Mirena combineren met condoom

  • #1

    Hallo!
    Na een lange relatie ben ik weer vrijgezellig. Ik draag nog wel een mirena-spiraaltje en vraag me af of de uitstekende draadjes een condoom kunnen lek prikken? Ik kan hier nog niets over vinden. Ik ben zelf wel trouw geweest in mijn vorige relatie, maar ben niet 100% zeker of mijn ex dat wel was, dus ik zou iets bij me kunnen dragen en wil dat niet op een eventuele nieuwe vriend (of scharrel) overdragen en als ik wel SOA-vrij ben, zelf zit ik ook niet op SOA's te wachten, dus ik wil wel graag weten of een condoom kapot kan gaan door die draadjes.
    Ook wil ik condooms gebruiken in een eventuele nieuwe relatie zolang ik nog niet helemaal zeker ben of die persoon wel trouw of blijvend is. In elk geval wil ik wachten op een SOA-test (van beide partners) die goed is voordat ik zonder condoom vrij.
    Daarom hoop ik dat iemand hier dat weet. Ik ben in elk geval van plan de dokter te gaan bellen hierover, maar misschien dat er vanavond nog iemand is die al iets hier over te melden heeft?
    Veel groetjes, Moya!

    Reageer
    #2

    Beste Moya, de dokter laat de draadjes van het spiraaltje vaak met opzet iets langer, zodat ze niet stijf en prikkend uit je baarmoedermond komen. De eerste week dat je het spiraaltje hebt kan het zijn dat het condoom lek geprikt wordt. De kans op SOA is dan nog steeds stuk kleiner, omdat je niet veel sperma en voorvocht in je vagina krijgt door het kleine gaatje. Een week nadat je spiraaltje is geplaatst gaan de draadjes om je baarmoedermond zitten en prikken ze een condoom niet meer aan (als het goed is!). Het lijkt mij dat je heel verantwoordelijk omgaat met veilige seks en je gezondheid. Dat zijn vaak mensen die ook geen soa oplopen.

    Reageer
Reageer op: Mirena combineren met condoom


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief