Fysiotherapie in de zorgverzekering

Fysiotherapie in de zorgverzekering

De meeste mensen krijgen wel eens te maken met de fysiotherapeut. De kosten per behandeling kunnen per praktijk verschillen en daarom kun je hier een aanvullende zorgverzekering voor afsluiten. Toch valt bepaalde fysiotherapie ook onder het basispakket maar hoe zit dit nu precies?

Dekking per verzekeraar

Allereerst is het belangrijk om te vermelden dat een verzekeraar met een naturapolis een contract moet hebben met de fysiotherapeut om vergoeding vanuit de zorgverzekering te krijgen. Daarom is het goed om te checken of je een naturapolis krijgt en of de verzekeraar een contract heeft met de fysiotherapeut bij jou in de buurt.

Ben jij opzoek naar de juiste zorgverzekering? Om de beste prijs/kwaliteitsverhouding te vinden kun je jouw zorgverzekering vergelijken op Poliswijzer.nl.

Vergoeding tot 18 jaar

Voor jongeren tot 18 jaar worden de eerste 9 behandelingen voor fysio- en oefentherapie vanuit de basisverzekering vergoed. Zijn de klachten na 9 behandelingen nog niet over, dan verschilt het per verzekeraar of de overige behandelingen vergoed worden vanuit de basisverzekering of dat je deze zelf moet betalen.

Chronische aandoeningen zoals Frozen shoulder kunnen behandeld worden met fysiotherapie. Deze worden tot 18 jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Of een aandoening chronisch is of niet is door de overheid vastgesteld. In deze lijst kun je kijken of de aandoening van je kind door de overheid als chronisch wordt beschouwd of niet.

Weet je niet of je kind een aandoening heeft in bijvoorbeeld de schouder? Kijk dan op pijninschouder.nl om te kijken of de klachten overeenkomen met de aandoeningen.

Vergoeding vanaf 18 jaar

Wanneer je ouder dan 18 bent valt fysio- en oefentherapie niet meer onder de basisverzekering. Voor chronische aandoeningen gelden andere regels. Vanaf de 21e behandeling worden de fysio- en oefentherapie kosten gedekt door de zorgverzekeraar. Wanneer je geen chronische aandoening heeft maar wel fysiotherapie nodig hebt is het raadzaam hier een aanvullende verzekering voor af te sluiten.

Bij urine-incontinentie krijg je bekkenfysiotherapie. Hiervan worden standaard de eerste 9 behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering.

Bij artrose aan de heup- en kniegewrichten krijg je oefentherapie waarvan standaard de eerste 12 behandelingen vanuit de basisverzekering worden vergoed. Heb je klachten in de heup of knie? hier vind je alle informatie over aandoeningen in de knie- en heupgewrichten.

 

– Partner Content –

Delen:  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief