Paniekaanvallen

  • #1

    Hallo, mijn naam is kimberley en ben 23 jaar oud. Ik heb sinds een jaar last van hevige paniekaanvallen, na een flauwval incident. Ik ben sindsdien zo ontzettend bang geworden voormijn gezondheid, dat ik mijn lichaam totaal niet meer vertrouw. Mentaal heeft dat moment zo iets heftigs met mij gedaan. Van jongs af aan had ik wel de neiging om flauw te vallen en wist dus wat en hoe het was en ja het is dood eng. Maar raakte er nooit van in paniek.. tot die ene dag.. en ja als je logisch nadenkt ik liep snel het regende het was erg warm had een winterjas aan. Koud zweet en had het bloedheet. 1 en 1 is 2. Je weet het wel.. maar ik kan dus niet meer zo rationeel denken. Bij elk pijntje schiet ik in de stress. Ik heb zelf al vanaf mijn 18e een hoge bloeddruk (erfelijk) en 2 jaar geleden is mijn galblaas verwijdert en heb Pds. Mijn ouders zijn niet gezond mijn moeder alleen heeft al 3 cva's gehad en mijn vader 1 en een hartinfarct, kanker. Nu ben ik continu zo gefocust dat er iets ergs met mij aan de hand is.. ik trip er gewoon door. Ik kan niet meer rationeel denken op dagelijkse basis. Ik kom de deur niet meer uit alleen. Ik durf niks meer.. ik voel me ziek, mijn maag/darm stelsel speelt hierin een hele grote rol want elke dag maagpijn is heen pretje.. dat benadrukt de angst nog meer want dat gaat door de maag. Ik ben de hele dag onrustig over mijn lichaam. Klopt mijn hart sneller schiet ik in de stress, heb ik pijn aan mn arm denk ik aan een infarct of een beroerte. Pijn aan me been kanker bij wijze van. Ik ben van natura heel koppig en nuchter en dat houd me opzich op de been. Maar de laatste maand is het zo hevig. Ik ben gewoon doodmoe. Ben soms zo bang niet normaal. Ik heb bij een psygoloog gelopen en die raadde mij ook intensievere hulp aan dan de normale ggz. En heb dus even gekeken bij Pro persona voor een opname en ga vandaag naar de dokter of dat mogelijk is. Want dit hou ik niet lang vol zo. Ik slik oxazepam zo nodig. Maar ben gewoon uitgeput. Nu is mijn vraag heeft iemand tips hoe ik wat minder bang kan zijn. Dood is dood. Heel simpel maar op t moment dat ik wat voel verander ik zo erg.. ben wanhopig!!

    Reageer
    #2

    Angst kan een behoorlijke inpwct op je leven hebben. Goed dat je in ieder geval professionele hulp zoekt.
    Lees ook eens de columns over angst die ik heb geschreven. Misschien kun je daar ook handvaten in vinden om anders met je angsten om te gaan. Ook de oefeningen die er in staan, kunnen helpen.

    Reageer
    #3

    Ik heb zeker wat tips voor je!

    Eerst even geruststelling: je zult nooit een hartstilstand krijgen van een paniekaanval en flauwvallen door een paniekaanval is onwaarschijnlijk gezien je bloeddruk stijgt door wat er gebeurt. Je bent wellicht angstig voor de lichamelijke sensaties die bij paniek horen.

    Je zit in een denkcirkel die je angst in de hand werkt. Lichamelijke sensaties--> angstige gedachten-->stress-->lichamelijke sensaties (cirkel is compleet). De angstgedachten zijn ook heel logisch te verklaren, gezien je verleden en wat er allemaal is gebeurd. Je verteld jezelf eigenlijk continu spookverhalen waar je super bang van wordt. Dat zorgt weer voor meer lichamelijke sensaties.

    Probeer jezelf wat meer te informeren over hoe angst werkt, waarvoor het dient en wat er in je lichaam gebeurt. Op google is bijna alles te vinden over dit onderwerp. Het haalt je klachten niet weg, maar geeft je inzicht in wat er met je gebeurt. Je zult zien dat wat er met je gebeurt heel logisch is.

    Maak er een kleine studie van. Leer jezelf begrijpen en zoek zo nodig hulp als je er zelf niet uit komt. Er is voor alles een oplossing.

     

    Reageer
Reageer op: Paniekaanvallen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief