oorsuizen en migraine achtige klachten

  • #1

    Hallo,
    Ik heb nu bijna een jaar last van oorsuizen. Ben hiermee naar het ziekenhuis geweest. Ze denken dat het ligt aan mijn kaakspieren. Heb in december weer een afspraak hiervoor. Maar nu heb ik sinds 3 dagen ook last van een soort migraine, maar dan zonder hoofdpijn (heb vroeger trouwens regelmatig migraine gehad) Het is vergelijkbaar met het kijken naar een tv met sneeuw. Heb wel verkoudheid en een beetje hoofdpijn, maar vind deze klachten nogal vreemd. Zouden mijn oorsuizen en dit met elkaar te maken kunnen hebben? Dat het misschien iets met de zenuwen kunnen zijn?

    Reageer
    #2

    Even ter aanvulling: ben 17 jaar, eet gezond, drink weinig alcohol, rook niet, gebruik geen drugs ed. Ben wel sinds begin september aan de pil(de lichtste)

    Reageer
    #3

    Je zou acupunctuur kunnen proberen...

    Reageer
    #6

    Ik weet wel wat oorsuizen inhouden en ga hiervoor ook al naar de dokter, maar ik vind die andere klachten zo raar.

    Reageer
    #8

    Ik denk dat ik jouw verschijnselen gedeeltelijk herken.
    Ik ben nu in de 60.
    Van mijn 30ste tot mijn 40ste had ik zo'n twee keer per jaar migraine, voorafgegaan door visusstoornissen. Drn kreeg ik ernstige hoofdpijn, daarna ookmisselijk met ivergeven.
    Toen heb ik zo'n 20 jaar geen last gehad.
    Vanaf mijn 60ste wel de visusstornissen, maar lichte hoofdpijn en zeer lichte misselijkheid.
    Het laatste half jaar heb ik die lichte hoofdpijn en zeer lichte misselijkheid nadat ik een paar uur last gehad heb van oorsuizengen.
    Ik kan er goed mee leven, want het is maar sporadisch.
    Geen oplossing voor je dus helaas.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi! Dat komt hoogstwaarschijnlijk door de pil. Ik heb dezelfde klachten als ik op gesteld moet worden, na de eisprong. Heb het bijgehouden en ik weet het nu zeker. Ik heb het gekregen nadat ik een spiraal heb laten zetten. Helaas is het niet over gegaan na verwijderen.

    Reageer
    #10

    Migraine kan onder andere samenhangen met oestrogeendominantie en tekorten aan bepaalde voedingsstoffen. Gebruik van de pil bevordert oestrogeendominantie. Dan is het oestrogeen relatief te hoog, ten opzichte van het progesteron. Hormonale anticonceptie werkt sowieso ontregelend op je eigen hormonen en zorgt voor tekorten aan diverse vitaminen en mineralen. Dit  herstelt zich niet zomaar vanzelf als je ermee stopt. Oorsuizingen kunnen ook te maken hebben met tekorten aan bepaalde voedingsstoffen en een te laag melatonine. Als het melatonine laag is is het oestrogeen vaak te hoog en andersom.

    Reageer
Reageer op: oorsuizen en migraine achtige klachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief