Duf gevoel in linkerarm en been

  • #1

    Hallo,

    ik hbe de afgelopen week veel last van een duf gevoel in mijn linkerbeen en tintelingen in mijn linkerarm/schouder.

    Het is niet echt een slaperig gevoel vaak maar meer een soort duf gevoel een beetje krachtloos.

    Weet iemand wat dit is?

    Reageer
    #2

    Ik word ook vaak duizelig en krijg een zwaar gevoel op de borst als ik lang zit en weer opsta. Ook als ik zit heb ik regelmatig een slapend gevoel boven mijn linkerbeen.

    Reageer
    #3

    Linkerbeen = linkerbil

    Reageer
    #4

    Zijn dit signalen van een opkomende beroerte?

    Reageer
    #5

    Heb de tintelingen ook in mijn linkergezicht maar het hangt niet.

    Reageer
    #6

    Hai, met jouw klachten kun je het best even naar de huisarts gaan. Je vermeldt je leeftijd niet en ook geen verdere details...

    Reageer
    #7

    Ik ben 22. Wat voor verdere details wil je weten?

    Reageer
    #8

    Waarom denk je aan een beroerte? Leef je gezond? Eet je gezond, beweeg je voldoende?

    Groetjes

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik leef redelijk gezond, ga ook 4x per week naar de sportschool voor krachttraining. Ik denk hieraan omdat ik vaak angstig ben met dit soort dingen...

    Reageer
    #10

    Hallo,
    heb je recent nog je bloeddruk laten meten?

    Har

    Reageer
    #11

    Nee.

    Reageer
    #12

    Hallo Anoniem, ben je hypochonder? Je bent pas 22 en je leeft gezond, sport regelmatig. Kan het zijn dat er een zenuw klem zit waardoor je dit gevoel hebt?

    Lola

    Reageer
    #13

    Ik wil hier wel mee naar de dokter maar ben bang dat deze mij niet serieus neemt omdat ik daar erg vaak ben geweest omdat ik dacht hartklachten te hebben/hyperventilatie. Hart is volledig onderzocht en is niets mee gevonden. Had vorige week ook weer last van druk op de borst maar de huisarts nam niet eens bloeddruk op/luisterde niet naar mijn hart en schoof het meteen weer af op stress.

    Reageer
    #14

    Hoe ontstaat hyperventilatie?

    Wanneer u angstig of gespannen bent, kan uw lichaam in een stresstoestand raken. Het lichaam gaat dan stresshormonen aanmaken, zoals bijvoorbeeld adrenaline. Het is alsof het lichaam zich voorbereidt op een inspanning. U gaat vanzelf sneller ademhalen en uw hart gaat sneller kloppen. Zo kunnen angst en gespannenheid ervoor zorgen dat u gaat hyperventileren.

    Lees verder/Bron:
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBR3a.htm

    Reageer
    #15

    Bij angst en spanning raakt uw ademhaling van slag, vaak zonder dat u het zelf beseft. Ook overbelasting of oververmoeidheid kunnen een rol spelen. Het lichaam gaat hierdoor stresshormonen aanmaken, zoals adrenaline. Het is dan alsof het lichaam zich voorbereidt op een inspanning. U gaat vanzelf sneller ademhalen en uw hart gaat sneller kloppen. U zit bijvoorbeeld in een stoel, maar ademt alsof u aan het hardlopen bent.

    Angst en spanningen kunnen behalve hyperventilatie nog andere klachten veroorzaken. Voorbeelden zijn: benauwdheid, duizeligheid, flauwvallen, pijn op de borst, hartkloppingen, tintelingen, droge mond, hoofdpijn en misselijkheid.

    Lees verder/Bron:
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenfolders/NHGPatientenfolder/PF29.htm

    Reageer
Reageer op: Duf gevoel in linkerarm en been


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief