hart slaat op hol

  • #1

    Hoi, ik vroeg me af of iemand dit herkent, ik heb al jaren last van het volgende. Ik lig in bed, meestal bijna in slaap, waarna ik een raar gevoel krijg, alsof ik geen lucht krijg, vervolgens slaat mijn hart compleet op hol en moet ik ontzettend boeren. Dit is behoorlijk angstig en duurt soms een paar minuten. Soms gaat het gepaard met pijn in kaken, pijn in linkerarm. De link met hyperventilatie is al vaker gelegd. Ik heb wel meer last in stressvolle situaties, dus stress verergert het wel naar mijn gevoel, maar ook in rustige periodes blijf ik er last van houden. Ik word zelfs wel eens wakker waarna ik zo'n aanval krijg. Ben benieuwd of er mensen ideeen hebben. Ik heb een aantal jaren geleden een cardiologisch onderzoek gehad waar niets uit kwam.

    Reageer
    #2

    Het is mogelijk dat opkomen maagzuur door een verborgen reflux dit probleem veroorzaakt. Op het moment dat je maag opzet drukt deze het middenrif omhoog en ontstaat er druk tegen je hart. Dat zou een ritmestoornis kunnen veroorzaken of hartkloppingen. Dat verklaart dan ook het boeren. daarnaast ga je daardoor dan ook hyperventileren.

    Reageer
    #3

    dank voor je reactie...ik heb inderdaad erg vaak last van mijn maag heb een tijdje terug een endoscopie laten doen, daar kwam niets uit.vandaar dat ik daar niet meer aan dacht.

    Reageer
    #4

    Ik weet niet of je je bed kunt verstellen. Maar probeer eens het hoofdeinde hoger te maken zodat je niet te plat ligt. Verder zou je een maagzuurremmer kunnen gebruiken.

    Reageer
Reageer op: hart slaat op hol


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief