ingegroeide teennagel, stukje nagel uit de huid halen

  • #1

    Beste lezers,

    Ik ga al een tijdje naar de pedicure voor mijn ingegroeide teennagel(s), beide grote tenen waren ingegroeid; mijn linkerteen is momenteel in goede conditie alleen mijn rechterteen is nu ingegroeid en pijnlijker dan ik eerder heb gehad.

    Gisteren ben ik naar de pedicure gegaan, deze heeft de nagel ingeknipt, en moest het stukje dat in de vel zit er uit halen maar zover zijn we niet gekomen aangezien het me nogal pijn deed. Nu probeer ik dus zelf met een pincet de ingeknipte nagel er uit te halen; maar hij zit behoorlijk vast en het doet best pijn.

    Ik weet niet zeker of er een ontsteking in zit, het doet niet voortdurend pijn. Alleen als ik bijvoorbeeld een sok of broek aan trek dat het langs de pijnlijke (ingeknipte) nagel gaat schuren dan doet het pijn. (ik denk dat de ingeknipte nagel in het vel prikt, het zit er wel vast in). Ik heb vandaag soda gekocht en ga 2 keer per dag in een voetenbad ('s ochtends en 's avonds).

    Ook ben ik bij de dokter geweest, welke mij een operatie aanbevool; maar dat zie ik helemaal niet zitten.

    Heeft iemand tips voor mij hoe ik de ingeknipte nagel er het beste met zo min mogelijk pijn er uit kan halen? Ik krijg er ook niet echt grip op met de pincet die ik nu gebruik.
    Is er ook een soort verdovende zalf? De dokter had mij een antibiotica kuur voorgeschreven; dat gebruik ik liever niet omdat dit al de 3e keer in korte tijd is dat ik antibiotica voorgeschreven krijg (straks als er een keer iets echt gebeurt ben ik er resistent voor).

    Reageer
    #2

    Beste last van teen.
    Als je veel last hebt van ingegroeide teennagels is het zaak om er op tijd bij te zijn voor verwijdering. Het beste kan dat gebeuren nadat er een voetbad is genomen.

    Er is een verdovende zalf. Lidocaine.
    Maar deze werkt maar kort en lost het probleem natuurlijk niet op.

    Op dit moment loop je natuurlijk wel risico op een infectie. Het feit dat de HA je een kuur heeft voorgeschreven doet mij vermoeden dat er al sprake is van infectie. Je kunt de nagel niet zo laten zitten.
    Ben wel van mening dat je huisarts dit had kunnen doen.

    Wat die operatie betreft:
    Het is maar een kleine ingreep. Dat stuk van de ingegroeide nagel wordt gewoon weggehaald. Dat kan met en zonder verdoving.

    Reageer
    #3

    Hallo. Ik zou toch maar terug gaan naar de pedicure en haar het stukje eruit laten halen.Ik heb dit ook gedaan,ondanks dat het pijnlijk was.Je moet even op je tanden bijten,maar als het gedaan is,ben je ervan af en moet je dit steeds om de vijf -zes weken bijhouden.Wat de soda betreft,raadt zij mij biotex-groen aan,is niet zo heftig.Om de zes weken heb ik een afspraak met haar en het gaat steeds beter.Een beetje pijn doet het altijd,maar dat is beter dan een operatie,waarbij het ook kan terugkomen.Ik wens je veel succes en ga ervoor!

    Reageer
    #4

    Bedankt voor de reacties!
    Ik ben er net even goed voor wezen zitten en heb hem er uit gehaald met een pincet. Ik ga donderdag a.s naar de pedicure. Ik heb nog een vraag, wat kan ik verder nog doen om infectie e.d te voorkomen? Heb hier ook nog betadine liggen. En ik neem zo even weer een voetbad met soda.

    Reageer
    #5

    Soda is goed.
    Badedas classic voor bad, zou nog beter zijn. Heeft een verzachtende en ontsmettende werking. [img size=100]http://www.dokter.nl/media/kunena/attachments/legacy/images/badedas_classic.jpg[/img]

    Reageer
    #6

    Bedankt voor de tip! ik zal eens kijken of ik het kan vinden.

    Reageer
    #7

    ik heb dystrofie en ook ingegroeide teennagel ik heb het er zelf uit gehaald en hopen dat de dystrofie ook weer rustig wordt deze keer was de huid ook paarsig zwart een tijdje en kwam er veel pus uit maar ik durfde niet naar huisarts want die gebruikt naalden en daar ben ik vreselijk bang voor dus ik heb het zelf maar gedaan en nou weer homeopathische zalf op gedaan tegen de ontsteking maar ik heb steeds vaker op vaker ontsteking grote teen

    Reageer
    #8

    Ik denk dat je ere toch goed aan doet om even bij de huisarts langs te gaan. Je doet wel iets aan de ingegroeide nagel waardoor er dan wat pus uitkomt, maar dat wil niet zeggen dar die ontsteking ook echt weg is.
    Je huisarts kan je antibioticazalf voorschrijven.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: ingegroeide teennagel, stukje nagel uit de huid halen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief