Avulsiefractuur middenvoetsbeentje

  • #1

    Ik heb een avulsie fractuur ( werd mij uitgelegd als klein hoekje van bot af of barst) in derde middenvoetsbeentje opgelopen.

    Gelijk na de blessure viel de pijn eigenlijk wel mee maar in de loop van de dag werd mijn voet steeds blauwer en dikker. Aangekomen in ziekenhuis had ik het gevoel niet serieus te worden behandeld. Ze probeerden me af te schepen met kneusing, maar op mijn aandringen en beter naar foto te hebben gekeken zag hij toch de mogelijke fractuur.

    Vervolgens kreeg ik te horen dat ik wel een schoentje van gips zou krijgen wat ik er na tien dagen zelf wel af kon knippen of dat ik zelf maar een stevige schoen moest aandoen. Ik heb erop gestaan dat ik dat niet wou en met pijn en moeite kreeg ik een gipsspalk tot net over de enkel (op het internet wordt overal aangegeven dat dit ook de behandeling hoort te zijn). Deze spalk moet ik 10dagen dragen en voet niet belasten. Dan zou ik dus klaar moeten zijn.

    Voet voelt echter nog zeer pijnlijk aan en is ook nog gezwollen, misschien is er wel meer aan de hand wat nog niet zichtbaar was op foto (toen ik dit zei,zeiden ze ook dat dat niet zo is en dat alles gelijk en goed zichtbaar is). Op het internet zag ik ook dat soortgelijk letsel wel kan oplopen tot een maand. Hoe moet ik nu verder na die tien dagen spalk? Wat kan ik verwachten en hoe kan ik ervoor zorgen dat ze hier serieus naar kijken? Ik zie op verschillende forums dat mensen slecht hiervoor worden behandelt en na maanden nog last hebben... Heeft u misschien tips?

    Reageer
    #2

    Hoelang heb je de spalk nou?

    Reageer
    #3

    Tandor: ik heb de spalk nu zes dagen, wat ik ook al schreef, ik voel nog zwelling en doet nog zeer, vandaar dat ik ook denk dat dit na tien dagen met een spalk (wit gips) echt nog niet over is. Hier komt nog bij dat ik voor mijn beroep de hele dag sta en loop!

    Reageer
    #4

    Ik kan je verzekeren dat het na 10 dagen zeker nog niet over is. De fractuur kan dan wel genezen zijn, maar de kneuzing in je voet zal toch enkele weken nodig hebben om te herstellen.

    Ik neem aan dat je nu met gips niet aan het werken bent.

    Na het gips kun je eventueel een tape (bandage) laten leggen. Vraag hier eens naar als terug gaat naar chirurgie om het gips te laten verwijderen.

    Reageer
    #5

    Nee, ben zeker niet aan het werk en heb best veel last nog ondanks dat ik mijn voet niet belast. Zit het er in dat ze de foto's nogmaals maken/ beoordelen en dan nogmaals (kunststof) gips ipv tape (bandage)?

    Reageer
    #6

    Het lijkt wel of je echt wild bent op gips.
    Het is goed mogelijk dat er een nieuwe foto wordt gemaakt. Maar in principe kun je ervan uitgaan dat de breuk is geheeld. Een bandage voor het herstel van de kneuzing is dan meer dan voldoende.

    Reageer
    #7

    Absoluut niet... Wat ik al zei , ik moet voor mijn beroep alleen maar staan en lopen en ik wil niet dat ik er nadelige gevolgen aan overhoudt zoals je zo vaak leest....

    Reageer
    #8

    ik heb zo,n fractuur in mij enkel gehad hebben een gips verband aangelegd kan je verzekeren niet geholpen nu jaren verder en de pijn is nog steeds aan wezig nu door gestuurd naar ST Maartens kliniek dus echt oppassen hier voor en niet je laten wegsturen

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Volgens de oude wetten duurt het minimaal 6 weken voor dat een bot breuk echt genezen is, bij ouderen langer bij zeer jonge kinderen kan het sneller.
    Een breuk die beweegt geneest niet.

    Reageer
Reageer op: Avulsiefractuur middenvoetsbeentje


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief