Tintelende, pijnlijke, slappe rechterhand.

  • #1

    Hallo allemaal!

    Ik heb sinds maart 2010 (een jaar geleden dus) een vreemde klacht in mijn hand gekregen. Ik loop nu bij een neuroloog, heb een EMG gedaan en daar kwam niks uit. Ik weet niet precies of hij alles onderzocht heeft. Hij zei namelijk dat hij zou zoeken op een knelling in de nek of in de pols. En die zat er dus niet.Dat meldde hij mij 11 mei 2011. Ook zei hij toen aan de telefoon dat we waarschijnlijk niet meer verder gaan onderzoeken aangezien er niks uit kwam. Ik moet er zo om 14.00 weer heen.

    Ik zal even vertellen hoe het in z'n werk is gegaan, want ik wil natuurlijk niet altijd zo door blijven lopen en misschien weten jullie wat er aan de hand is.

    Maart 2010;
    Ik was 17 jaar en zat bij mijn vriend op de bank tv te kijken. Ik zat gewoon rustig op de bank. Ineens kreeg ik een soort van slaaphand (rechts) dus ik strekte mijn vingers een paar keer want dat doe ik altijd, zo gaat de slaap eerder weg. De slaap ging dus niet weg, maar werd een irritant en pijnlijk gevoel. (het was toen 16:00) om 17:00 gingen we eten. Mijn hand deed zo zeer dat ik de vork (ja ik snijd altijd verkeerd om;)) niet meer vast kon houden, dus besloot ik maar niet te snijden en met links de vork vast te pakken. Ik maakte me al zorgen want na het eten moest ik werken bij de Jumbo als vakkenvuller.
    Na het eten stapte ik op de fiets en kon ik nauwelijks het stuur vast houden, het deed zo veel pijn! Bij de Jumbo aangekomen had ik er nog meer last van en zei gelijk dat ik wat met mijn hand had en dat ik dus alleen met de linker hand werkte. Daar waren ze niet zo blij mee, maar het moest maar. Om 18:00 moest ik beginnen met werken, en tijdens het werk begon het veel meer pijn te doen, dus meldde ik dat aan mijn leidinggevende, die zei dat als het niet ging dat ik naar huis moest gaan. Maar ik geef niet zo makkelijk op. Rond 20:00 trok de pijn helemaal door naar mijn pols, elleboog, schouder en nek. Ik liep er zelfs raar door en collega's maakten allemaal een geintje erover. Tegen 21:00 zei ik tegen mijn leidinggevende dat ik er echt heel veel last van had en dat ik beter even naar de huisartsenpost kon gaan. Ik ben toen naar mijn vriend gegaan want die woont dichterbij en hij heeft de huisartsenpost gebeld. Daar vroegen ze of ik een vreemde beweging gemaakt had, maar dat had ik dus niet. Ze zei dat ik pijnstillers moest nemen en dat het vanzelf wel over ging.

    '
    2 weken daarna had ik er nogsteeds erge last van en ben ik naar de dokter gegaan. Hij stuurde me door naar de neuroloog waarna ik dus uiteindelijk een EMG kreeg na pijnstillers gekregen te hebben waarmee ik ben gestopt omdat ik er dronken van leek en meer klachten bij kreeg en mijn pijn in de hand niet veel minderde. Toen ik voor het eerst bij de neuroloog kwam had ik al onderzoek gedaan op internet. Ik had namelijk de meeste pijn in de vingertoppen en aan de binnenkant van mijn hand. Het vreemde vond ik dat de pijn alleen in de duim, wijsvinger, middelvinger en de helft van de ringvinger zat.
    De pink deed geen pijn en heeft ook nooit pijn gedaan. Ik dacht gelijk aan het carple tunnel syndroom, maar de neuroloog zei gelijk dat ik dat niet had, zonder dat hij testjes had gedaan.

    Zodoende ben ik nu op dit punt beland dat ik het hier vraag, want ik merk gewoon ook bij auto rijden, glazen op tillen, of andere werkzaamheden dat er weinig kracht in zit en dat het veel pijn doet. Ik moet wel zeggen dat het de ene keer meer pijn doet dan de andere.

    Weet iemand wat dit kan zijn? Want het zou dus zo kunnen dat mijn neuroloog mij straks wegstuurd omdat hij niet weet wat hij met me aan moet, en ik wil wel graag weten wat het is, aangezien ik nog maar 18 ben.

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Ps. ik was naar de huisartsenpost heen gegaan, want nu lijkt het net in het verhaaltje of dat allemaal telefonisch is gebeurt.
    Oja, en alles wat ik aanraak met mijn vingertoppen doet helse pijn.

    Reageer
    #3

    Het feit dat de problemen niet in de pink (en de helft van de ringvinger?!) optreden, lijkt te wijzen op een prbleem met de nervus medianus. Zie: http://www.orthopedieherentals.be/uploads/images/elleboog/zenuwinklemming_elleboog/nervus_medianus.jpg
    Problemen met de nervus medianus worden vaak veroorzaakt door een carpaal tunnel syndroom, echter, omdat bij jou de klachten ook in de pols en arm optraden, lijkt er sprake te zijn van uitval op een hoger niveau. Zie: http://www.lfhk.cuni.cz/anatomie/nervy/medianus.jpg
    Kun je nog herinneren wat de hoogste plek in de arm is geweest waar je klachten hebt gehad? Er zou sprake kunnen zijn van het zogenaamde thoracic outlet syndrome. Hierbij raakt de zenuw bekneld ergens in het traject nร  uittreden op niveau c6. Zie: http://www.round-earth.com/images/scalene-pain-all.gif
    Mogelijke bekende plekken waar de zenuw bekneld kan zijn, zijn:
    1. bij uittreding langs de ruggewervel
    2. tegen een rib
    3. tussen de scalenus spieren. Zie: http://www.bonneeigenhuis.nl/images/scaleni.gif
    4. tussen het sleutelbeen en de eerste rib
    5. onder de pectoralis minor spier
    6. onder het ligament van Struthers. Zie: http://www.tenniselleboog.nl/fig29.jpg
    7. Bij de aponeurosis bicipitalis. Zie: http://www.medianmusic.com/Image/MedianNerve.jpg
    8. Tussen de twee uiteinden van de pronator teres. Zie: http://www.massagetoday.com/content/images/lowe01__1_1_9151.jpg
    9. in de carpale tunnel

    Ik hoop dat de oorzaak gevonden wordt, succes bij het onderzoek!

    Laat je weten hoe het verder ging?

    Marjorie

    Reageer
    #4

    Bedankt voor je reactie! (:

    Het hoogste waar de pijn gezeten heeft is de nek. De laatste tijd zijn de klachten verergerd, en is mijn arm ook heel zwaar geworden. Mijn neuroloog stelde net vast dat ik sinds een aantal weken een tennisarm heb. Ik krijg daarvoor nu fysiotherapie, en moet in september terug komen om te kijken of het met mijn hand alleen nog speelt. Hij weet nogsteeds niet wat het is, en ik zie het jammer genoeg ook niet. ๐Ÿ™
    Maargoed, ik laat wel weten hoe het gaat in de toekomst.

    Reageer
    #5

    De diagnose tennisarm lijkt onvoldoende onderbouwd. Vermoedelijk ligt het euvel hoger in de omgeving van de schouder, de hals of de rug zelf. Ik hoop dat de tennisarm behandeling effect zal hebben! Beterschap. Laat je weten hoe het verder gaat?

    Reageer
    #6

    Behandeling tennisarm is niet echt van toepassing. De fysio heeft ontdekt dat ik een hele lichte tennisarm heb. Mijn wervelkolom zit vast en die masseert hij nu telkens en in zit met mijn elleboog elke behandeling in een warmteapparaat. Hij heeft vastgesteld dat ik aan HMS (hypermobiliteit syndroom) leid, het antwoord op al mijn vragen. Helaas pindakaas, maar ik moet er in principe mee leren leven. Alle klachten zijn waarschijnlijk afgeleid van dit syndroom. Dus, ik krijg wel behandelingern, word gemasseerd in de hoop dat de pijn minder word.

    gr. Demi

    Reageer
    #7

    Hypermobiliteitsyndroom is dus reuma.
    Hier kun je het wel vinden.
    http://www.reumafonds.nl/informatie-voor-doelgroepen/patienten/vormen-van-reuma/hypermobiliteit

    Reageer
    #8

    hypermobiliteit is dus geen reuma.
    ga met je klachten naar een Chiropractor of Manueel Therapeut die kan de situatie beter beoordelen.
    groetjes, Brenda

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Oh, oke. Raar dat dat dan wel op de reumasite staat.
    Bedankt, ik zal er even naar op zoek gaan ๐Ÿ˜‰
    gr Demi

    Reageer
    #10

    Brenda heeft het mis. Maar misschien bedoelt zij dat hypermobiliteit een symptoom kan zijn van het hypermobiliteitssyndroom. Hypermobiliteit kan ook op zich voorkomen zonder dat het deel uitmaakt van een syndroom. Sommige mensen hebben in aanleg nu eenmaal van lossere banden bij de gewrichten. Er zijn ook andere ziekten die als kenmerk hypermobiliteit hebben zoals Marfan.

    Reageer
    #11

    CANS?

    Reageer
    #12

    dat kan wat met je hart zijn.

    Reageer
Reageer op: Tintelende, pijnlijke, slappe rechterhand.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief