Spanningshoofdpijn behandeling met Botox

  • #1

    2 jaar geleden ben ik met mijn achterhoofd op een rots gevallen. Er werd toen een hersenschudding geconstateerd. Na tijden van rust bleef ik last houden van dagelijkse hoofdpijn (vaag gevoel boven de ogen). Uit neurologische onderzoeken bleek dat er geen schade was ontstaan door de val.

    Wel is duidelijk geworden dat de spierspanning vanuit mijn nek en op mijn voorhoofd veel te hoog is. Dit is waarschijnlijk ontstaan door dat mijn spieren zijn verkrampt na het ongeval. Door de (traumatische) gebeurtenis zijn mijn spieren gewend geraakt aan het continu vast houden van spanning en kan ik deze spanning niet los laten.

    Nu heb ik afgelopen anderhalf jaar op advies van mijn neuroloog verschillende antidepressiva en epilepsie medicatie geprobeerd om dit vervelende aparte gevoel in mijn voorhoofd te onderdrukken en er vanaf te komen. Wat tot op heden niks heeft geholpen. Ook ben ik in de afgelopen 2 jaar bij verschillende top behandelaars geweest(fysiotherapeuten, chiropractor en osteopaat) om de spierspanning te verminderen. Ook dit heeft geen effect.

    Afgelopen week weer bij mijn neuroloog geweest en die heeft voorgesteld om doormiddel van botox (botuline) inspuitingen in mijn nek en mijn voorhoofd de spanning van deze spieren af te halen. Het doel hiervan is om de vicieuze cirkel van continue spanning op de spieren te doorbreken zodat de spieren ontspannen en het aparte gevoel in mijn hoofd dus zal verdwijnen.

    Het is de bedoeling de behandeling een aantal keer te herhalen en het daarna af te bouwen zodat de spieren gewend zijn om zich weer te ontspannen en waardoor mijn probleem dus opgelost zou zijn.

    Ondanks dat dit allemaal heel logisch klinkt vindt ik het een beetje een apart idee om zomaar iets (gif) in mijn lichaam te laten spuiten.

    Zijn er mensen die ervaring hebben met het inspuiten van botox tegen ‘’spanningshoofdpijn’’ of die hierover goede artikelen weten waar ik me eens in kan verdiepen voordat ik een beslissing ga nemen?

    Ik ben nu 21 jaar en omdat ik verschrikkelijk graag van mijn probleem af wil komen denk ik dat ik uiteindelijk toch voor deze behandeling zal moeten gaan omdat er verder weinig opties meer over zijn die ik niet geprobeerd heb.

    Reageer
    #2

    Hoi, Googel eens op dry needle fysiotherapeut hoge spierspanning.

    Groetjes

    Reageer
    #3
    Reageer
    #4

    ik ben met al een aantal maanden met dry needle bezig,er zijn dagen dat het beter gaat maar over gaat het niet.
    ik heb ook inderdaad meer gehoord over de botox
    en wil dit toch proberen,ik heb al jaren last van spannigs hoofdpijn en van alles geprobeerd dus nu is botox, wie weet een oplossing

    Reageer
    #5

    Ha Jan, erg vervelend voor je om met die hoofdpijn rond te lopen. Toevallig ben ik op zoek naar mensen die ook ervaring hebben met Botox. Heb zelf sinds mijn 18de chronische spanningshoofdpijn, ben nu 32 jaar. Heb bijna alles geprobeerd, behalve botox en een kastje met elektroden in mijn lichaam plaatsen. Ben je al aan de Botox behandelingen begonnen? Hier en daar lees ik via Google dat het kan werken (ook al is het tijdelijk). Hier en daar lees ik dat het helemaal geen effect heeft. In elk geval sterkte ermee! Ik ga het misschien wel proberen.

    Reageer
    #6

    Hoi! Ik (27) heb al sinds mijn 10e last van migraine/spanningshoofdpijn. Het ziekenhuis stuurt me naar huis met chronisch dagelijkse hoofdpijn. Ik heb altijd zo ontzettend veel hoofdpijn dat ik vaak niet kan werken en heb al 2 keer een studie stopgezet. Uiteindelijk ben je klaar om alles maar dan ook alles te proberen, als het maar weggaat!
    Toen bij botox uitgekomen en wat is dat een verademing! Het zit er pas net in maar ik kan nu al zeggen dat het veel beter voelt en ik heb sindsdien geen hoofdpijn meer gehad. Dit is voor mij dé oplossing. Al zou ik willen dat ik dit allemaal eerder had geweten; ik ben onwijs blij dat ik eindelijk na alle ziekenhuisbezoeken, medicatie en behandelingen dit heb gevonden en dit voor mij de uitkomst is.
    Weet je niet of het wat voor je is, probeer het gewoon. Ik wist het het ook niet maar ik ben er nu grotendeels vanaf.

    Reageer
    #7

    Altijd hoofdpijn van kinds af aan....verschillende dingen geprobeerd en vorig jaar een nekoperatie gehad....dat was achteraf ook niet de oplossing. Nu niet alleen hoofdpijn maar ook nekklachten... wil nu ook botox gaan proberen. Welke weg hebben jullie bewandeld en waar ben je uitgekomen? Het verwijsbriefje van de dokter heb ik al
    gr!

    Reageer
    #8

    Hallo, ik ben ook erg benieuwd naar mensen die ervaring hebben met de Botoxbehandelingen. Ik ben zelf een jonge vent van 27 die al jarenlang kampt met enorme rug schouder en nek enen voornamelijk hoofdpijn klachten. Hierbij moet je denken aan Chronische spanningshoofdpijn. Ik snak echt naar een oplossing waardoor ik in je geval een normale baan in de toekomst zou kunnen volhouden. Ik hoop dat de mensen die deze behandeling inmiddels hebben onderaan een bericht plaatsen op deze site. Alvast bedankt!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dit bericht is al weer twee jaar oud, maar zou graag willen weten waar jij voor deze behandeling van botox bent geweest?

    Mijn zoon heeft na een ongeval al meer dan 3 jaar altijd pijn in zijn nek en zware hoofdpijn, alle behandeling gehad, waaronder gekraakt worden, maar niets helpt!

    Reageer
    #10

    Ik heb precies hetzelfde. Nu al 3 jaar chronische hoofdpijn en ga ook voor de botox behandeling (23 jaar oud).

    Reageer
    #11

    Bij hoofdpijnklachten is het goed om ook wat aan de oorzaken te doen. Te beginnen met je voeding. Zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door snelle suikers te vermijden en bij elk eetmoment ook eiwitten, vetten en vezels te eten. Bij hoofdpijnklachten kan ook een overgevoeligheid voor stoffen als tyramine spelen. Dat zit onder andere in kaas, zuurkool, vette vis, eieren enz. Bepaalde kruiden en smaakversterker versterken de werking van tyramine. Ook reageert niet iedereen goed op koffie.

    Tekorten, zoals magnesium, vitamine B en D en nog tal van andere stoffen kunnen van invloed zijn op je klachten. Magnesium werkt heel ontspannend.

    Natuurlijk kunnen er ook andere factoren meespelen, dat er bijvoorbeeld iets scheef of vast zit in je lichaam.

    Reageer
    #12

    Ik heb sinds een 3tal weken ook

    botoxinspuitingen gekregen door een hoofdpijnspecialist , nadat ik reeds meer dan 20 jaar een hoofdpijn patiënte ben. Ipv een verlichting heb ik nu al bijna 14 dagen een enorme druk in mijn hoofd. Herkent iemand dit en zo ja.... is er iets aan te doen?

     

     

     

     

    Reageer
    #13

    Wat die botox betreft zou ik het niet weten. Wel kan het handig zijn om wat aan de oorzaken te doen, zoals tekorten aan onder andere magnesium.

    Reageer
    #14

    Hallo sterretje,

    ondertussen is het 2018... Ik ben wel benieuwd of de botox uiteindelijk resultaat heeft gegeven bij jou. Ik heb zelf chronische hoofdpijn sinds een keiharde val op mijn hoofd en nu stelde mijn specialist ook voor om botox te proberen.

    Hoe is het ondertussen bij jou? Ben wel benieuwd, want wil het ook niet zomaar inspuiten.

     

    Reageer
    #15

    @Lelie Ik zou na een val ook denken aan iets van osteopathie.

    Reageer
Reageer op: Spanningshoofdpijn behandeling met Botox


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief