tintelend/prikkelend gevoel door hele lichaam, vaak in gezicht/nek

  • #1

    Ik heb al een paar klachten gepost maar nu heb ik alweer weer iets anders. Ik voel/hoor dat mijn nek niet helemaal goed is, hij knakt heel zachtjes als ik hem beweeg soms, vooral bovenaan. Hier heb ik niet echt last van behalve dat ik vaak hoofdpijn had eerst, maar nu heb ik weer iets heel anders. Zoals de titel luidt een tintelend of prikkelend gevoel door heel mijn lichaam op verschillende plekken. Vaak in mijn nek maar eigenlijk door heel het lichaam, ook trekken mijn wangen soms wat strakker lijkt wel. Ik weet niet of het mn zenuwen of spieren zijn, het doet ook geen pijn maar het is wel een beetje eng soms. soms ben ik ook even duizelig of licht in het hoofd. Kunnen dit allemaal stress symptomen zijn? Ik ben pas naar de dokter geweest en heb bloed af laten nemen en een hart filmpje laten maken, die waren in orde maar de klachten blijven.

    Reageer
    #2

    ook merk ik dat ik er later in de dag meer last van heb als sochtends en smiddags, iemand?

    Reageer
    #3

    laat je eens testen op de schimmelinfectie candida. Het zou best eens kunnen zijn dat deze schimmel de symptoonveroorzaker is.

    Reageer
    #4

    Waarom nu opeens aan een schimmelinfectie wordt gedacht begrijp ik niet als alle onderzoeken door de huisarts op niets wezen. En om jouw vraag te beantwoorden: ja, deze klachten kunnen allemaal veroorzaakt worden door spanning, stress, vermoeidheid en angsten. Helpt je dat verder? Dit wordt met een mooi woord psychosomatiek genoemd. Meestal gaan deze klachten in de vakantie allemaal vanzelf weer over omdat je dan lekker kan ontspannen en kunt gaan genieten, en je geen zorgen hoeft te maken.

    Reageer
    #5

    Hallo allemaal,

    Ik vind het voor jullie heel vervelend dat jullie
    zo tobben met jullie gezondheid.
    Helaas mankeer ik zelf ook het e.e.a., ik heb ook last van een enorme suis in mijn hoofd en er schijnt teveel energie aan de linkerkant van mijn hoofd te zitten.
    Een oplossing is er nog niet.
    Wat ik wel weet is dat ik enorm gevoelig ben voor div.vormen van straling, o.a. Dect-telefoon, draadloos internet, C2000-masten, mobieltjes, etc.
    (en straling gaat overal doorheen, dus de apparatuur van de buren zorgt ook voor straling in jullie woning.

    Het kan ook helpen om je focus op iets positiefs te richten, neemt de klacht niet weg, maar je kan er wel beter mee omgaan.

    Succes en vooral een goede gezondheid gewenst!!!!!

    oop dat dit bij jullie niet de oorzaak is, het lijkt mij wel de moeite waard om dit eens uit te testen

    Reageer
    #6

    Ik zou eens een chiropractor raadplegen. Misschien zit er wel een zenuw klem.

    Succes

    Reageer
    #7

    Ik heb het met aanvallen in nek armen en benen word er gek van zenuwen zitten klen kan ook stres zin

    Reageer
    #8

    Is er iemand die 24 uur per dag (dag en nacht) tintelingen over het hele lichaam heeft? Het voelt als stroomprikkels en het hele lichaam brandt?
    Heb geen B12 tekort en geen hyperventilatie.

    Anoniem3

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb dat zelfde gevoel net als of er prikkeldraad onder je huid zit.
    Bij is het echter als ik nadenk over mijn pas verbroken heftige relatie met mijn exvriendin .
    Ik ben niet naar de dokter geweest maar heb het eerder in mijn leven gehad.
    Ik weet zeker dat ik overspannen ben , ik probeer veel te sporten om zo de spanning af te voeren.

    Gr.H

    Reageer
    #10

    Ben je er al vanaf ? Ik heb het ook al
    Weken

    Reageer
    #11

    Ik ook al 3 maanden nu een prikkend tintelend en brandend gevoel door heel lichaam .soms wat minder en dan weer heftiger .
    Neuroloog komt tot nu toe niets uit .het is om gek van te worden .ook soms beetje last van gewrichten duim en vinger en ogen etc
    Iemand dit ook ? Kan het met overgang te maken hebben .heb het elke dag .

    Reageer
    #12

    Ik heb het vorig jaar zomer gekregen nav heftige schouderpijn en een paar heftige emotionele gebeurtenissen. De laatste tijd had ik het bv n paar dagen niet en n paar dagen wel en het is laatst twee maanden weg geweest. Na een hele drukke week en dagje Efteling weer volop terug. Het doet echt heel erg veel pijn, ik word er gek van. Soms hele lijf, soms wisselende plekken en dan branden, of prikken. Kan je ook nruropatische pijn krijgen van stress of is dit een stoornis of sensitisatie?

    Reageer
    #13

    Stress en angst kan vervelende klachten geven...misschien wel goed om toch maar eens naar de dokter te gaan

    Reageer
    #14

    Bij mij is er uit gekomen dat ik hele erge chv heb (chronische hyperventilatie), de longarts zei, niet een beetje maar heel erg en daar kan je hele vervelende klachten van krijgen, samen met stress en angst. Toen ik hoorde dat het dit was en niks ergs was ik zo opgelucht dat binnen een paar dagen de pijnklachten weg waren en drie maanden geen last gehad. Na een feest waar het heel warm was, kreeg ik de volgende dag weer klachten. Toen kwam de paniek en angst en bam, weer terug bij af (voor mn gevoel). Nu alweer 4 weken zucht. Ik moet uit die cirkel zien te komen maar valt niet mee, ik word er ook verdrietig van. Maar als ik bv een uitje heb waarin ik echt ben afgeleid dan heb ik ook geen klachten, Heel vreemd allemaal!

    Reageer
    #15

    p.s. En dit betreft brandende pijn, prikkelend pijn, tintelingen...elke keer weer op een andere plek en het meest op mn armen en benen.

    Reageer
Reageer op: tintelend/prikkelend gevoel door hele lichaam, vaak in gezicht/nek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief