Cyste tegen slagader

  • #1

    Geachte lezer,

    Is het mogelijk dat een cyste ergens in het been tegen de slagader drukt waardoor er klachten ontstaan gelijk de klachten/symptonen welke opspelen bij 'etalagebenen'? Zo ja, is dit dan een cyste die van buitenaf te zien/voelen is?

    Reageer
    #2

    Ik heb geen idee. Ik zou deze vraag gewoon aan je huisarts stellen. Denk jij dan dat je zo'n cyste hebt?

    Groeten

    Reageer
    #3

    Ik zie dat ik deze vraag wellicht op de verkeerde plaats in het forum heb gesteld. Dank voor de reactie, hoewel 'geen idee' en een wedervraag niet de reacties waren waar ik op gehoopt had.

    Reageer
    #4

    Een minder vaak voorkomende oorzaak van een geleidelijke slagadervernauwing is abnormale uitgroei van een spier in de slagaderwand (fibromusculaire dysplasie) of de groei van een weefselmassa buiten de slagader, zoals een tumor of een cyste (een vochtblaas), die groter wordt en de slagader dichtdrukt.

    Lees verder: http://www.merckmanual.nl/mmhenl/print/sec03/ch034/ch034b.html

    Reageer
    #5

    Dank. Toch had ik gehoopt op een reactie van iemand die er ook daadwerkelijk iets vanaf weet. Googelen kunnen we ten slotte allemaal.

    Reageer
Reageer op: Cyste tegen slagader


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief