Andere anticonceptie, stoppen met pil

  • #1

    Ik slik sinds 2009 de pil en ben sindsdien (ook door andere (zware) medicatie en verkeerde eetgewoonten) ongeveer 15 kilo aangekomen. Daarnaast heb ik voorafgaand aan mijn menstruatie een humeur als een heks en tijdens de menstruatie kan ik één hele dag niet functioneren. Daarnaast is mijn libido gezakt onder het vriespunt :')

    Ik wil eigenlijk graag bekijken wat er gebeurt als ik een andere vorm van anticonceptie zoals een nuvaring, spiraaltje o.i.d. gebruik.

    Ik twijfel of het zinvol is om een tijdje gewoon te stoppen met de pil en te vrijen met condoom om dan te zien wat er met mijn lichaam gebeurt, zodat ik dan op een goede manier kan beoordelen wat een betere optie is en of al die lasten inderdaad wel door de pil komen!

    Is het een beter idee om voor advies bij de huisarts langs te gaan of is het een goed idee om tijdelijk met de pil te stoppen? Ik denk namelijk dat de huisarts mij ook vertelt dat het een kwestie van proberen is.

    Groetjes en bedankt!

    Reageer
    #2

    Je kunt het inderdaad met je huisarts overleggen. De nuvaring en de spiraal zal zoveel verschil niet maken. Ze bevatten beiden ook hormonen. Met uitzondering van de koperspiraal.

    Reageer
Reageer op: Andere anticonceptie, stoppen met pil


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief