Bevruchting

  • #1

    Ik zit me zelf helemaal gek te maken. Ik ben al + 7 maanden zwanger, maar door een domme fout die ik heb gemaakt wil ik graag weten wanneer nou de bevruchting was.
    Volgens mijn eerste echo op donderdag 21 juli, was ik toen 10 weken zwanger. Uitgerekend op 16 feb. 2017.
    Op dinsdag 2 augustus heb ik nog een echo gehad, en was ik volgens de echoscopiste 11 weken en 6 dagen zwanger. Ze kon er niks anders van maken dan de uitgerekende datum 1 dagje te verschuiven naar 15 februari 2017. Dit is de A terme datum.

    Als ik het goed zou kunnen uitrekenen, was OF mijn menstruatie begonnen op 11 mei 2016 met een cyclus van 28 dagen(ik gebruikte de pil, maar waarschijnlijk 2 dagen niet geslikt, ik ben er niet meer zeker van) OF tellen ze vanaf de eisprong en dan 2 weken er bij komen we uit op ongeveer 11 mei, dus 2 weken later was dat 24/25/26 mei? Klopt dit? Kan ik dit aanhouden als de echte bevruchting tijdsduur zeg maar?

    Als ik anders bereken, dus bijv 9 mei menstruatie en cyclus van 30 dagen, komt er ook uit 15 feb uitgerekend en bevruchting rond 25 mei. Het is wat verwarrend, maar Hopelijk kunnen jullie me een beetje helpen...

    Reageer
    #2

    Als je de pil slikte, wordt het een beetje lastig. Je kunt dan namelijk niet bepalen wanneer de eisprong was. Het enige wat je bij benadering berekenen kunt is uitgaan van de uitgerekende datum en dan 38 weken terug tellen. In die week is vermoedelijk de eisprong en de bevruchting geweest

    Reageer
    #3

    Bedankt voor uw antwoord. Het is ook lastig om te bepalen inderdaad, aangezien ik de pil slikte, en het gebeurt niet vaak dat er dan toch een eisprong plaatsvind.

    Als u zegt dat dit het beste is om zo te berekenen, ga ik uit van 15 februari 2017, en dus ongeveer +- 21 mei tot 28 mei vruchtbaar was en dus de bevruchting plaatsvond?

    Een termijnecho en 1 er direct zo snel op, geven toch vaak een goede indicatie van wanneer je bent uitgerekend en zouden de bevruchting op deze manier ''goed'' kunnen plaatsen dan?

    Reageer
    #4

    Als dat 38 weken terug is gerekend, zou dat inderdaad kunnen.

    Reageer
Reageer op: Bevruchting


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief