Bloeddrukmeter

  • #1

    Ik heb een vraagje over mijn bloeddrukmeter. Toen ik achter mijn pc zat merkte ik dat mijn hartslag rond de 48 zit. (1 minuut lang tellen) Ik ben op dit moment behoorlijk duizelig, slap en voel me zwak en dacht kom ik ga mijn bloeddruk opmeten.

    Nu heb ik een Microlife BP3AG1 – met PAD. Hij gaf tijdens de meting een Pulse arrhythmia failure aan. (dat is niet voor het eerst!) (de meetresultaat was 141/68 met hartslag 51)

    Komt dit nu omdat inderdaad mijn hartslag te laag is en dus gevaarlijk? Ik heb vaker tijdens een meting dat hij dit aangeeft en maak me hier zorgen om. Ik heb net in maart een volledig cardiologisch onderzoek gehad (met 24 uurs holter, echo, fietstest en bloedonderzoek, ECGs) verder 2 weken geleden nog een hartfilmpje gemaakt.

    Wat moet ik nou met die melding, hij geeft het wel vaker. Ik ga altijd meten als ik me slap en zwak voel. (en dus angstig ben)

    Er bij zeggende dat ik dus een hypochonder ben met angst en paniek aanvallen.

    Reageer
    #2
    Reageer
    #3

    Volgens mij zijn de topics niet hetzelfde. De ene gaat over een bloeddrukmeter en de ander over een gevoel/ervaring.

    Reageer
    #4

    DHZ bloeddrukmeters zijn niet altijd betrouwbaar.
    Overigens is je lage hartslag niet per definitie gevaarlijk. Er zijn mensen die nu eenmaal een lage hartslag in rust hebben. Daar hoeft dus helemaal niets mis mee te zijn. Ook je bloeddruk is niet schokkend. Zeker niet als je angstig en panisch bent.
    De mededeling die je op de bloeddrukmeter kunt lezen wil zeggen dat er een ritmestoornis zou zijn. Maar zoals al gezegd zijn de DHZ bloeddrukmeters niet altijd betrouwbaar. Een verlaagde batterij spanning geeft al problemen en onjuiste metingen.
    Als je al hypochondrisch bent, is het regelmatig gebruiken van een bloeddrukmeter bij ieder friemeltje dat je voelt natuurlijk olie op het vuur. Je maakt je op die manier zelf alleen maar angstiger on onzekerder. Weg dat ding dus.

    Het gevoel dat je je slap en angstig voelt heeft waarschijnlijk een hele andere oorzaak dan je bloeddruk.

    Lees ook:
    http://www.dokter.nl/forum/Angst/

    Reageer
    #5

    Dus wat je eigenlijk zegt is dat het cardiologisch onderzoek eigenlijk veel meer betrouwbaar is dan die melding die die bloeddrukmeter geeft. Ik dacht juist dat dit een goede bloeddrukmeter was !?

    Ik vind het toch apart dat hij die melding geeft.

    Reageer
    #6

    Een cardiologisch onderzoek is zeker betrouwbaarder dan bloeddruk meten met een DHZ bloeddrukmeter. Overigens is daarmee niet gezegd dat je bloeddrukmeter slecht is. Alleen de betrouwbaarheid van die dingen laat te wensen over. Zoals ik eerder al zei, als de batterijspanning afneemt, werkt hij wel maar is zeker niet meer betrouwbaar tenminste wat betreft extra informatie buiten de bloeddruk.

    Bovendien ben ik van mening dat het interpreteren van afwijkingen in hartslag en bloeddruk een zaak voor de arts cq specialist is.

    Ik ben zelf hartpatiënt en heb dus ook een bloeddrukmeter.
    Ik heb de proef op de som genomen en tijdens een kort verblijf in het ziekenhuis mijn bloeddruk gemeten met mijn eigen meter en gelijktijdig de bloeddrukmeter van het ziekenhuis, die gekoppeld was aan de monitor.
    Mijn bloeddrukmeter gaf een hartritmestoornis aan en de geavanceerde apparatuur van het ziekenhuis niet. Overigens waren bloeddruk en polsslag wel identiek.
    De cardioloog gaf dus ook aan dat de DHZ bloeddrukmeters prima waren voor het meten van de bloeddruk en polsslag, maar dat de overige informatie niet betrouwbaar was.

    Reageer
Reageer op: Bloeddrukmeter


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief