergrote klieren onder mijn kaak, van misschien 1 cm. Diverse specialisten hebben ze gevoelt maar dachten dat ze reactief zijn. Voor mijn gevoel zijn die paar klieren wel wat aan de harde kant.

    Reageer
    #6

    Je voelt lymfeklieren op plekken waar je ze niet kunt voelen omdat ze dieper zitten.
    1 cm onder je kaak is niet bijzonders. van een beetje verkoudheid krijg je die ook al
    Ik denk dat je een beetje hypochondrisch bent. Je hebt plaatjes gezien waar overal lymfeklieren zitten en denkt die allemaal te kunnen voelen. Maar dat is dus niet zo. Een heleboel van die klieren zitten dieper in het weefsel.

    Reageer
Reageer op: alle lymfeklieren voelbaar?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief