Flauwvallen van mijn zoon van bijna 7

  • #1

    Hoi,

    Ik zal proberen het kort te houden.
    Aan het einde van mijn zwangerschap merkte de verloskundige dat het hartje van mijn zoon niet goed ging. Opgenomen geweest in het ziekenhuis.Na paar dagen weer naar huis met rust. Met 36 weken een week gelegen en is met 37 weken de bevalling opgewekt. Alles was (zo leek) in orde. Met 5 maanden was hij heel erg aan het huilen, dacht aan zijn huil uurtje maar toen ik bij hem kwam was hij aan het stikken. Zijn hart ging tekeer en had een lege blik in zijn ogen. Mijn vriend vertrouwde het niet en we konden direct naar de ehbo. Daar ging hij aan de hartmonitor en zagen al snel dat zijn hartslag boven de 200 bleef. Met spoed naar het Amc op de kinder ic. Daar probeerde ze met medicijnen zijn hart stil te leggen om vervolgens zijn hart weer op gang te krijgen. Dat lukte allemaal niet. Toen zijn we gaan afwachten wat er zou gaan gebeueren. De volgende dag ging het iets beter maar bleef hoog. Na een week mochten we naar huis, maar met laagdrempelige afspraak met het ziekenhuis. Zodra wij weer iets zouden merken aan hem konden we er naartoe zonder afspraak. Ondertussen niet echt duidelijk wat het is geweest. Na een aantal dagen had hij weer een versnelde hartslag, onderweg naar het ziekenhuis heeft hij het zelf kunnen herstellen. Daarna hebben we het niet meer gemerkt bij hem(weten niet of hij het wel of niet heeft gehad). Zo'n anderhalf jaar geleden via de schoolarts doorverwezen naar de kinderarts ivm met zijn groei. Ik maakte mij daar nooit zo druk om omdat wij ook niet echt groot zijn. Tijdens controle onderzoek ook melding gemaakt van zijn hartproblemen van vroeger. Zou het verband kunnen hebben met zijn groeiachterstand....controle gekregen van een kindercardioloog van het AMC. Ecg en echo zagen er goed uit...maar...en dat wisten wij dus niet...dat wat hij eerder had ook op deze leeftijd en in de pubertijd terug kan komen. Schrokken we natuurlijk wel even van. Moesten hem in de gaten houden en als we zijn hartslag te hoog vonden, konden we zo naar de ehbo voor een ecg. Maar dat zijn natuurlijk moment opnamen. Afgelopen zaterdag viel hij uit het niets flauw...draaide met zijn heeft en wist even niet waar hij was...gisteren gebeld met de kindercardioloog en mochten naar het AMC voor ecg en echo. Die waren goed maar nu krijgt hij een holtertest voor 2 dagen om te kijken of die iets kan opvangen. Hij ziet vaak wit en heeft vaak hoofdpijn. Heeft iemand hier ervaring mee of herkent dit.?

    Reageer
    #2

    Beste BSN.
    Een tachycardie (normaal een hartslag die boven 100 slagen per minuut ligt)kan vele oorzaken hebben. Het kan een normale reactie op stress of lichamelijke inspanning zijn. Een andere oorzaak kan uitdroging, ondervoeding, bloedarmoede of een tekort aan vitamine B1 zijn.
    Het is natuurlijk wel zaak dat dit goed wordt onderzocht.
    Zijn er voorafgaand aan zaterdag emotionele dingen gebeurd of is hij misschien aan hogere spanningen of stress blootgesteld geweest?

    Hoe oud is je zoon nu en hoe groot is hij?

    Reageer
    #3

    Hoi,

    Hij wordt eind deze maand 7.
    Hij is 111 cm en 18 kilo.
    Holteronderzoek is geweest en we wachten nu op de uitslag.
    Hij heeft ook een aantal bloedonderzoeken gehda en die waren goed.(om een aantal ziektes uit te sluiten).
    Hij heeft die zaterdag voor zijn B afgezwommen, hij heeft dit niet met bv zijn A gehad.
    Bedankt voor het bericht.

    Gr

    Reageer
    #4

    BSN,
    Het afzwemmen voldoet natuurlijk aan alle eisen!
    Spanning en stress voor het afzwemmen en natuurlijk de lichamelijke inspanning.

    Het verschil met het a-diploma kan er in gelegen zijn dat hij door het ouder worden meer spanning en stress ervaart dan destijds. Ook de lichamelijke inspanning was deze keer groter dan toen. In een half jaar bijvoorbeeld kan er best veel veranderen bij een kind van zijn leeftijd. Ook de invloed van de omgeving (school bijvoorbeeld) kan daar invloed op hebben.

    Het is natuurlijk wel zaak om het in de gaten te houden. Ben benieuwd wat het holteronderzoek zal opleveren.

    Laat even wat weten als jullie de uitslag hebben.

    Reageer
    #5

    Het zou best kunnen dat het behalen van zijn B diploma een stress punt is geweest al zaten er maar 7 lessen tussen A en B ๐Ÿ™‚ en was hij heel rustig die dag.
    Het is een perfectionist en is iig een hele snelle leerling(wordt na de zomervakantie getest via school). Omdat er in het verleden ook wat dingen hebben gespeeld met zijn hart, geeft het toch wel een spannend gevoel voor ons.
    Zodra ik wat weet laat ik hier weer een bericht achter.

    Reageer
Reageer op: Flauwvallen van mijn zoon van bijna 7


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief