Onregelmatige hartslag?

  • #1

    Hallo,

    Beetje vreemd om dit te vertellen. Vandaag zat ik op de wc en moest ik behoorlijk persen, nadat ik klaar was voelde ik mijn hartslag hart en snel kloppen, nu weet ik dat dit normaal is. Maar op een gegeven moment ging mijn hart van snel naar een langzame slag waar ik van schrok, toen ik mijn hartslag in mijn nek ging voelen voelde ik het weer. Daarna niet meer gevoeld. Is dit een onregelmatige hartslag of was mijn hartslag simpelweg aan het vertragen omdat ik klaar was met mijn "activiteit"?

    Na het incident ben ik wel 20 min gaan hardlopen en dat ging goed, had wel een zenuwachtig gevoel tijdens het hardlopen. Wat misschien wel belangrijk is om te weten is dat ik de afgelopen 2 weken 2x naar de dokter ben gegaan omdat ik paniekaanvallen heb, tests wijzen niks uit, bloeddruk is 120/80 en mijn hart en longen klonken volgens de dokter goed (geen ecg uitgevoerd, was volgens dokter niet nodig). sindsdien heb ik CHV en dat beheerst helaas mijn leven nu. Moet ik nu naar de dokter? Ga liever niet als het niet nodig is. Ben trouwens een man van 28 jaar oud.

    Alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    Het harde persen heeft er voor gezorgd dat je hartslag iets verhoogd en dat je bent gaan hyperventileren. Daar ben je bekend mee. Dus eigenlijk niets aan de hand. Althans buiten je CHV

    Reageer
    #3

    Hoi Tendor,

    Hartelijk bedankt voor je reactie. Het klopt dat ik zeer snel hyperventileer, ik loop ook bij een psycholoog om dit te verhelpen. Nog tips om spanning te verminderen?

    Groeten

    Reageer
    #4

    Je zou ademhalingsoefeningen en spierontspanningsoefeningen kunnen doen.
    Je kunt ze vinden op:
    http://www.dokter.nl/nieuws-items/columns/angst

    De oefeningen die hierin zijn beschreven zijn ook prima bij hyperventilatie.

    Reageer
Reageer op: Onregelmatige hartslag?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief