Tintelingen en dof gevoel in linker wang, arm en been.

  • #1

    Hoi,

    ben een jonge man van 25 en heb nu sinds een week een raar gevoel in de linkerzijde van mijn lichaam. meer specifiek in mijn kaak linker onderarm en linker onderbeen. de klachten begonnen op een ochtend om 5 uur, ik werd wakker en ze waren er. Soms lijkt het of de klachten wat minder zijn, maar soms zijn ze ook weer goed te voelen. Als ik er echt niet aan denk, bijvoorbeeld gisteren hadden we bezoek en heb ik me wel geamuseerd, heb ik het niet, maar vanaf ik alleen ben of rustig ben komt het terug. Aangezien ik in een ziekenhuis werk gaan de onderzoeken wat sneller dan bij de meeste andere mensen. ik kreeg al een Ct-scan, een SEPP en een MRI met contrast deze week. Al deze onderzoeken gaven een normale uitkomst. Geen demyelineserende letsels op mri.
    Neuroloog zegt dus dat er niks angst/zorgwekkend te vinden is. Ook de huisarts zegt dat dit wel geleidelijk zal overgaan. Maar ik blijf er constant aan denken, waarom stopt het nu niet enz enz... Ik ondervind dat ik 's nachts niet goed meer slaap, wordt veel wakker en vooral vroeg. ik kan niet meer uitslapen en slaap max 4a 5 uurtjes nog. mss moet ik eens beginnen denken aan hypochondrie, aangezien ik nogal snel bang heb voor allerlei ziektes... Heb ook gedacht aan chronische hyperventilatie, maar de klachten blijven aan een enkele zijde van mijn lichaam.
    Ik wordt het zo stilaan wel moe, iemand ook ervaring hiermee. of moet ik toch eens naar de psycholoog?

    Reageer
    #2

    Het kan ook met angsten te doen hebben.
    Lees eens mijn columns over angst en kijk of je hierin iets herkent.
    http://www.dokter.nl/forum/Angst/

    Reageer
    #3

    Beste dimi, ondertussen is het enkele mnd geleden dat u dit. Bericht gepost hebt. Ik vroeg me af wat nu de status is : hebt u nog steeds dezelfde klachten ? Ikherken me perfect inuw verhaal en heb ook alle mogelijke onderzoeken ondergaan. Conclusie : geen oorzaak te vinden. Ben momenteel met vakantie maar genieten wordt me onmogelijkgemaakt door die vervelende tintelingen die soms zeer hevig kunnen zijn waardoor ik vaak ook niet kan slapen.
    Mvb
    Birgit

    Reageer
    #4

    Hoi, heb precies hetzelfde gehad. Door de molen in het ziekenhuis geweest (mri, ct. en EEG onderzoek). Komt niets uit. Ben hierdoor zo angstig geworden omdat het nog steeds niet helemaal weg is. Zit nu bij een psycholoog, hoop dat hier iets uit komt. Sterkte

    Reageer
    #5

    Hi! Ik heb precies dezelfde klachten als die jij vermeld. Hoe gaat het nu met je? Ik ga morgen naar de dokter met de klachten en ben benieuwd wat hij erover te zeggen heeft... Het begon in mijn linker hand, toen arm, nu linker been en kaak/wang. Het lijkt langzaam te verspreiden over mijn lichaam. Ik had gisteren ook een moment dat ik onwel werd met hartkloppingen, misselijk en lichthoofdig. Een vriendin zei dat het ook zou kunnen komen door een vitamine B12 te kort. Iemand hier bekent mee? Of toch angst?

    Reageer
    #6

    Ik heb dit ook en er is niets te vinden .Ben op allerlei manieren onderzocht Een neuroloog zei eens tegen mij, ik ben god niet ik ben neuroloog.
    tja ik denk dat je er oud mee kunt worden .
    niet bang zijn in ieder geval.een arts zei eens het hoord bij je
    beter dan je moet er maar mee leren leven.
    aukje

    Reageer
    #7

    Heb ook deze klachten ,doof gevoel aan de gehele linkerkant.Ben bij huisarts geweest die heeft rugfoto laten maken niets aan de hand.
    Neuroloog geweest voor Mri niks aan de hand.
    Door verwezen naar londarts en KNO arts,blijkt dat ik slaapapneu heb.
    Krijg nu een gebitje om slaapapneu tegen te gaan hoop dat dit iets brengt maar ben er bang voor.
    Loop al maanden naar fysio dit verlicht iets gaat dan enkele dagen goed en dan wordt je s morgens weer op en dan is dat shit gevoel er weer.
    Klachten worden erger gevrichten worden pijnlijk.
    Dit vreet aan je gemoed toestand.

    Reageer
    #8

    Wonen jullie dicht bij een UMTS mast?

     

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ik heb sinds afgelopen donderdag dezelfde klachten allen aan mij gehele linker zijde.

    ben 60 en heb hier nog nooit last van gehad.

    lees dit nu net op google van mede lotgenoten

    het begon snachts bij mijn pols enbreide langzaam uit.

    en had ook krachtverlies

    ben door mijn huisarts door gestuurd ziekenhuis door de molen gegaan MRI maar kwam niet echt iets uit ,mogelijk epilepsie?

    Reageer
    #10

    Hoi lieve mensen, ik heb dit ook en momenteel heel erg.

    Lees eens iets over chronische hyperventilatie. Ik herken heel veel van mijn klachten hierin en ik weet dat ik ze het ergst heb als ik stress heb. Ook wordt het erger als ik er angstig van word en is het dus een vicieuze cirkel.

    Op dit moment heb ik er ook hele erge oorsuizingen bij.

    Nog iemand die hier last van heeft??

    Lieve groetjes Daphne

     

    Reageer
    #11

    ik heb ook last van deze klachten. Het begon met extreme vermoeidheid en hoofdpijn. En na een paar maanden kwamen ineens tintelingen aan de linkerzijde van mijn lichaam. Het begon in mn wang naar mn oor en trok door naar mn arm, hand en diezelfde avond ook in mn linkerscheenbeen en voet. Deze zijn vervolgens niet meer weggegaan. Ze zijn af en toe weg maar komen altijd terug. De ene keer heftiger dan de andere keer. Bij de huisarts dachten ze aan de ziekte van Lyme. Doorverwezen naar de neuroloog. Zij dacht aan MS. Via MRI is MS uitgesloten maar wel dmv bloedtest fout- positief getest op Lyme. Loop nu bij de Lyme poli om te kijken of het idd Lyme is en welk stadium etc. Ben bang dat het nog even gaat duren voordat ze diagnose kunnen stellen. Ondertussen heb ik nog wel de klachten. Ik heb verder geen stress of angst. Maar ik vind het wel allemaal erg vervelend.

    NB

    Reageer
    #12

    Ik heb er ook last van. Ook wel steken in het hoofd. En doof gevoel rechts aan hoofd, arm en been. Volgens de huisarts niets ernstigs.  Maar wat dan wel?

    Reageer
    #13
    Reageer
    #14

    Ik heb vorig jaar eveneens hetzelfde gehad. Alleen begon het bij mij gewoon overdag, terwijl ik zat, met tintelingen in mijn linkerhand en arm en ik werd steeds duizeliger. Daarop ben ik wankelend naar de bank gelopen om maar even te gaan liggen. Na een tijdje werd het minder, maar voelde me nog steeds niet lekker.  Ik ben daarna nog even naar mijn vriend gegaan, maar eenmaal daar aangekomen begon het weer, dus opnieuw even gaan liggen tot het weer wat wegtrok. Het verdoofde prikkelende gevoel was nu uit gaan breiden naar mijn linkerbeen en voet. Ik bleef me echter niet lekker voelen en ging maar snel weer naar huis voordat dat niet meer lukte. Ik voelde al aan dat het niet minder ging worden, eerder erger. Eenmaal thuis vrij snel naar bed gegaan want ik voelde me ineens uitzettend uitgeput. 'S nachts 'n paar keer wakker geworden, merkte toen dat het verdoofde gevoel nog veel erger was geworden, het leek alsof de hele linkerkant met zware verdovingsspuiten was verdoofd, ook mijn hele hals met name mijn keel, mijn kin, lippen en de hele verder linkerkant van mijn hoofd. Ik had(en nog steeds) een strak gevoel in mijn oksel, bovenarm en linkerkant van mijn borstkas. linkerbeen en vooral voet.  Omdat ik nog wel helder kon denken voelde ik me niet gealarmeerd dat het een herseninfarct/bloeding zou kunnen zijn dus besloot te wachten tot de ochtend voordat ik de huisarts ging bellen. De volgende dag merkte ik met opstaan dat lopen bijzonder slecht ging vanwege dat verdoofde been en voet. Ook mijn linkerarm en hand gebruiken ging haast niet meer. En dat knellende strakke gevoel was zwaar aanwezig.  Ben naar de huisarts gebracht en die heeft me na 'n paar snelle tests direct doorverwezen naar de spoed neurologie in het ziekenhuis. Daar de hele dag tests gehad, maar geen scan. Aan het eind zeiden ze dat ze geen duidelijke verklaring ervoor wisten, het kon mogelijk met stress te maken hebben en verwezen me door naar een psychotherapeut.  Vanwege een beperkte ziektekosten verzekering werd therapie niet vergoed. Een uitgebreidere verzekering ging even wat tijd overheen...en toen kwam Corona dus was er een hele tijd helemaal geen therapie mogelijk en nu wachtlijsten gesloten. Nu ben ik 'n jaar verder en heb nog steeds geen hulp kunnen krijgen. Het heeft dik 2 maanden geduurd voordat ik weer kon autorijden, al ging het nog niet van harte, dus de snelweg heb ik de eerste maanden vermeden. Het verdoofde gevoel is wel afgenomen, maar nog steeds aanwezig. Met name op kou reageert mijn lichaam extreem en wordt alles direct erg stram, neemt het verdoofde gevoel toe en krijg het abnormaal koud.  Alles lijkt ook wel van slag, ik voel me zwak, moe en depressief, waarschijnlijk door die aanhoudende klachten waar ik nergens mee terecht kan.  Wat is er aan de hand met mij? Ik weet me geen raad meer onderhand!

    Reageer
    #15

    Hoe oud ben je?
    Heb je veel stress/spanningen? Doe eens de test op:
    https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Reageer
Reageer op: Tintelingen en dof gevoel in linker wang, arm en been.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief