Hersenoperatie

  • #1

    Zijn er neurochirurgen die opereren bij de hersenstam (waar het braakcentrum en CTZ zitten)?

    Reageer
    #2

    Waarom zou je zo'n operatie willen laten doen?

    Reageer
    #3

    Ik wil voor eens en voor altijd van mijn misselijkheid af zijn. Een hersenoperatie is extreem overdreven maar ik heb alles geprobeerd en niets helpt. Alleen Zofran helpt. Maar de bijwerkingen (waaronder hartklachten) vind ik ook niets. Ik ben jong en kan niet heel mijn leven deze medicatie blijven slikken en ik weiger te wennen aan deze klachten want ze belemmeren mij in alles wat ik doe.
    Maar het is niet persé realistisch hoor, zo'n operatie doet of kan een chirurg niet eens maar het is ook een vraag uit interesse. Chirurgie bij de hersenen is extreem complex en vooral bij de hersenstam. Maar ik kan nergens concreet vinden of zo'n ingreep bestaat. Enkel voor tumorenverwijdering.

    Reageer
    #4

    Het braakcentrum kan in ieder geval niet worden verwijderd.
    Is bekend waar jouw misselijkheid vandaan komt? Hoe vaak hoeveel last heb je ervan? Welke medicijnen heb je al gehad?

    Reageer
    #5

    Ik heb 24/7 het gevoel dat ik moet overgeven en ik kan dit niet meer aan. Hoe mensen hiermee kunnen leven snap ik niet. Ik wil niet dood maar ook niet zo leven de rest van mijn leven.
    Ik heb schade aan de tiende hersenzenuw.
    Ik heb alles geprobeerd; prokinetica, antihistaminica, 5HT3-receptor antagonisten, dopamine-antagonisten (dat waren de prokinetica..) en meer. Maar niets werkt optimaal en alles heeft bijwerkingen.

    Reageer
    #6

    Dat is wel heel vervelend voor je.
    De Nervus Vagus is nogal een complexe zenuw waar ook niet zomaar iets aan gedaan zou kunnen worden. Vooralsnog zullen anti-emetica de enige mogelijkheid zijn.

    Reageer
    #7

    Ja dat weet ik stiekem helaas ook.. Ik blijf gewoon zo hopen op een oplossing..

    Reageer
    #8

    Ik vind het heel erg voor je als ik jouw klacht lees. Zelf ken ik dit probleem van een zeer zware zwangerschap: doorlopend misselijk zijn en overgeven. Echt voortdurend en uitputtend. Bij mij hield dat uiteraard op na de bevalling, maar echt: ik vind het vreselijk voor je. Ik leef met je mee, kan me voorstellen hoe dat voelt. Hopelijk komt er iemand met een oplossing.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Hersenoperatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief