Pil te vroeg genomen

  • #1

    Hallo,

    Ik heb een vraagje over de pil. Ik gebruik Microgynon 30 al sinds mijn 16e, ik ben nu 20. Ik heb gister de laatste pil van de strip geslikt. Op het begin van de strip (in week 1) heb ik de pil 1 dag te laat genomen (in plaats van op zaterdag avond, op zondagmiddag). Ik heb daarna verder geen seks gehad. Toen ik in Praag was, heb ik na het stappen een keer gedacht dat ik de pil van woensdag nog niet ingenomen had. Ik had deze al wel ingenomen, maar ik heb op donderdag ochtend toen de pil van donderdagavond gepakt. Op donderdagavond heb ik de pil van vrijdagavond gepakt. Op vrijdag kwam ik hier achter en heb ik die avond dus geen pil gepakt. Zaterdagavond he eb ik de pil van zaterdag weer gepakt. Nu heb ik de nacht van donderdag op vrijdag seks gehad zonder condoom. Ben ik nu beschermd tegen zwangerschap?

    Alvast bedankt

    Reageer
    #2
    Reageer
    #3

    Dankjewel voor je reactie. Ik begrijp het alleen nog steeds niet helemaal. Ik ben namelijk 1 dag te laat begonnen met mijn strip, maar dit is niet erg toch? Daarnaast ben ik geen pil vergeten, maar heb ik hem juist te vroeg ingenomen, en vrijdag geen pil geslikt. Tussen de pil van vrijdag en die van zaterdag zat dus ongeveer 48uur.. Is dit te lang en ben ik nu nog wel beschermd?

    Reageer
    #4

    Hai, ik heb even meegelezen. Dus vrijdag heb je geen pil geslikt maar wel seks gehad? Tsja, theoretisch is er een kans dat je dan niet beschermt bent. Ik zou tot en met de nieuwe strip toch ook een condoom gebruiken.

    Lola

    Reageer
    #5

    Ik heb vrijdag de 5e geen pil geslikt, en in de nacht van de 11e op de 12e seks gehad.

    Reageer
    #6

    Hallo, ik denk niet dat je je zorgen hoeft te maken.

    Groetjes

    Reageer
    #7

    Hallo, bedankt voor uw reactie! Waarom denkt u precies dat ik me geen zorgen hoef te maken? Ik stress m namelijk heel erg nu. Ik heb gister ook een zwangerschapstest gehaald voor de zekerheid, maar die kan ik over een maand pas doen toch?

    Reageer
    #8

    Pil vergeten in de eerste week van een pilstrip: vergeten pil alsnog innemen, de strip afmaken volgens het schema en 7 dagen lang condooms gebruiken. Als je 2 dagen voordat je de pil hebt vergeten zonder condooms hebben gevreeën dan kan je zwanger zijn en moet je zo snel mogelijk contact opnemen met de huisarts voor advies.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ja maar mijn punt is meer dat er vorig weekend 48 uur zat tussen twee pillen. Ik heb dus de vrijdagavond overgeslagen. Heeft dit geen gevolgen?

    Reageer
    #10

    Ik heb ook een vraagje,
    Vrijdagnacht wou ik mijn pil nemen maar ik dacht dat het zaterdag was dus heb ik mijn pil van vrijdag én zaterdag genomen... Gisteren heb ik natuurlijk gezien dat ik mij vergist heb.Ik heb dus geen pil genomen op zaterdag. Vandaag (zondag) neem ik mijn laatste pil van mij strip. Ik heb dus eigenlijk 1 dag géén pil genomen en 1 dag 2 pillen genomen... Ben ik nog beschermd?

    Reageer
    #11

    Als je de 'vergeten' pil binnen 12 uur hebt genomen, ben je nog gewoon beschermd. Dat je per ongeluk een keer twee pillen hebt geslikt, is niet erg. Zorg er wel voor dat je stopweek niet langer dan een week is. Je kunt ook een keer de stopweek over slaan en meteen doorgaan met een nieuwe strip.

    Reageer
    #12

    Hallo,

    Ik heb iets stoms gedaan maar ik denk zelf dat het niet veel uit maakt.

    Ik ben in mijn stop week 2 dagen te vroeg begonnen met 1 pil slikken ( op woensdag ben ik begonnen inplaats van vrijdag) en ik ben de pil donderdag al weer vergeten?

    Super dom natuurlijk maar ik ben op vrijdag weer begonnen met slikken. Ben ik nu nogsteeds veilig? Omdat ik dus oorspronkelijk pas op vrijdag moest beginnen..en dus een randome pil op woensdag heb gepakt.

     

    Alvast bedankt

    Reageer
    #13

    Je bent eerder begonnen. Dus begon daar de eerste week van de strip. Als er dan een vergeet, ben je dus de eerste 7 dagen niet beschermd door de pil. Dan gelden de regels zoals die beschreven zijn in de bijsluiter bij: pil vergeten in de eerste week

    Reageer
    #14

    Normaal gesproken neem ik de pil altijd tussen half 11 en 11u 's avonds.

    Ik heb afgelopen week mijn stopweek gehad en vrijdagavond weer mijn eerste pil genomen. Die heb ik om 8u 's avonds geslikt, dus 3 uurtjes eerder dan normaal. Dit heb ik gedaan omdat ik anders pas midden in de nacht thuis was.

    Is dit erg? Kan dit kwaad?

    Gisteravond om 10u de pil geslikt, als ik dit de rest van de pilstrip volhoud, is het dan helemaal goed?

    Reageer
    #15

    Dat kan verder geen kwaad.

    Reageer
Reageer op: Pil te vroeg genomen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief