Groeispurt

  • #1

    Hallo. Ik ben bijna 16 jaar oud en ik denk zelf dat ik al ver in de puberteit zit, omdat ik al veel lichaamshaar heb. Maar ik heb nog nooit echt ik groeispurt gehad, zie ik ook aan vrienden van mij die langer dan mij zijn geworden. Kan ik nog een groeispurt krijgen of nog groeien? Ik ben 175 cm lang en wil nog veel groeien.

    Reageer
    #2

    Hoe lang zijn je ouders?
    Hebben je ouders ook een late groeispurt gehad?
    Je erft je lichamelijk kenmerken van je ouders, niet van je vrienden.

    Reageer
    #3

    Mijn ouders zijn ook niet zo lang, m'n vader is ook rond de 175 cm. Ik weet niet wanneer ze een groeispurt gehad hebben.

    Reageer
    #4

    Ik ken zelf ook vrienden die niet zo lange ouders hebben maar zelf heel lang zijn.

    Reageer
    #5

    [quote]Ik ben bijna 16 jaar oud en ik denk zelf dat ik al ver in de puberteit zit, omdat ik al veel lichaamshaar heb.[/quote] je bent pas 16 jaar. Je zit dus nog midden in de puberteit. Het kan zijn dat je niet veel groter wordt dan je ouders. daar is niks aan te doen. Je lengte is genetisch bepaald. Je kunt naar de huisarts gaan en vragen om een botscan van je hand. Daarmee kun je zien hoeveel je nog zou kunnen groeien.

    Reageer
    #6

    Als je vader ook rond de 175 is dan ligt het voor de hand dat je niet heel veel meer zult groeien.

    Het komt wel eens voor dat kleine ouders lange kinderen krijgen. Kijk eens rond in de rest van de naaste familie of daar lange mensen tussen zitten. Je lichaamslengte is toch grotendeels erfelijk bepaald.

    Reageer
    #7

    Sinds m'n 13e of 14e was ik ook niet veel gegroeid vind ik. Ik was toen al rond de 165 cm - 170 cm dus ben ik maar tussen de 5 cm en 10 cm gegroeid. Kan het zijn dat ik niet zoveel meer groei omdat ik geen grote ouders heb of kan ik nog veel gaan groeien?

    Reageer
    #8

    Je lengte is genetisch bepaald. Als je kleine ouders hebt is het heel goed mogelijk dat je niet veel groter wordt.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Tot hoeveel jaar kan je groeien? Heb ik nog hoop om boven de 180 cm te worden?

    Reageer
    #10

    Tot je 19de ongeveer als je een jongen bent.

    Reageer
Reageer op: Groeispurt


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief