Last van onscherp nachtzicht?

Onscherp nachtzicht

– ADVERTORIAL – Een groot aantal mensen zowel brildragers als niet brildragers hebben moeite om goed te zien bij schemer en in het donker. Het goed zien van contrasten, diepte en kleuren wordt dan lastig en vooral in het verkeer kan dit hinderlijk tot zelfs gevaarlijk zijn.

In sommige gevallen is dit erfelijk bepaald, we spreken dan over de oogafwijking ‘nachtblindheid’. Maar ook voor mensen zonder nachtblindheid is een snelle omschakeling van donker naar licht in veel gevallen hinderlijk voor het zichtvermogen. Zoals bijvoorbeeld wanneer u in het donker rijdt en een tegenligger met felle lichten u tijdelijk verblind. Dit kan inderdaad gevaarlijk zijn.

Wat niet veel mensen weten is dat hier wat aan te doen is. Met contrastverhogende brillen worden onder andere witte letters op een donkere achtergrond makkelijker leesbaar, heeft u minder last van hinderlijke schittering of reflecties en worden de kleuren duidelijker waardoor details beter onderscheiden kunnen worden. Zeiss heeft hier speciale i.scription brillenglazen voor ontwikkeld.

Delen:  
2 reacties op “Last van onscherp nachtzicht?
 1. Ik heb veel last van "strooilicht"
  Dat wil zeggen van invallend licht.Ik zie achter getint vensterglas (auto/trein)veel beter, dan wanneer ik zelf buiten wandel of fiets.Ik weet, dat daar speciale brillen voor worden gemaakt, maar kan helaas geen opticien ontdekken, welke deze brillen vervaardigt.Mijn zoon is oogarts,heeft ontdekt, dat ik last van "strooilcht"heb, maar weet geen opticien, welke deze brillen maakt.Gaarne advies.

  Geschreven door A. Stavast op
 2. Normaliter kan er een coating op het glas worden aangebracht om strooilicht tegen te gaan. Een beetje opticien zou hierin toch moeten kunnen voorzien.
  Lees ook:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Antireflectiecoating

  Geschreven door Tandor op
Comments are closed.
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief