Erectiestoornis, wat kun je eraan doen?

Een erectiestoornis komt vaker voor dan de meeste mensen denken. Erectiestoornissen komen voor bij zowel jonge als oudere mannen. Het onderwerp is nog een beetje een taboe, veel mannen durven er niet over te praten en doen er daarom niets aan. Dit is erg jammer want de oplossingen voor erectiestoornissen zijn helemaal niet ingewikkeld, zonde dus om ermee rond te blijven lopen.

Mannen die iets laten doen aan hun erectiestoornis kunnen hun leven op eenvoudige wijze aanzienlijk aangenamer maken.

Wat is een erectiestoornis precies?

Men spreekt van een erectiestoornis wanneer een man niet (meer) in staat is om zelfstandig een erectie te krijgen of de erectie langdurig aan te houden. In sommige gevallen lukt het dus helemaal niet meer om de penis stijf te krijgen, in andere gevallen lukt dit wel maar houdt dit slechts heel kort aan.

Oorzaak van een erectiestoornis?

Een erectiestoornis kan verschillende oorzaken hebben, welke psychisch of lichamelijk van aard kan zijn. Psychische oorzaken kunnen bijvoorbeeld zijn: stress, spanning, onzekerheid of depressie. In het geval van een psychische oorzaak is het van belang dit probleem eerst te behandelen. De erectie zal zich dan vanzelf weer herstellen.

Heeft de erectiestoornis een lichamelijke oorzaak dan kan dit veroorzaakt worden door een ongezonde leefstijl zoals roken en het hebben van overgewicht. Een erectiestoornis kan ook ontstaan ten gevolge van een hoge bloeddruk, een hoog cholesterolgehalte of Diabetes.

Een veelvoorkomende oorzaak van erectiestoornissen bij mannen boven de 50 jaar is prostaataandoeningen. Veel mannen krijgen op latere leeftijd te maken met prostaataandoeningen waarvan een erectiestoornis een gevolg kan zijn.

Wat kun je aan een erectiestoornis doen?

Zoals al gezegd is het in eerste instantie van belang te bepalen of de oorzaak van de erectiestoornis lichamelijk of psychisch van aard is. Wanneer deze psychisch is, adviseren wij om deze psychische oorzaak aan te pakken, dan herstelt de erectie zich meestal vanzelf.

Wanneer een erectiestoornis lichamelijk van aard is zijn er verschillende manieren waarop deze behandelt kan worden. Een van de meest effectieve methoden is de erectiepomp.

Een erectiepomp bestaat grofweg uit 2 onderdelen: een pomp en een cilinder. De cilinder dient om de penis geplaatst te worden waarna gepompt kan worden. Door het pompen ontstaat een vacuümsituatie rondom de penis waardoor de penis wel in staat is in erectie te komen. Vervolgens maakt een speciale ring om de penis het mogelijk dat deze erectie gedurende een langere tijd behouden blijft, zelfs na een ejaculatie!

Door artsen aanbevolen

Er bestaan een tweetal pompen aan: de elektrische pomp en de handpomp. Beide pompen werken volgens hetzelfde principe, de elektrische pomp is uitermate geschikt voor personen die minder kracht hebben in de handen. Daarnaast is de elektrische pomp gewoonweg gemakkelijker in gebruik doordat het pompen ‘vanzelf’ gaat.

Het grote voordeel van deze methode is dat het echt goed werkt! Daarnaast is het een prettige, natuurlijke manier om de erectie te bevorderen. De aanschaf van een erectiepomp is een eenmalige aanschaf waarna er jaren plezier aan beleefd kan worden. De erectiepomp methode is daarom ook aanzienlijk goedkoper dan bijvoorbeeld viagra.

 

Delen:  
3 reacties op “Erectiestoornis, wat kun je eraan doen?
 1. Ik kamp al jaren met overgewicht. In 1998 woog ik zelfs 125 kg. Nu na vele dieeten weeg ik 93 kg.myn streefgewicht is berekent op 82 kg.hoe kom ik zonder al te veel hoofdbrekens en gestuntel met dieeten van deze 11 kg af.?moet ik naar de weight wachchers?antwoord graag en by voorbaat dank ,de groetjes van johnny

  Geschreven door Johnny op
 2. Ik heb heel erg last van doof gevoel in
  mijn bil rechts en helft van schaamlip en boven been
  het is irritant. Ik Ben bang
  en ik denk dat door slaap komt
  ik slaap Lang na 12 nog
  uit verveling
  thuis is uedereen zo
  maar ik elke week
  en ik wil studeren Ben Ik vroeg op tenminste
  maar word maar niet aangenomen
  want ALS ik buiten Ben
  voeL ik dat denk ik niet

  ik ga nu opletten wnnr ik het gevoel
  want Ik heb ook ijzertekort
  maar slik die medicijn niet
  dat omdat ik het Niet lekker vind
  ik zorg voor mezelf door fruit te Halen
  maar is niet voldoende denk ik
  en zuivel maar ijzer
  is moeilijk om te vinden
  wil dat graag eten en
  die pillen moeten ook ingenomen worden ,

  Geschreven door Mina op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief