Paralyse van Bell?

  • #1

    Hoi,

    Ik heb sinds 5 dagen (dinsdag) last van een verbrand gevoel op mijn tong. Het begon met dat symptoom en wanneer ik eet voel ik een tinteling op mn tong, het eten smaakt ook "raar" beetje bitter.

    Na 2 dagen kreeg ik ook last van mijn mond, kauwen ging iets moeilijker en ik merkte dat de linkerkant van mijn mond niet echt goed bewoog. Sinds gistermiddag kreeg ik ook een beetje last van mijn ogen. Met name linkeroog voelde droog aan. Vanochtend merkte ik dat ik mijn linkeroog niet goed dicht kon doen alleen als ik beide ogen sluit gaat het iets beter. Als ik lach gaat mn linker mondhoek ook niet mee.

    Het is Paasweekend dus ik kan pas dinsdag mijn huisarts bellen. Ik las op dit forum dat dit een van de symptomen van Bell zijn.

    Ik heb geen last van oorpijn gehad voordat ik de "verbrande" tong had. Maar ik weet niet of ik nog meer symptomen ga krijgen.
    Dit komt op een erg slecht moment omdatik in juni ook voor 3 maanden in het midden oosten zit. Ik weet natuurlijk nog niet wat ik precies heb, maar heeft een verandering van klimaat effect op mijn situatie? Ik vind het natuurlijk wat geruststellender als ik gewoon in Nederland behandeld kan worden dan in een onbekend land mocht het verergeren.

    Reageer
    #2

    er is altijd nog een huisartsenpost waar je even mee kunt bellen.
    leg de symptomen voor en vraag advies!
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #3

    Als u naar de huisarts belt of gaat, bereid uw gesprek of bezoek dan goed voor.

    - Schrijf alle symptomen even op een lijstje zodat u snel en duidelijk de huisarts kunt inlichten.
    - Beschrijf kort belangrijke ziekten en live events voor zover die van invloed zouden kunnen zijn op uw klachten.
    - Maak een lijstje van de medicatie die u gebruikt.
    - Maak een lijstje met uw belangrijkste vragen: Is dit een aangezichtsverlamming van Bell? Wat is de oorzaak van de aangezichtsverlamming van Bell? Wat zijn mogelijke alternatieve oorzaken van mijn klachten? Wat is er aan de symptomen die ik ervaar te doen? Is de aangezichtsverlamming van Bell een tijdelijke of chronische aandoening? Wat kunt u het beste doen? Waar kan ik informatie vinden over de aangezichtsverlamming van Bell?

    Als u pijn heeft kunt u tijdelijk pijnstillers gebruiken. Tevens is het aan te raden regelmatig een warm washandjes op de pijnlijke plekken te houden.

    Lees ook de informatie over de paralyse van Bell op:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Aangezichtsverlamming_van_Bell

    Reageer
    #4

    Uw klachten zijn verdacht voor een CVA, een TIA of een herseninfarct, oftewel een beroerte. Neem met spoed contact op met de huisarts voor onderzoek en een diagnose.

    Reageer
    #5

    Bedankt voor de antwoorden.
    Heb vanmiddag de huisartsenpost gebeld en ben in de avond langsgegaan.

    Volgens de arts is het de paralyse van Bell. En het kan waarschijnlijk door een virus komen maar dat wist hij niet zeker. Ik heb zo'n pleister bril voorgeschreven omdat mn linkeroog niet knippert en door de droogte irriteert.

    Als het zou verergeren moest ik weer langskomen.
    Na 14 dagen ook nog een keer naar de huisarts voor controle.

    Nu is er geen bloed afgenomen om te kijken of er een virus etc. of iets anders de oorzaak van mijn symptomen zijn. Ik was dat ook helemaal vergeten te vragen.

    Is het verstandig om dan na het weekend nog gewoon naar mijn huisarts te gaan? Om alsnog voor een bloedonderzoek te vragen? Of gewoon na 14 dagen voor controle mits het niet verergert natuurlijk.

    Reageer
    #6
    Reageer
    #7

    Ik heb pas de brilpleister op gedaan en het gaat nu wel iets beter. Minder last van irritatie hopelijk blijft het zo.

    Reageer
    #8

    Als gevolg van de verlamming bij de paralyse van Bell kan de functie van de spier die het oog sluit, en het oog tegelijkertijd bevochtigt, tijdelijk afwezig zijn. (Omdat de spier die het oog opent wordt aangestuurd door een andere hersenzenuw die niet is aangedaan bij Bell kan het oog aan de aangedane zijde wel worden geopend.)

    Als gevolg van het niet sluiten en het onvoldoende bevochtigen van het oog kan er als complicatie een keratitis ontstaan aan de aangedane zijde.
    Naast kunstmatig traanvocht wordt er daarom vaak een oogpleister voorgeschreven om het oog vochtig te houden.

    80 procent van de mensen met een aangezichtsverlamming van Bell herstelt binnen zes maanden.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    goed dat je even de huisartsenpost hebt gebeld, dat kun je altijd het beste doen.
    wens je sterkte, het is een vervelende aandoening.
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #10

    Wat ik vergeten te vermelden was dat ik ook een verminderde eetlust heb sinds ik last van mijn tong heb.
    Is dit ook een symptoom of kan het door de stress komen?

    Reageer
    #11

    Als gevolg van het smaakverlies en misselijkheid dat bekende symptomen zijn, is het logisch dat de eetlust ook afgenomen is. Zorg voorlopig voor voldoende gezonde voeding, en accepteer dat de smaak en het genieten van eten hopelijk tijdelijk minder is.

    Reageer
    #12

    Bedankt voor de uitleg.
    Ben inderdaad een beetje misselijk.
    Ik hoop dat de eetlust ook snel weer terugkomt.

    Reageer
    #13

    Ik wilde graag weten of de mensen die deze ziekte hebben nog wel gewoon kunnen werken. Of kan het erger worden waardoor je niet meer kunt werken?

    Ik heb nu behalve de ongemakken van verminderde eetlust en een niet sluitend oog waardoor mijn ogen vermoeid raken verder (nog) niets.

    Reageer
    #14

    Direct weer te gaan werken is niet het meest verstandige dat u kunt doen. Gezien de reële kans op complicaties lijkt het mij niet raadzaam meer energie te verbruiken dan nodig is en lijkt het raadzaam om alle tijd, aandacht en zorg voorlopig even aan uw eigen lijf en leden te besteden. Ik zou zelf zeker niet gaan werken in deze eerste dagen waarin de verdere ontwikkeling van de problemen zo van belang is. Juist nu wordt een belangrijk deel van de prognose vastgesteld; bij afname van de klachten juist in de eerste weken na het ontstaan lijkt de prognose het gunstigst.

    Reageer
    #15

    Ik was niet van plan om direct te gaan werken.
    Ga volgende week een paar dagen naar Parijs op vakantie, dat moet op zicht geen probleem zijn toch.
    En daarna doe ik het iets rustiger aan.
    Maar een maand later mits het natuurlijk niet slechter gaat kan ik wel gewoon door gaan met werken zonder problemen?

    Reageer
Reageer op: Paralyse van Bell?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief