Eetstoornis of bang voor eten ?

  • #1

    Hye ik ben een meid van 26 en heb bevragingen rond mijn eigen eetpatroon.

    Ik ben 1m73 en momenteel 57 kg. Als 18jarige woog ik 51kg ( kon alles eten, nergens last van viel ni af en kwam ni bij ) voor mijn scheiding 5 maanden geleden woog ik 73 kg.

    Ik blijf maar afvallen en heb me dus ook op mn schildkliere en dergelijke late testen. Ik heb IBS en dat wil wel zeggen dat ik niet zomaar alles kan eten. Als ik iets vet eet hebk meteen ook buikpijn dus vermijd ik dit als de pest.

    Als ik moet eten heb ik hier gewoonlijk geen zin in, als iemand heeft gekookt dan eet ik hier een beetje van en dan stop ik uit bang voor buikpijn of een vol gevoel, als ik zelf kook eet ik wel meer maar nogsteeds niet veel. Meer zelf koken is ook geen optie want ik woon sinds mijn scheiding terug thuis en ik kook te uitgebreid naar mijn ouders hun zin en vinden dit niet kunnen.

    Ik eet trouwens nooit tot ik vol zit ik haat dat gevoel en heb ookwel heel vaak honger maar absoluut geen zin om te eten en sla dan ook wel maaltijden over. Nu weet ik niet wat doen want ik blijf afvallen wat enigzins normaal is als je zo weinig eet maar wil dit niet, wil op mijn oud gewicht blijven en toch niet elke dag buikpijn of een vol gevoel moeten hebben. Soms eet ik bewust extra om bij te komen dan plan ik niets omdat ik weet dat ik dan met geluk maar 2 dagen in de zetel lig met buikpijn en dan kijk ik de 2 dagen erna op de weegschaal en ben ik alsnog afgevallen dat is enorm frustrerent dat je zo hebt afgezien voor niets.

    Mijn grootste schrik is dat ik door mijn schrik en afkeer van eten wel eens een eetstoornis zou kunnen ontwikkelen zonder het moedwillig te willen afvallen wellis waar, is da iets wat bestaat en heeft iemand tips hoe ik dit best aanpak ?

    Reageer
    #2

    Het lijkt erop, dat je inderdaad een stoornis ontwikkeld. Minder een eetstoornis, maar wel een angststoornis. Een eetstoornis zou wel een een gevolg kunnen zijn.
    Ik zou je dan ook willen aanraden, om naar de huisarts te gaan en dit te bespeken. Vraag een verwijzing voor een psycholoog

    Reageer
Reageer op: Eetstoornis of bang voor eten ?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief