5 manieren om van dat lastige buikvet af te komen

Wilt u van dat vervelende en hardnekkige buikvet af én heeft u een hekel aan buikspieroefeningen? Wij hebben 5 manieren om van dat lastige buikvet af te komen op een rijtje gezet.

Hekel aan buikspieroefeningen?

Onderzoek heeft aangetoond dat het doen van buikspieroefeningen alleen, zelfs wanneer deze vijf dagen per week gedurende zes weken worden uitgevoerd, geen effect hebben op de onderhuidse vetreserves.

Ongeveer 80% van uw vermogen om overtollig lichaamsvet kwijt te raken, wordt bepaald door wat u eet, de andere 20% raakt u kwijt door oefeningen en gezonde leefgewoonten zoals voldoende slaap en weinig stress.

Hoe kom je van buikvet af?

Verminder stress

Door stress produceert ons lichaam cortisol, beter bekend als “het stresshormoon”. Cortisol put de spiermassa uit en zorgt ervoor dat ons lichaam vet vasthoudt in met name de buikstreek. Het vergroot onze vetcellen, waardoor ze meer vet op kunnen slaan. Verminder stress!

Zorg voor voldoende slaap

Het krijgen van voldoende slaap heeft een grote invloed op de stofwisseling. Een aantal jaren geleden hebben onderzoekers ‘lijners’ onderzocht en het bleek dat de ‘lijners’ die 8,5 uur sliepen raakten 55% meer lichaamsvet kwijt dan de ‘lijners’ die maar 5 ½ uur per nacht sliepen!

Vermindert het gebruik van suikers

Dit omvat alle vormen van suiker en fructose, of geraffineerde suikers en natuurlijke suikers zoals agave of honing. Fructose zit ook in allerlei energiedrankjes en sportdrankjes maar denk ook aan ontbijtgranen, gedroogd fruit, kant en klare maaltijden en natuurlijk fastfood. Dus pas hier mee op.

Ga voor de interval training

Het is gebleken dat interval trainingen de spier energiebenutting verbetert en de spiermassa vergroot. En spierweefsel verbrandt drie tot vijf keer meer energie dan vetweefsel, zodat de stofwisseling verhoogt, waardoor we meer calorieën verbranden, zelfs wanneer we slapen. Verder hebben verschillende studies bevestigd dat oefenen in kortere uitbarstingen met rusttijden zorgt voor een hogere vetverbranding.

Eet de goede vetten

Ons lichaam heeft vetten nodig, het is onze brandstof maat zorg er voor dat we de juiste vetten eten. Denk hierbij aan Omega-3 vetten die in zalm, avocado’s en walnoten zitten. Maar deze zijn ook verkrijgbaar in supplementen.

 

Op naar een gezond lichaam!

Delen:  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief