Versnelde hartkloppingen

  • #1

    Ik heb een kleine vraag.
    Mijn vriend had laatst een medisch onderzoek gedaan en daar kwam uit dat hij WPW heeft. Wolf Parkinson White syndroom.

    Het enige waaraan hij dit kon merken is dat hij af en toe versnelde hartkloppingen had.

    Ik heb dit zelf nu ook al ervaren een paar keer. Daarnet had ik er ook ineens last van.
    Ik zat gewoon net rustig achter mijn pc en ineens ging mijn hart erg bonken. Je zag mijn hele borstkas ook bewegen en het duurde wel minuten lang. Mijn hartslag ging veel sneller dan normaal en ik ervaarde ook een steeds ergere pijn in mijn borstkas. Ook werd ik zeer kortademig.

    Zou dit een goede reden zijn om naar de huisarts te gaan? Want ik heb het zelden gehad, maar bij mijn vriend was dit hetzelfde, maar toch heeft hij het WPW syndroom. En hij gaat hier ook voor behandeld worden. Want nu we nog jong zijn ( 18 en 20 ) is een ablatie zeer makkelijk uit te voeren. Als mijn vriend dit niet zou doen dan zou hij op latere leeftijd wel eens veel ergere klachten kunnen ervaren.
    En daar zit ik dus eigenlijk ook niet op te wachten..

    Bedankt alvast!

    Mvg, Annemijn

    Reageer
    #2

    Het syndroom van Wolff-Parkinson-White (ook wel WPW-syndroom) is een aangeboren afwijking, die 1,3 per 1000 mensen treft,[1] waarbij de elektrische prikkels versneld de kamers kunnen bereiken, met aanvallen van een veel te snelle hartslag (tachycardie) als gevolg:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Syndroom_van_Wolff-Parkinson-White

    Reageer
Reageer op: Versnelde hartkloppingen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief