Slap zweverig gevoel, trillende benen

  • #1

    Hallo,

    Ik heb een korte vraag. Soms heb ik last van een slap zweverig gevoel. Mijn benen lijken dan te trillen, mijn lichaam lijkt te zweven en mijn ogen lijken ook moeite te hebben om alles bij te benen. Ik ben goed op gewicht (1,96 en 92kg) en heb verder geen ziektes oid. Doe wel 2 keer in de week aan fitness. Vanochtend heb ik om 08:30 ontbeten (3 boterhammen met kipfilet). Vandaag om 12:00 al het zweverige gevoel. Gisteren had ik voor het laatst om 13:00 gegeten en om 15:30 had ik last van trillende handen en benen. Ik heb vervolgens wat dropjes gehaald om wat suiker binnen te krijgen en vervolgens geen last meer gehad.

    Moet ik hiervoor naar de dokter of is er een logische verklaring voor dit lichaamsgedrag?

    Gr. Roy

    Reageer
    #2

    Het lijkt erg op de bijverschijnselen van migraine, al heb je daar meestal wel erge hoofdpijn bij nog.

    Reageer
    #3

    Migraine lijkt me wel erg onwaarschijnlijk zonder hoofdpijn.

    Als de klachten ontstaan enkele uren nadat je voor het laatst gegeten hebt, en overgaan binnen 15-20 minuten nadat je wat suiker/koolhydraten eet, moet je als eerst aan de suikerstofwisseling denken (glucose eigenlijk). De symptomen die Roy beschrijft passen goed bij een hypoglycemie. Dat is zeldzaam zonder afwijkingen; heb je hier al eens eerder last van gehad, hoe lang bestaan de klachten al en hoe oud ben je? Het zou evt. kunnen wijzen op suikerziekte (diabetes), komt dit voor in de familie?

    Echter daarnaast, kan het ook heel goed een andere oorzaak hebben (bijv. bloedarmoede/anemie, bijv. door ijzertekort) en inderdaad zelfs 'normaal' zijn (dwz. dat er wsl wel een verklaring is maar deze is onschuldig); de klachten komen bijv. veel voor bij een hyperventilatiesyndroom. In zo'n geval ga je ongemerkt te snel/diep ademen waarbij klachten kunnen ontstaan die lijken op slap en zwak voelen, flauwvallen, tintelingen, druk op de borst, kortademigheid etc. Bij iedereen kan zich dit op een wat andere manier uiten.

    Laat even weten als je dit gelezen hebt; neem voor de zekerheid voorlopig een kleine reep chocola/Mars o.i.d. mee en eet hem zodra je de verschijnselen op voelt komen. Hypoglycemie kan leiden tot buiten bewustzijn raken en een hypoglycemisch coma. Dit kan levensbedreigend zijn: gelukkig is dit een zeldzame presentatie van suikerziekte, en ik wil je beslist niet de stuipen op het lijf jagen, maar voor je verder onderzocht bent zou ik het zekere voor het onzekere nemen.

    Maak een afspraak bij je huisarts leg het verloop van je symptomen uit; een bloedonderzoek is wel gerechtvaardigd in dit geval.

    Succes!

    Reageer
    #4

    Hoi roy heb ik ook wel eens en nee naar de dokter hoeft niet gaat van zelf over mvg michelle

    Reageer
    #5

    Hier ben ik het dus helemaal niet mee eens Michelle.
    Kan zijn dat dat bij jou zo is. Maar in sommige gevallen zijn deze klachten ernstiger en moet je toch echt wel naar een arts.

    Reageer
    #6

    Ik herken dit maar al te goed.ik weet dat het met het bloed suiker gehalte te maken heeft als ik wat eet trek het meestal weer weg .als ik moe ben dan heb ik ook wel een last van zweverig gevoel in mijn hooft en vermoeide benen.

    Reageer
    #7

    Laat je testen op diabetes!

    Reageer
    #8

    Je kan ook last hebben van ijzer tekort
    Spinazie werkt er goed tegen, ik heb er zelf ook last van

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo allemaal,

    ik heb zometeen een afspraak met mijn huisarts. Ik heb vaak dorst, plas enorm veel, wondjes genezen slecht, aan 1 oog zie ik wazig, vaak " onrustige" benen en vaker erg moe. Mijn oma, moeder en enkele tantes hebben/hadden suiker diabetes 1 en ik wil alles voor zijn. Er was sprake (volgens de internist) van een reactive hypoglycaemie, suiker schiet te pas en te onpas omlaag hetgeen erg lastig is. Bijtijds eten is het advies wat ik ook doe. Alleen wordt het erger en wil ik graag uitsluitsel. Ik ben 50 jaar, voor de rest kerngezond, sport veel en sta met een positief gevoel midden in het leven. Heb alles wat mijn hartje begeert, nu dit nog even (laten) oplossen.....

    Reageer
    #10

    Door ons westerse eet- en leefpatroon kan insulineresistentie ontstaan. Als je dit hebt ben je niet kerngezond, want het kan leiden tot allerlei milde en ernstige klachten maar het is wel om te keren.

    Belangrijk is om zeer matig te zijn met snelle suikers omdat die zorgen voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Beter zorgen voor complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Hierdoor blijft je bloedsuikerspiegel stabieler. Beter dus ook geen stapels brood met een beetje beleg maar eerder andersom, bijv een omelet, maaltijdsalade, maaltijdsoep, peulvruchten enz met een kleinere hoeveelheid brood. Kijk ook uit met losse koolhydraten. Een koekje, fruit of een biertje zorgt voor pieken in je bloedsuikerspiegel. Fruit combineren met eiwit en vet, zoals met volle yoghurt,  zorgt voor minder pieken.

    Verder kunnen allerlei vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren helpen om de insulinegevoeligheid te verbeteren. Denk aan stoffen als magnesium, zink, chroom, vitamine B en D, omega 3, inuline (een vezel), D-chiro-inositol, taurine en carnitine. Zo zitten in edelgistvlokken, naast veel eiwit, ook zink en chroom, goed voor je bloedsuikerspiegel.

    En natuurlijk zorgen voor voldoende lichaamsbeweging, liefst al voor het ontbijt.

    Reageer
    #11

    Hoi Vince,

    Wat zei de huisarts? Ik heb precies jouw klachten, ook met 1 wazig oog!!!

    Mvg,

    Sandy

     

    Reageer
    #12

    Hey

    Ik ben 15 haar en heb ongeveer hetzelfde probleem. Bij komt het vooral vaak voor tijdens of vlak na mijn menstruatie en/of als ik weinig gegeten heb. Mijn benen en handen beginnen dan enorm te trillen en ik zie met beide ogen wazig. Moet ik hier naar laten kijken of  gaat het vanzelf over?

    Reageer
    #13

    Je zou natuurlijk ook eens kunnen proberen om op tijd en voldoende te eten als je daar de klachten van krijgt... en genoeg water drinken.

    Reageer
    #14

    Voor een stabiele bloedsuikerspiegel is het belangrijk om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Een los koekje, bijvoorbeeld, kan zorgen voor pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel. daarnaast kunnen diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren helpen je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en je hele gezondheid ondersteunen. Denk aan stofjes als (onder andere) magnesium, vitamine B en D en omega 3.

    Reageer
Reageer op: Slap zweverig gevoel, trillende benen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief