Mosselen met pit

Mosselen met pit

Ben je gek op mosselen? En mag het wel een beetje pit hebben, dan is dit een top gerecht.

15-30 min hoofdgerecht

Ingredi├źnten

  • 1 kg mosselen
  • stukje gemberwortel (1 cm)
  • 1 rood pepertje
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram rettich of rammenas
  • ┬Ż appel met schil
  • citroensap
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 3 takjes peterselie
  • 1 klein volkoren stokbrood

Bereiding

  1. Was de mosselen en verwijder kapotte en hele zware exemplaren en mosselen die open blijven staan en zich na een tik niet sluiten.
  2. Schil de gember en rasp het.
  3. Verwijder een deel van de pitjes van de peper en snijd de peper in reepjes.
  4. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  5. Schil de rettich en rasp de groente grof.
  6. Was het stuk appel en schaaf de parten in dunne plakjes. Druppel er wat citroensap over.
  7. Schep de appel door de rettich en maak de groente op smaak met wat yoghurt en citroensap.
  8. Verwarm de olie en fruit hierin de geraspte gember, de ui en de knoflook.
  9. Voeg de reepjes peper en de mosselen toe en schenk er 100 ml water bij. Kook de mosselen op hoog vuur 8-10 minuten tot de schelpen open zijn. Verwijder ongeopende schelpen.
  10. Was de peterselie en knip het klein. Strooi de peterselie over de mosselen.
  11. Geef er de rettichsalade en het stokbrood bij.

Past in dieet

  • Vrij van ei

 

Bron: voedingscentrum.nl

Delen:  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief