Snelle hartslag/snel buiten adem

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik weet niet zo goed bij welk onderwerp ik dit moet zetten, vandaar dat ik het hier zet.

    Ik ben een jonge vrouw van 21 jaar, mijn gewicht is normaal (59 kilo bij een lengte van 1,65m).

    Sinds een tijd heb ik vaak last van een snelle hartslag, vooral 's ochtends als ik net uit bed ben (ik voel me dan ook wazig/duizelig) en als ik me inspan. Als ik een trap op loop ben ik bij de 3e verdieping al buiten adem en gaat mijn hartslag erg snel (die voel ik dan in mijn hoofd kloppen). Ook als ik rustig fiets heb ik hier last van en krijg ik ook af en toe een soort druk op de borst en voel ik me flauw. De aderen in mijn hoofd (bij mijn slaap) voel ik snel kloppen. Ik heb ook af en toe last van mijn zicht (dat ik niet helemaal helder zie of een beetje duizelig).

    Ook zijn na inspanning de randen om mijn mond wit en de rest van mijn gezicht vuurrood. Ik weet dat mijn conditie niet erg best is, maar ik vind dit eigenlijk niet echt normaal.

    Ik heb al bloed laten prikken voor vit b12 en ijzer. Mijn ijzer was goed. De vit b12 zat aan de lage kant (heb ik ook injecties voor gekregen) maar er is nog geen sprake van een tekort.

    Aangezien ik (pas) 21 ben vraag ik mij af of dit te maken zou kunnen hebben met mijn hartslag. Ik heb sinds een aantal jaar last van paniekaanvallen, hierdoor ga ik me wel eerder zorgen maken over mijn gezondheid.. dit is ook een reden waarom ik niet wéér naar de huisarts wil met vreemde symtpomen.
    Door deze klachten worden mijn paniekaanvallen nog meer getriggerd en durf ik een aantal dingen niet meer die ik vroeger wel deed.

    Ik rook wel, en ga hier mee stoppen.. maar vind het erg raar als dit daardoor zou komen.. (mijn vriend rookt namelijk al een stuk langer en heeft nooit dit soort vage klachten).

    Is er iemand die weet wat er misschien aan de hand zou kunnen zijn of dit ook heeft meegemaakt?

    Alvast bedankt voor jullie reactie(s)!

    Reageer
    #2

    Ik vind de symptomen die je beschrijft en waar jij je zorgen over maakt niet opvallend ernstig.

    Zoals je zelf al zegt, lijkt het er het meest op dat jouw lichamelijke conditie onvoldoende is, zeker voor een jonge vrouw en al helemaal vanwege het feit dat je rookt.

    Ik heb het vermoeden dat de huisarts je eerst zal adviseren meer te bewegen en te stoppen met roken.

    Reageer
    #4

    dit is een typisch geval van hyperventilatie. Ga eens goed op je ademhaling letten en adem een paar minuten in een plastic zakje. Kijk of de klachten dan afnemen, dan weet je het zeker

     

    succes

     

    Reageer
Reageer op: Snelle hartslag/snel buiten adem


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief