Acuut doof gevoel in heel het lichaam, smaak en reukvermogen

  • #1

    Tijdens het trainen (squaten) op de sportschool kreeg ik letterlijk van het ene op het andere moment een doof gevoel over heel mn lichaam van top tot teen. Ik voel nog wel steeds als iemand me aanraakt of wanneer ik mezelf aanraak het is alleen net of iemand de volumeknop omlaag heeft gedraaid en als mijn gevoel voorheen op 100% zat, zit deze nu op 30%. Dit gevoel blijft continu aanhouden 24 uur per dag. Een week later kreeg ik ook uitslag op mn voorhoofd ter hoogte van mn wenkbrauwen waarvan de huisarts vermoede dat het misschien een allergie is op iets en waarvoor hij me PREDNISOLON en LEVOCETIRIZINE had voorgeschreven de uitslag was hiermee binnen een paar dagen verdwenen maar het verdoofde gevoel over mn lichaam blijft continu aanhouden. Ook heb ik er nieuwe symptonen bij gekregen: heb onwijs ijskoude handen en voeten gedurende de dag, voel me onwijs wazig in mn hoofd en zie ook wazig, soms zelfs dubbel. Koud en warm water vind ik ook lastig in te schatten. Wat betreft smaak en reuk, proef en ruik ik bijna niets van wat ik eet. Verder heb ik ook het idee dat sinds ik dit heb heel erg blauw begin uit te slaan onder mn ogen en mn huid zeer bleek is. Het is gewoon alsof ik in een waas leef, heel onfijn. De huisarts heeft me doorverwezen naar de internist maar dat pas over EEN MAAND! Ik vindt het gewoon allemaal zeer eng en heb tot nu toe niets van toegevoegde waarde gehoord van mn huisarts over wat er eventueel mis met mij zou kunnen zijn of wat de oorzaak van mijn klachten zou kunnen zijn.

    Ook begin ik last te ondervinden van stijve gewrichten vooral in mn pols en vingers. Ik ben voor de rest gewoon een gezonde vent van 29 jaar, die al jaren fanatiek traint en op zn voeding let dus heb echt geen flauw idee waar dit vandaan komt en waarom het zolang blijft anhouden

    Reageer
    #2

    Dat zijn vreemde klachten. Kan me voorstellen dat de huisarts hier ook niet veel over kan zeggen. Daarom goed dat hij je doorverwijst. Wel heel vervelend dat je zo lang moet wachten. Ik zou zo nu en dan eens bellen om te kijken of er eerder plek komt. Soms vallen afspraken uit.
    Vraag me alleen af waarom de internist en niet de neuroloog....maar daar zal de huisarts wel zijn redenen voor hebben

    Je hebt voor de rest geen andere klachten?
    Gebruik je voedingssupplementen of andere middelen voor het sporten?

    Reageer
    #3

    Hey Tandor, dank voor je reactie.

    Het zijn inderdaad supervreemde klachten en ze worden met elk voorbijgaande dag steeds erger. Ik neem voor de rest geen supplementen in voor het trainen, al het nodige haal ik uit mn voeding.

    Was gister langsgegaan bij het ziekenhuis om te kijken of het mogelijk zou zijn om mijn afspraak te vervroegen vanwege het feit dat ik me maar beroerd blijf voelen waarop hun zeiden dat dit alleen mogelijk is op VERZOEK van de huisarts. hierop dus contact opgenomen met de huisarts en gevraagd hoe dit nou precies zit, blijkt dus dat mijn huisarts me al met SPOED had doorverwezen naar de internist en het feit dat ik pas over EEN MAAND een afspraak heb gekregen is gebaseerd op de beslissing van de internist zelf aan de hand van de afgenomen onderzoeken van mijn huisarts (bloedonderzoek en een paar kleine neurologische testjes zoals recht lopen, puntje van je neus aanraken met gesloten ogen etc.)Niet echt uitgebreid onderzoek zullen we dus maar zeggen, ik ben al sinds 3 weken in onwetendheid over wat het is dat ik heb en nu moet ik dus nog eens 4 weken wachten voor duidelijkheid,compleet onacceptabel!

    Is het mogelijk om via een andere weg ervoor te zorgen dat ik sneller gezien wordt? Ik zal sowieso even bellen om te vragen of ik op een reservelijst gezet kan worden indien er een afspraak uitvalt ( als er überhaupt zo een lijst bestaat) maar wat zou ik voor de rest nog meer kunnen doen want ik vind een maand wachten veels te lang en mijn werk en studie beginnen er ook al onder te lijden. Misschien via de zorgverzekeraar proberen?

    Reageer
    #4

    Het verhaal van je huisarts klopt niet helemaal......
    Je huisarts had zelf moeten bellen naar de neuroloog/poli neurologie en een spoedverwijzing moeten vragen. Dan had je in principe binnen 2 werkdagen vof nog dezelfde dag terecht gekund. Dat is namelijk de bedoeling van spoedverwijzingen. maar goed. Daar schiet je nu ook niets mee op.

    De zorgverzekeraar zou je inderdaad ook kunnen bellen. Wellicht hebben ze een zorgbemiddelaar.

    Reageer
    #5

    Vandaag was ik het zat en ben ik toch maar naar de eerste hulp gestapt, daar aangekomen mn symptomen beschreven en alles uitgelegd. Bloed afgenomen en naar gekeken door iemand van interne geneeskunde blijkt dat alles prima in orde is met mn bloedwaarden en dat er dus, intern gezien, niets aan de hand is. Vervolgens werd mij vermeld dat de neuroloog nog even langs zou komen om te kijken hoe en wat, helaas was het redelijk druk op de 1e hulp en krijgen de ziekste patiënten, vanzelfsprekend, voorgang op de rest dus hebben zij mij doorverwezen naar de neuroloog voor 3 maart, nu dus maar afwachten en vingers gekruist houden.

    Begrijp sowieso eigenlijk niet waarom ik in de eerste instantie niet naar de neuroloog was verwezen door mn huisarts, aangezien uit mn 1e bloedonderzoek alles al in orde bleek te zijn.

    Reageer
    #6

    Zoals ik al eerder schreef snapte ik de doorverwijzing naar de internist ook niet....

    Nu maar even afwachten....

    Reageer
    #7

    Zaterdag een poging gedaan om te gaan trainen en het voelde super raar aan. Enige manier waarop ik het zou kunnen verwoorden is als een soort uitwerkende narcose, denk bijvoorbeeld wanneer je net bij de tandarts vandaan komt en een plaatselijke verdoving hebt gehad, als je dan aan je wang voelt voel je wel de sensatie van ''het aangeraakt worden'' maar heel oppervlakkig en flauw, je voelt niet dat jij je wang aanraakt met jou vingers. Letterlijk een verminderde ervaring van prikkels en zintuigen . Wanneer je met gewichten traint voel je in principe de mate van belasting op je spieren en ook op je ademhaling, je voelt spierverzuring en je voelt het wanneer je inspanning levert en de mate waarin je je inspant, je voelt dat je rood aanloopt etc. gisteren voelde ik al deze genoemde dingen onwijs verminderd/bijna niet aan, super eng dus. Ik moet van andere mensen te horen krijgen dat ik onwijs rood aanloop of ik moet in de spiegel kijken om mezelf er bewust van te maken want lichamelijke krijg ik zeg maar geen seintje, wat je normaliter wel hoort te krijgen.

    Smaak en reuk voelen ook nog steeds verdoofd aan. Ben alleen in staat om structuur aan te voelen. Wanneer ik me tanden poets voel ik het niet en kan ik niet inschatten of ik hard of zacht poets en wanneer ik water drink voel ik het ook niet aan op mn tanden of tandvlees of het koud of warm is.

    Dit geld ook als ik buiten loop en er waait bijvoorbeeld een harde koude wind, ik ben alleen in staat om de wind aan te voelen in de zin dat ''het waait'' maar ik kan niet de mate van kou inschatten en ik voel niet aan wanneer mn ogen tranen of mn neus rood aanloopt.

    Afijn, terug naar het begin, tijdens het trainen ook onwijs licht in mn hoofd geworden en mn zich is op bepaalde momenten zeer onscherp ik zie alles net niet dubbel maar met een klein dubbel laagje omheen als het ware. En daarvoor toch weer naar de SEH gegaan. Daar aangekomen weer allerlei neurologische testjes doorlopen en een CT scan gehad van mn hersenen beide niets mis mee. Ben nu dus zowel door de internist als de neuroloog bekeken en beide zeggen niets ernstigs te kunnen vinden en dat ik misschien aan andere oorzaken moet denken zoals depressie of dat het iets psychologisch is. Mn moeder was ook met mee naar de SEH gegaan en zowel zij als ik snapte niets van deze diagnose. Ik heb niets in mn leven om depressief over te zijn, heb nooit psychische klachten gehad, geen akelige dingen meegemaakt die ik onderdruk of overmatig stress. Ben normaal gesproken altijd de gangmaker,super uitgaand en sta altijd positief en blij in het leven dus dat kan het niet zijn.

    Dus ik weet nu eigenlijk niet echt waar ik het verder moet zoeken, ik weet zeker dat er een fysieke verklaring voor moet zijn en niet zozeer geestelijk. Alleen, tja ik ben geen arts en heb geen medische opleiding dus weet niet hoe nu verder en aan welke deuren ik nog eventueel zou kunnen kloppen voor hulp.

    Wat betreft mn gewrichten, vooral mn enkels en pols kraken onwijs veel, en voordat ik dit verdovend gevoel kreeg had ik een blessure aan mn elleboog gekregen, geen flauw idee of dit allemaal er iets mee te maken heeft kunnen hebben. ook kraakt mn schouder en rug onwijs veel. iets wat ik voorheen nooit had.

    Zou het toch een infectie kunnen zijn, misschien zoiets als LYME, carpal tunnel syndrome, tekenen van Reuma, spier en bindweefsel ontstekingen, rhinosinusitis, vergiftiging door zware metalen of dat ik misschien ergens allergisch voor ben zonder het te weten. Zou ik het bij alternatieve geneeskunde moeten proberen orthomoleculaire arts, chiropractor, fysio etc.?

    Reageer
    #8

    Ik denk dat het onder de noemer van Hypesthesie zou kunnen vallen ''loss of fine touch'' .

    Zou best wel zenuw gerelateerd kunnen zijn als ik jou was zou ik aandringen bij de neuroloog voor verder onderzoek

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Als het een infectie is zou dat met bloedonderzoek gevonden kunnen worden.

    Ga naar de huisarts terug en overleg het met de huisarts.

    Reageer
    #10

    [b][/b] ik heb sinds 7 weken net dezelfde symptomen en ben ten einde raad. Kan je me aub laten weten of je al een oplossing hebt. Zou graag ccontact met je opnemen

    Reageer
    #11

    Ben je met de klachten dan ook al bij je huisdarts geweest?

    Reageer
    #12

    [b][/b] ja hoor, ook al bij de neuroloog. mijn hele lichaam voelt minder pijn, minder genot, warm koud sensatie is verminderd, en dit alles is begonnen na een atlascorrectie in de nek. heb al nmr scan gehad van hoofd en hersenstam en niks verontrustend te zien. weet jij of deze andere persoon die dit overkomen is al een oplossing heeft of weer normaal functioneert?

    Reageer
    #13

    Dat weet ik helaas niet...

    wie heeft die atlascorrectie gedaan?

    Reageer
    #14

    [b][/b] privékliniek in Brugge, noem liever geen namen. Toevallig geen gegevens van die persoon met zelfde klachten?

    Reageer
    #15

    Dit forum is anoniem. Ik heb daar helaas geen gegevens van.
    De correctie is in ieder geval niet goed gegaan.. Het manipuleren van wervels is altijd zeer risicovol..

    Reageer
Reageer op: Acuut doof gevoel in heel het lichaam, smaak en reukvermogen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief