weet iemand tevens wat het kan zijn?

  • #1

    Krommenie , 24 Juni 2008

    Geachte Mevr. ....,

    Op 09 Juli aanstaand heb ik bij u een afspraak, hiervoor heb ik wederom een verwijzing van Huisarts van .....
    Alvorens ik kom heb ik na lang pieker besloten eerst dit schrijven te doen toekomen.
    Zoals u weet ben ik enige tijd geleden met klachten bij u gekomen, waarop ik bij de Heer Kummer terecht ben gekomen.
    Ik heb aan zijn operatie en inmiddels de tweede erg veel gehad omtrent de druk die ik voelde van binnenuit mijn hoofd, ik heb er veel aan en de resultaten zijn goed.
    De klachten op het andere gebied verergeren alsmaar en daardoor lukt het maatschappelijk functioneren steeds minder goed, het achtervolgt mij 24 uur per dag en word er steeds meer gespannen door.
    Ik ben momenteel bij spel wat enigszins goed helpt, maar ik merk dat het steeds moedelozer word en zelfs zo erg dat ik vaker denk geef mij maar een potje medicijnen.

    Ik weet me er geen raad meer mee en na diverse onderzoeken is er nog niet echt iets tastbaars aangekomen, behalve dat er aan spanning of stress word gedacht.
    Zelf heb ik de overtuiging dat dit een rol speelt en dit een en ander verergert maar voel duidelijk dat het een lichamelijke oorzaak heeft waar dit juist alleen maar meer gaat overheersen.

    Ik schrijf u om heel duidelijk het verloop en wat ik voel van mijn klachten weer te geven in de hoop er een lijn is te ontdekken en tevens vraag ik u om diepgaand onderzoek te doen voor zover mogelijk of indien dit op u gebied niet mogelijk is ander onderzoeksmethoden of allicht andere ziekenhuizen dit te laten onderzoeken.
    Wel ben ik er nu achter dat het zenuwen zijn die naar mijn vermoeden problemen veroorzaken.
    Wat mij wel opvalt is dat ik op internet klachten tegenkom van mensen die soortgelijk zijn aan die van mij en die door een teek zijn gebeten.
    Ik ben een jaar geleden door een teek in Frankrijk gebeten welke er zeker 12 dagen in heeft gezeten voor ik er achter kwam en bij de huisartsenpost is verwijderd.
    Ik ben geprikt en het bloed word hierop onderzocht, op websites die veel gaan over orthomucolaire geneeskunde lees ik echter ook dat het een lastig fenomeen blijft omdat als het uit je bloedbaan is het wel in je lichaam kan zitten en als het wel in je bloed gevonden word het lastig te bepalen is of het de ziekte van Lyme betreft.
    Wel heb ik een hoop symptonen die heermee overeen komen maar die komen met meer ervaringen van mensen overeen die zenuwaandoeningen hebben of waarbij complicaties daarvan zijn geconstateerd.

    In de hoop dat u mij ondanks het feit dat het misschien niet na een scan duidelijk is en doorzoeken of doorverwijzen nodig zal zijn wilt helpen want ben wanhoop nabij.
    Ik zal zo goed mogelijk aangeven wat het verloop van mijn klachten zijn en hoe dat voelt.

    Zoals u weet kwam ik enige tijd geleden bij o met onhoudbare hoofdpijn en meerdere klachten, die druk van binnenuit mijn hoofd is na de operatie van meneer Kummer verdwenen wat al echt een geweldig resultaat is.
    De klachten die ik al had voor deze hoofdpijnen zijn wel blijven verergeren en nemen steeds meer de overhand.

    Het betreft;

    - scherpe steken in mijn hoofd en benen net alsof er een kort moment een dolk word ingestoken. (dagelijks hele dagen door en door het gehele lichaam)
    - scherpe steken en kloppingen naar mijn gevoel alsof er een groot voorwerp op een vaste plek van mijn aderen door die ader word geduwd, na een paar keer flink kloppen is het net of het er doorheen schiet en is het weg om vervolgens op een andere plek terug te komen (dagelijks hele dagen door en door het gehele lichaam waar dat in het hoofd en been het meest voorkomt en dit heel veel pijn doet) , het is wel zo dat ik er steeds meer van overtuigd raak dat dit zenuwen zijn in plaats van aderen maar zo is het gevoel.
    - reuma-achtige pijnen in polsen, armen, benen en gewrichten. (af en toe maar dan zeker nadrukkelijk aanwezig)
    - steeds slechter korte termijn geheugen en vergeetachtigheid. (steeds erger wordend)
    - kloppingen van hartslag die ik voel in mijn hoofd en benen. ( regelmatig terugkerend)
    - ik ervaar steeds minder kracht in armen en benen, laatste dagen kan ik nauwelijks normaal autorijden en pedalen intrappen.
    - af en toe rugpijnen in mijn onderrug, of links en rechts achter in het borstkas en pijn met ademen (af en toe maar regelmatig terugkerend met dagenlang pijn in de onderrug en dan is het weer weg)
    - pijn in mijn benen te vergelijken met groeipijn maar dan erger en verkramping van spieren wat stekende pijn geeft en dit lopen en rennen ernstig bemoeilijkt.
    - verkramping van mijn vingers af en toe.
    - de gehele dag door heb ik een warm hoofd en van binnenuit voelt het ook warm als een gloeiende bol.
    - vooral s’nachts overmatig zweten of bij lichte inspanning al extreem.
    - een aantal keren door mijn rechterbeen gezakt.
    - trillingen zoals je die wel eens van je oog lid voelt maar dan door het hele lichaam, lijken wel mijn spieren
    - slapende voeten met regelmaat terwijl een normale houding wordt aangenomen, en ook regelmatig tintelende handen,vingers en voeten.
    - vermoeidheid, sloom, luierig en weinig energie, niet energiek en wil wel sporten maar mijn benen gaan enorm snel pijn doen.
    - snel prikkelbaar en geirriteerd.

    Ik vind het niet meer aannemelijk dat het alleen door spanning komt, vooral de steken in mijn hoofd, benen armen en mijn hele lichaam nemen overhand en komen in steeds pijnlijkere maten voor, tevens voel ik steeds meer kracht uit mijn vingers, benen en handen vloeien,
    Vaak is het ook net of mijn aderen te smal zijn om bloed door te laten dan word het heel spastisch en gaat het bonken en uitzetten wat heel veel pijn doet.

    Toen ik aan mijn oor was geopereerd waren deze klachten ook zeer extreem aanwezig, toen ik een keer zelfstandig naar het toilet was gegaan klopte het overal in mijn lichaam,net of alle aderen mijn lichaam uit aan het bonzen waren wat ik overigens vaker heb.
    Ik vond zelf ook dat ik extreem veel morfine nodig had voordat mijn lichaam en pijn rustiger werd.
    De steken, kloppingen, krampen, en het gevoel of ik er bijloop als een tijdbom maken mij enorm verdrietig en wanhopig en hopelijk kan met uw hulp of een andere mogelijkheid een oorzaak gevonden worden voor de klachten want het word voor mij steeds moeilijker te accepteren dat het leven op deze manier verder zal moeten.
    Tuurlijk is de spanning van de laatste 5 jaar in mijn leven een absolute reden die meespeelt maar de overige klachten kunnen dit niet als oorzaak hebben.

    Ik lees op diverse forums van geneeskunde sites ook veel verhalen van mensen die soortgelijke klachten hebben en waarbij maar niets gevonden word, dat er uiteindelijk na lang zoekwerk toch ontstekingen in bijvoorbeeld zenuwen worden gevonden etc.

    Hopelijk wilt u goed over mijn brief na denken voor ik bij u op 09 Juli op spreekuur kom, want er zijn een aantal dingen uitgewezen maar er moet een oorzaak zijn.

    Op deze voet verder kan het niet ik kan niet meer normaal genieten van een dag en voel 24 uur per dag, steken, pijnen en schokken en stoten in mijn hoofd, armen en benen.

    Als ik een vuist bal en kracht zet doet dat ook pijn.

    Vooral die kloppingen, kramptrekkingen en bonkingen is aderen of zenuwen beangstigen mijn klachten, ook dat het steeds iets slechter gaat.
    Wat voor mij inmiddels een feit is, is dat het voor mij op deze manier niet meer hoeft en ik niet kan genieten van zaken in het leven waarvan je zou moeten genieten.
    Het idee dat er dus na verdere onderzoeken niets gevonden kan worden of dat er niets aan gedaan kan worden maakt het dan voor mij onmogelijk op een normale manier mijn bestaan te leiden.

    Ik hoop gewoon dat u met mij alle mogelijke manieren aangrijpt die mijn klachten kunnen herleiden en al het mogelijke onderzoek wil doen naar mogelijke oorzaken van deze klachten die er zijn, want dat er iets is weet ik zeker.

    Terwijl ik deze brief schrijf voel ik wederom in mijn hele lichaam hier een steek,daar een steek, kloppen achter mijn oor, in mijn arm en zo gaat het dag en nacht door, ik weet het niet meer en raak er machteloos van.

    Vriendelijke groet,

    Daniel Haans.

    Reageer
    #2

    hart,bloed is al onderzocht en een hersenscan wat alleen kno problemen uitwees.

    Reageer
    #3

    geachte,

    Ik begrijp uw zorgen en angst.
    Het treft mij dat de differentiaal diagnose van uw klachten onduidelijk is.
    Mogelijk kan de ziekte van Lyme, ofwel het stadium neuroborreliose uitsluitsel geven.
    tenslotte is het zaak dat u correct en duidelijk geholpen wordt om uw angst en zorgen te doen afnemen, en het herstel te bespoedigen.

    Met vriendelijke groet.

    Reageer
    #4

    als het iets neurologisch had geweest, waar ik even aan dacht, had het op de scan zichtbaar geweest.
    in het bloed kunnen andere dingen opgespoord worden, maar daar moeten ze wel naar zoeken, dus ik weet niet wat er gecontroleerd is, vraag hier dan ook na. b.v. de suggestie Lyme.
    Spanning doet rare dingen met een mens, als de reguliere geneeswijze niets voor u kunnen doen, probeer het dan eens bij een arts in Chinese Geneeswijze, die kijkt op een andere manier naar uw klachten.
    Sterkte Brenda

    Reageer
    #5

    Ik herken me zelf heel goed in jou verhaal.
    Alleen heb ik zelf ook nog eens uitval verschijnselen erbij van mijn armen en benen.

    Zeg altijd, als ik het moet uitleggen aan mensen,
    het lijkt wel of er iemand met een voodoo poppetje aan de gang is op mijn lichaam.

    Ook bij mij hebben ze een hersenscan gedaan en kwam niets uit, nu krijg ik 14de juli de uitslag van een ruggen mri en E.E.G.
    Veder word er nog gezocht naar herpes, dat kan namelijk ook deze klachten geven.
    vitamine b12 tekort en lyme geven ook de zelfde symptomen.
    Bij mij was de waarde volgens de dokter goed, maar volgens de stichting b12 tekort en lyme willen ze me gewoon niet op testen.

    Reageer
    #6

    leuke naam heb je 😉

    Lymer is het niet mijn bloed was goed, ook ik heb een hersenscan gehad waarop alleen kno problemen te vinden waren en ik inmiddels 2 keer ben geopereerd.

    Vervelend voor jou ook temeer als ze het niet een twee drie vinden, dan word je vaak niet meer serieus genomen of ze gooien alles maar op spanning.
    Dat kan wel maar dan moet eerst al het andere zijn onderzocht vind ik.

    Vertel eens wat meer over jezelf het klachtenpatroon en jou belevenis erin?

    en hou me op de hoogte van de uitslag!

    Daniel

    Reageer
    #7

    Misschien ligt het aan de naam, ben je ook weegschaal van sterrenbeeld? haha.

    Hier komen mijn klachten, kan beter opschrijven wat ik niet heb.

    Jeukerige huid (mieren gevoel)
    Jeukerige oren met veel vocht.
    Vaginale infecties.(1x in de 2 mnd)
    Kalknagels(tenen)
    Branden/jeukerige voeten.
    Blauwe huid en voeten.
    Slaapgevoel in benen, armen, handen en voeten.
    Pijnscheuten door schouders armen benen en gezicht.
    Kloppende aders/spieren.
    Trekkende huid bij schenen.(vooral bij lopen)
    In de winter rode adertjes op de borst.
    In de zomer altijd jeukerige blaasjes op de borst.
    Nachtzweet.
    Pijn in de rug.
    Uitval pols/handen, arm en been.
    Last van bepaald licht en geluid.
    Prikkelbaar/opvliegerig.
    Opgezette buik en elke dag dunne ontlasting.
    Stekende pijnen in de anus (duurt ongeveer een half uurtje trekt daarna weg)

    Ben vandaag voor controle naar de tandarts geweest en heb al 1,5 jaar kiespijn met scheuten door mijn bovenkaak, hij snapt niet dat er niet naar zenuwen worden gekeken, want hij kan echt niets vinden.

    Bij mij is er fibromyalgie geconstateerd, maar de reumatoloog vind daar eigenlijk weer een hoop dingen niet bij horen.

    Mijn belevenis is eigenlijk dat je de gehele dag met pijn loopt en je word door de dokters aangekeken alsof ze je niet willen geloven.
    Sterker nog, ze nemen je ook niet serieus. Dan nog je familie en gezin, die je steeds maar weer moet teleurstellen omdat ik het niet meer kan omdat je te moe of te veel pijn hebt.
    Langere stukken lopen doe ik al met een kruk, omdat ik anders z'n pijn in mijn rug krijg en als ik dan ga zitten net is alsof iemand er een mes in steekt.

    Werk jij nog of gaat dat niet meer.
    Ik mag morgen op mijn werk gaan mededelen dat ik nog niet mag werken omdat de kweek van waarschijnlijk de herpes nog 2 weken duurt.

    groetjes Daniëlle.

    Reageer
    #8

    Dag Danielle,

    Slaapgevoel in benen, armen, handen en voeten.
    Pijnscheuten door schouders armen benen en gezicht.
    Kloppende aders/spieren.
    Trekkende huid bij schenen.(vooral bij lopen)
    In de winter rode adertjes op de borst.
    In de zomer altijd jeukerige blaasjes op de borst.
    Nachtzweet.
    Pijn in de rug.
    Uitval pols/handen, arm en been

    Grappig dit is precies wat ik allemaal heb, ik heb gehoord dat herpes van dit een en ander een oorzaak kan zijn,

    met lopen is het gelukkig nog niet zo erg als jij maar inderdaad die steken overal en die krampen en pijnen in mijn armen en benen en rugpijn wel en weer niet, het maakt het er niet prettig op.

    Het liefst wil je het geen aandacht schenken en moet je het van je afzetten maar het zo 'aanwezig ' de hele tijd.

    Op het werk ach praat me er niet van 1,5 jaar later en drie operaties verder heb ik ook die tot nu toe ónverklaarbare klachten' en dan word het snel op spanning of burn out gegooid wat denk ik best zou kunnen maar dan wil ik het volledig hebben uitgewezen dat het ook maar iets anders is.

    Ikzelf rij op de bus en heb een autorijschool het een en ander lijd er wel onder en werk ook momenteel niet.
    Ik stootte vanmorgen mijn scheen en had daarna overal in dat been pijnen en steken ook is het de laatste tijd net als ik een trap op ben geweeest of ik kilometers heb hardgelopen.

    Die rode bultjes van de zon dat heb ik ook maar dat is gewoon zonnenallergie, wel is het vreemd dat ik daar nu last van heb en ervoor nooit.

    Misschien zijn wij twee goeie acteurs voor house ?;)

    Wat voor werk doe je dan en waar kom je vandaan?
    Jij hebt ook een gezin lees ik?

    Veel sterkte en misschien verlicht het uitwisselen van ervaring een en ander.

    Groetjes

    Daniel

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    heb je misschien een e-mail adres? of msn?

    Reageer
    #10

    Hypoglykemie houdt in dat de bloedglucosespiegel te laag is. Alle organen van het lichaam hebben suiker nodig om te kunnen functioneren en voor de hersenen is een constante toevoer van suiker zelfs van levensbelang. Een bloedglucosewaarde onder 3,5 mmol/L wordt beschouwd als een hypoglykemie.

    Reageer
    #11

    Bloedglucosemeters waarmee diabetespatiënten zelf thuis hun bloedsuikerspiegel kunnen meten, zijn specifiek gemaakt om hoge glucosewaarden precies te kunnen meten. De betrouwbaarheid van deze meters bij (te) lage bloedsuikerwaarden is laag.

    Reageer
    #12

    Deels van deze klachten herken ik in Hypoglycemie... (nachtzweten, pijn scheuten, (vag.)infecties, prikkelbaar, opvliegerig, maag en darmklachten, vermoeidheid, zware ledematen, koude handen, voeten, spruw/witte tong....)drang naar zoet?

    Hypogycemie?

    vriendelijke groetjes, meisje

    Reageer
    #13

    hoi,

    ik kamp de laatste 2 maanden met dezelfde problemen als danielle, heb al zeker 8 keer bloed geprikt en de doktoren weten het gewoon niet, een of anderen virus die vanzelf over moet gaan.
    Danielle ik vraag me af wat er bij jou geconstateerd is, a.u.b een reactie

    Reageer
    #14

    Inmiddels weet ik het hoor, lyme,sarcoidose en daardoor oa dunne vezel neuropathie...

    Reageer
    #15

    Zo, dat is schrikken! Maar in ieder geval weet je nu wat er aan de hand is. Welke behandeling heeft de internist ingesteld? Corticosteroïden?

    Reageer
Reageer op: weet iemand tevens wat het kan zijn?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief