hartslag bij alcohol

  • #1

    Hallo,
    Ik heb een vraagje aan jullie forumbezoekers.
    ik zit nu al een halfjaartje thuis en werk ook niet dus ik heb weinig beweging.
    is het dan normaal dat ik een hartslag van 80-85 in rust heb? en ik na lange tijd gister weer gedronken en mijn hartslag was op dat moment 100.
    lijkt julie dat normaal ofniet?
    alvast bedankt

    Reageer
    #2

    Je maximale hartslag neemt af naarmate je ouder wordt. Je maximale hartslag kun je heel makkelijk zelf uitrekenen. Meestal wordt daarvoor onderstaande formule gebruikt.

    Maximale hartslag = 220 – leeftijd

    Veel topsporters hebben van nature een hele lage hartslag, bijvoorbeeld gemiddeld 50 slagen per minuut. Hierdoor kunnen zij bij een topprestatie vaak ook heel diep gaan. Er zijn wielrenners bekend die in rust een gemiddelde hartslag hebben van slechts 35 slagen per minuut.

    Reageer
    #3

    Als we het over het gemiddeld aantal hartslagen per minuut praten dan gaat het altijd over het aantal hartslagen bij een persoon in rust. Grofweg ligt de gemiddelde hartslag van een mens in rust tussen de 60 en 100 slagen per minuut. De gemiddelde hartslag van een mens in rust is 70 slagen per minuut.

    Reageer
    #4

    Ik heb ook heel lang geleefd met een heel hoge hartslag. In rust gemiddeld 88 en als ik gewoon liep gemiddeld 130. Dientengevolge had ik ernstige angstklachten die de zaak nog verergerden. Je gaat er niet dood aan, maar het is een onrustig onaangenaam gevoel zo'n hoge hartslag. Maar inderdaad is 80 tot 85 nog normaal. Ik gebruik nu beta-blokkers tegen een te hoge bloeddruk en mijn hartslag is daardoor gedaald. Vanaf de eerste dag dat ik die medicijn kreeg voelde ik mij weer prima. Geen angstklachten meer, hartslag lager.
    Maar............inderdaad als je drinkt gaat je hartslag drastisch omhoog. Minder of niet drinken dus............

    Reageer
    #5

    ga mijn hart sneller kloppen

    Reageer
Reageer op: hartslag bij alcohol


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief