Hartslag tussen in en uitademen

  • #1

    Hallo,

    Als ik heel diep inadem gaat mijn hart sneller kloppen wat normaal is, echter als mijn longen vol zitten en ik ga weer uitademen lijkt er een kleine pauze te zitten in mijn hartslag (niet heel lang maar wel voelbaar als je er op let). Heeft dit te maken met het uitademen? Ben vanwege hyperventilatie al bij de dokter geweest en die gaf aan dat alles in orde was.

    Groeten

    Reageer
    #2

    In principe staat in en uitademen los van je hartslag. Behalve bij hyperventilatie kan je hart iets sneller slaan.
    Er zit geen overslag (pauze) tussen in en uitademen. Dat lijkt dus inderdaad maar zo. Hoe meer je op dit soort dingen gaat letten hoe hoger het risico op hyperventileren.

    Reageer
    #3

    Tandor, bedankt voor je antwoord.

    Laat ik ten eerste zeggen dat ik met dit bericht absoluut niet betweterig wilt overkomen maar ik dacht gelezen te hebben dat het hart sneller gaat tijdens inademen en langzamer tijdens uitademen. Is dit dan niet correct? Ik moet wel zeggen dat ik niet zo lekker in mijn vel zit, let op alles wat er in mijn lichaam gebeurt en ook snel zenuwachtig.

    http://www.ggzgroep.nl/hartcoherentie-training/

    Reageer
    #4

    Dat heeft niets met betweterig te maken.
    Het klopt dat er verschil zit in hartritme bij in en uitademen. Maar dat is in principe nauwelijks waarneembaar. Omdat mensen zich daar niet bewust van zijn en daar ook niet op letten. De overgang tussen de ritmen wordt ook niet gekenmerkt door een pauze.
    In en uitademen en de hartslag staan in die zin los van elkaar, omdat ze aangestuurd worden door 2 verschillende zenuwstelsels. Dat wil niet zeggen dat ze invloed op elkaar kunnen hebben. Stress spanning en angst zorgen voor een hogere hartslag waardoor ook de in en uitademing versnelt.

    Waar je voor moet waken is, dat je teveel op dit soort dingen gaat letten waardoor onrust ontstaat en je hartslag verhoogt. En daarmee je ademhaling. Hyperventilatie kan dan een gevolg zijn.

    Reageer
    #5

    Nogmaals bedankt voor je antwoord

    Ik voel het alleen als ik heel diep inadem en even mijn adem in hou, als ik "normaal" adem dan voel ik die pauze niet. Als ik echt snel in een diepe teug inadem dan voel ik hem wel snel gaan en als ik hem dan op dat moment in hou dan voel ik die "pauze". Doordat ik dit een keer gevoeld heb blijf ik hier maar aan denken en blijf ik angstig. Kan het zo zijn dat ik mij dit inbeeld? Bel al bij de dokter geweest (niet specifiek voor dit probleem) maar wel met andere klachten, heeft naar mijn hart geluisterd en gaf aan niks aan de hand te zijn. Wil liever niet gaan als het niet nodig is.

    Groeten

    Reageer
    #6

    [quote]Als ik echt snel in een diepe teug inadem dan voel ik hem wel snel gaan en als ik hem dan op dat moment in hou dan voel ik die "pauze[/quote] Hiermee laat je waarschijnlijk je adem stokken, waarvan jij dan denkt dat een overslag is. ik denk niet dat je daar verder zorgen over moet maken.
    Alleen die manier van ademhalen die je beschrijft is natuurlijk niet goed. Hiermee werk je hyperventilatie in de hand. Je moet proberen normaal rustig door te ademen. En niet allerhande trucjes proberen om te kijken of je iets voelt. Zo werk je de problemen zelf in de hand.

    Reageer
    #7

    Beste,

    ik las net deze post en ik heb net hetzelfde probleem. Ik ben een tijd geleden ook naar de dokter geweest met klachten van hyperventilatie. Na vele onderzoeken en bezoeken aan de kinesist hebben ze mij verteld dat het idd hyperventilatie is. Ik heb net hetzelfde voor als jou. ik voel me de laatste tijd ook niet zo lekker in m’n vel en denk bij het minste dat ik iets ernstig heb. (mss ook een beetje hypochondry.. ;)) Laatste tijd zit ik enorm veel op mijn hartslag te letten. omdat mijn slagen per minuut tussen de 50-60 zitten. Dit komt wss ook omdat ik elke dag minstens 1 uur intensief sport. (Crossfit) Dit is helemaal niet fijn.. Ben wel blij te lezen dat ik niet de enige ben die er last van heeft. Geeft me dan wel weer een geruststellend gevoel. Heb jij er iets op gevonden om dit gevoel te onderdrukken?

    Reageer
Reageer op: Hartslag tussen in en uitademen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief