Toename aantal tekenbeten

De komende jaren zal het aantal tekenbeten in ons land toenemen. Dit komt doordat het aantal teken in bosrijke gebieden is gestegen als gevolg van warme winters en de klimaatverandering.

Tekenbeten kunnen de ziekte van lyme veroorzaken, lyme is een ernstige aandoening die de gewrichten en het zenuwstelsel aantast. De ziekte ontstaat alleen als de tekenbeet niet wordt behandeld. Het is dus raadzaam om bij het kamperen in bosrijke gebieden en uitstapjes naar duinen en bos, alert te zijn op teken. Lees de richtlijnen.

Delen:  
2 reacties op “Toename aantal tekenbeten
 1. Geachte heer, mevrouw,

  Onlangs is uit een bloedonderzoek gebleken dat ik besmet ben door een tekenbeet. De huisarts heeft mij een 10 daagse antibiotica voorgeschreven en zegt dat ik daarna ben genezen. Op de vraag of ik na de kuur nogmaals een blodonderzoek kan doen om na te gaan of de bacterie daadwerkelijk ‘dood’ is, geeft de dokter aan dat de test toc positief zal blijven vanwege de antistoffen. Zekerheid dat de tekenbeet volledig genezen is, is er volgens hem niet. Ik blijf me oongerust maken zolang ik niet tastbaar heb dat ik volledig genezen ben.

  Heeft u enig idee op welke manier ik kan testen of ik genezen ben?

  Ik dank u bij voorbaat voor het bantwoorden van mijn vraag.

  Vroendelijke groet, Nabila

  Geschreven door Nabila op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief