angst hiv

  • #1

    Hi, ik ben een man rond de 40. Heb ongeveer 20 weken geleden one night stand gehad, waarbij onveilige vaginale seks is geweest.vrouw komt uit mongolie (weet dat daar het aantal vrouwen met hiv laag is, maar toch). De vrouw is 43, heeft kinderen. Nadat ik paniekerig werd en gelijk haar status vroeg gaf ze aan dat ze echt normaliter met condoom seks heeft en ook 4 maanden voor ons contact gechecked is op soa's/hiv omdat ze ondanks condoom gebruik altijd voorzichtig wilt zijn. Ze zei ook dat omdat ik paniekerig reageerde ze gerust gestelder werd, want ik zou niet zo reageren als ik besmet was.

    Ik heb een tijd lang hierdoor geen angst gehad, aangezien ik behalve vermoeidheid(komt denk ik door drukte werk en nu de angst) en een kleine schimmel infectie lies(ongeveer 1week na contact)geen conversie symptomen gehad. Maar toen werd ik door iemand gewezen op een punt dat je niet altijd conversie symptomen krijgt. Toen ben ik(na 10 weken ontspannen geweest te zijn) gaan zoeken en ben nu redelijk paniekerig/angstig. De vermoeidheid is nu ook weer terug en denk opeens terug en denk dan of ik niet toch wat symptomen had. Achteraf wel zwetende nachten gehad, maar was af en toe en was in mijn ogen te relateren aan warme kamer/drank etc. Heb dat niet paar avonden achter elkaar gehad. Nu ik paniekeriger ben zweet ik wel opeens veel meer en slaap onrustig. Hoe schat jij de kans in op HIV?

    Reageer
    #2

    Het is moeilijk om daar zo antwoord op te geven...Ik acht de kans heel klein...

    Maar aangezien je er toch behoorlijk in de stress over zit, zou ik je aanraden om naar de huisarts te gaan en een test te laten doen. Dat weet je het helemaal zeker en is de stress ook weg.

    Reageer
    #3

    Hi Tandor, Bedankt voor je snelle reactie.
    Ik begrijp dat het moeilijk te zeggen is op basis van wat ik op geef.
    Ik had zelf eerder zoiets dat gezien het aantal geinfecteerde in Mongolie zo laag ligt ten opzichte van de rest van de wereld en het feit dat ik geen echte symptomen gehad heb.(behalve wat zweet nachten, die ik nog steeds af en toe heb en ook volgens mij eerder ook gehad heb. Zijn geen zeiknatte beddengoed nachten hoor). Maar doordat een bekende mij wees op iets dat een groot gedeelte van de hiv besmettingen symptoomloos zijn, werd ik toch wat meer gespannen en je raad het al, ben gaan zoeken op google en daar zie je veel tegenstrijdige berichten waardoor ik nog meer ging/ga twijfelen. Aan de ene kant denk ik dat mijn geest nu met me begint te spelen door het zoeken op internet. Maar aan de andere kant durf ik niet een test te doen. maar aan de andere kant heb ik zoiets dat de kans voor mij erg klein/nihil was. Ik heb namelijk echt alleen vaginale seks gehad en weet zeker dat ik geen wondjes en dergelijke op mijn eikel had.

    Reageer
    #4

    Zoals ik al schreef: Ik acht de kans heel klein.
    Maar 100% zekerheid kun je alleen maar met een test krijgen.

    Reageer
    #5

    Hi Tandor, Ik dit stelt mij ook gerust. Natuurlijk zal ik als ik de moed heb gekregen en een paar dagen eerst even rust (proberen niet te blijven googelen) laten testen.

    Sinds ik deze website gevonden heb en ook van jullie wat raad op andere onderwerp heb gelezen, voel ik me wat rustiger. Op vele andere forums klinkt lijken de gesprekken en adviezen altijd wat meer negatief.

    Ps. Mag ik je wat anders vragen? Ik heb wat van je adviezen gelezen en die klinken allemaal logisch, hoe heb je die ervaring verkregen zodat je gedegen reacties kunt geven? (gewoon interesse)

    Nogmaals bedankt voor je reactie.

    Reageer
    #6

    Je moet inderdaad niet blijven googlen. Dat geeft alleen maar onrust.

    Enerzijds ervaring, (ben al wat ouder)en anderzijds opleiding, studie en scholing.

    Reageer
    #7

    Zekers, bedankt. ondanks dat ik natuurlijk geen zekerheid heb, heb je me wel gerust gesteld.

    ik denk ook, bedankt namens meeste anonieme posters voor al je raad etc.

    Reageer
    #8

    Graag gedaan. ๐Ÿ˜‰

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Tandor, ik weet niet of je dit leest. Ik wilde nogmaals bedanken voor het kalmerende bericht. Ik heb alles laten bezinken en gewoon voor de zekerheid een sneltest gedaan bij slotervaart. Ik ben negatief, positief voor mij dus ๐Ÿ™‚ de consulent was erg vriendelijk en zei eigenlijk direct het zelfde als jij, maar ging zelfs verder. Ze zei wel dat je verstandig bent om protectie te gebruiken wegens vele makkelijk overdraagbare soa's, maar hiv bij echte vaginale seks vrijwel niet mogelijk is.(alleen tbeoretisch)

    Ik kan dit hoofdstuk gelukkig afsluiten.

    Ik zal het forum in de gaten houden en kan dan misschien ook een steentje bijdragen ๐Ÿ™‚

    Reageer
    #10

    ๐Ÿ˜‰

    Reageer
Reageer op: angst hiv


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief