Hoge bloeddruk – wel of niet doorwerken?

  • #1

    Ben een aantal weken terug een dag of 6 (wo-ma) ziek geweest met hoofdpijn, nekpijn, misselijk en soms een duizeling. Google geeft resultaten als stress en burn-out. Ik ben vanwege een belangrijke afspraak weer aan het werk gegaan, de klachten verdwenen als sneeuw voor de zon. Sindsdien sluimert het, 's avonds vaak een pijnstiller nodig.

    Afgelopen donderdag werd ik wakker met hoofdpijn en een enorme "knoop in mijn nek". Afspraak met de dokter gemaakt. Bloeddruk 200/110+. Meteen een een bloeddrukverlager (Lisinopril) gekregen. Anderhalve dag (en twee pilletjes) later zat ik op 155/85, en dat is zo ongeveer de waarde waar ik nu op blijf hangen. Bloed/urine in orde. Komende tijd vinger aan de pols.

    Ik voel me redelijk, voel lichtjes hoofd en nek. Maar normaal gesproken niet erg genoeg om niet aan het werk te gaan. De dokter is hier enorm vaag in, uitspraken als "kan ik moeilijk zeggen, straks raak je je baan kwijt", etc. [u]Maar ik wil graag duidelijkheid, kan ik gaan werken (op rustig tempo), of is dat niet verstandig?[/u] De klachten zijn m.i. wel deels werkgerelateerd.

    Helaas geen leeg medisch dossier:
    OSAS (slaapapneu), behandeld (CPAP).
    Depressie, behandeld (Moclobemide).
    48 jaar, enig overgewicht, redelijk bewust met voeding bezig, beweging kan meer.

    Reageer
    #2

    Die duidelijkheid kun je alleen maar zelf verschaffen. Niemand kan tegen jou zeggen dat je thuis moet blijven of moet gaan werken.

    Als je jezelf goed genoeg voelt om te gaan werken, moet je dat doen. Maar wel met het voorbehoud, dat wanneer de klachten toenemen, je eruit stapt. Als je klachten werkgerelateerd zijn, merk je dat snel genoeg. Houd je bloeddruk in de gaten.

    Reageer
    #3

    Ik realiseer mij dat dit een post uit 2014 is, maar toch nog een toevoeging:

    Het hebben van een hoge bloeddruk is niet echt een ziekte zoals griep, keelpijn of wat ergers. Het is vrijwel altijd een gevolg van een ander probleem, zoals bv. te weinig sporten, overgewicht, stress, verkeerd eetpatroon (veel zout). Ongeveer 75% van de Nederlanders heeft een te hoge bloeddruk, maar slechts een klein deel wordt daar actief voor behandeld met medicijnen.

    Een hoge bloeddruk is opzichzelf gezien ook niet echt een probleem. Het is alleen slecht voor je lijf waardoor je later problemen kan krijgen zoals hart- en vaatproblemen. Maar dat is roken ook en veel alcohol drinken ook en daarvoor mag je ook niet thuis blijven van de baas.

    Het hebben van een hoge bloeddruk is dus geen reden om niet te gaan werken. De oorzaak van de hoge bloeddruk, bijvoorbeeld burn-out klachten kan dat wel zijn maar of je met je burn-out klachten kan werken heeft niets te doen met de bloeddruk.

     

    Reageer
Reageer op: Hoge bloeddruk – wel of niet doorwerken?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief