Kan ik zwanger zijn??? Help!… reageer please

Online ZorgZus
 • #1

  hallo mensen,

  ik heb een vraagje...of ik rekening moet houden met een eventuele zwangerschap. Ik ben net 18 jaar dus dat zou wel vroeg zijn. Ik ga dit aan niemand vragen, want er is 1 nog helemaal niets zeker en 2 ik heb dingen meegemaakt, waardoor ik echt niemand meer vertrouw. Vandaar dat ik het hier plaats.

  Ik zal alles even op een rijtje zetten.

  ik word altijd regelmatig ongesteld, behalve de laatste keer. Toen werd ik 5 dagen te laat. Dat was op 17 maart.
  Ik zal dus weer ongesteld moeten worden op 14 april. De eisprong, heb ik gelezen, vindt plaats twee weken voordat je ongesteld moet worden. Dus bij mij op 31 maart.
  Kan het ook zo zijn dat de eisprong eerder plaats vindt. Omdat ik dus 5 dagen te laat was, dat ondertussen alles voor de volgende eicel al in werking was? Kan dat? Of is het ALTIJD zo dat je van je laatste menstruatie af 28 dagen naar voren moet tellen - 2 weken?

  De aanleiding voor dit bericht is niet alleen deze vraag.
  Ik heb op 26 maart.. laat 's avonds, dus bijna 27 maart, seks gehad met een jongen. Met condoom, maar na afloop was hij gescheurd! Moet ik nu rekening houden dat ik zwanger kan zijn of is de kans wel erg klein en haast ongemogelijk. Ik heb gelezen dat spermacellen 72 uur in leven blijven. Dat zou dus betekenen dat op de nacht van 29 maart - 30 maart de spermacellen dood gaan, toch?
  Heb ik nu nog kans op zwangerschap?

  Ik hoop dat jullie het weten..Ik loop wel een beetje te surfen op internet, maar daar wordt ik ook niet veel wijzer van.

  alvast bedankt,

  groetjes elise

  Reageer
  #2

  ohja.. ik slik niet de pil...

  groetjes

  Reageer
  #3

  Niet aarzelen en rond blijven surfen, maar naar de drogist en de map halen. Nu direkt, hoe eerder hoe beter! Want je hebt echt wel kans op zwangerschap!

  Anita

  Reageer
  #4

  ga naar de huisarts toe en vraag dan maar om de morning afterpil.
  en als ik jou was dan zou ik maar gelijk de anti conceptiepil gaan slikken.
  ga maar gelijk actie ondernemen.

  Reageer
  #5

  En al actie ondernomen?

  Reageer
  #6

  ik heb nog geen stappen ondernomen... vanwege mijn ouders en omdat ik in een dorp woon..dus dan weet iedereen dat is iets is. En sowieso .. ik vind btje naar om zwangerschap af te remmen.. Niet zo goed gevoel bij. Is dat gek?

  Ik denk trouwens dat ik niet zwanger ben. De kans is zo klein. Sowieso in de vruchtbare periode 15 tot 30 %. En ik heb het gedaan 10 dagen na de 1e dag van mn menstruatie. de ovulatie zou dus 4 dagen later komen. En sperma overleeft het maar 3 dagen.

  Maar wat ik pas ook al vroeg... is het ook mogelijk dat eisprong eerder komen. Omdat mijn vorige mensturatie 5 dagen te laat was en dat anders nooit heb...

  bedankt

  groetjes elise

  Reageer
  #7

  Ja het kan wisselen wanneer de eisprong plaats vind, zeker als het de vorige keer ook al anders was, het beste kun je afwachten tot de dag van je verwachte menstruatie en als deze niet komt een test doen.
  En als je een afspraak maakt met de huisarts heeft deze toch geheimhoudingsplicht.

  Succes ermee!

  Reageer
  #8

  hallo...

  ik ben naar de dokter gweest en hij zei dat ik inderdaad zwanger kan zijn. maar dat ik moet afwachten...

  Sinds een paar dagen, vanaf donderdag geloof ik, heb ik steeds last van terugkomende misselijkheid, ik heb nergens trek in, ik heb het gevoel dat ik ongesteld moet worden, omdat ik menstruatiepijn heb en ik heb soms krampen die doortrekken naar mijn bovenbeen. Maar ik moet nog lang niet ongesteld worden. maandag over een week pas.

  volgens mij ben ik zwanger......shit en ik ben trouwens nu echt misselijk!! en ik heb zó'n menstuatiepijn!!

  wat denken jullie? help!!!

  groetjes

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  sinds vanmorgen heb ik heeel veel witte afscheiding. mijn slipje is de hele tijd nat. bah
  en heb nog steeds menstruatiepijn en ben af en toe misselijk en heb totaal geen trek in iets...

  eerst wist ik zeker dat ik het niet was, omdat ik niks voelde... een week geleden ofzo... maar ik las net op internet dat dat normaal is dat je dan nog niks voelt...het klopt allemaal precies...!!

  ik weet nu gewoon bijna zeker dat ik zwanger ben.

  is dit raar???? herkent iemand dit!! is het onwaarschijnlijk dat je het weet terwijl je nog niet overtijd bent....?? wil alsjeblieft iemand reageren!! ik kan verder bij helemaal niemand terecht!! alsjeblieft....wat moet ik nou doen!

  groetjes

  Reageer
  #10

  wat je moet doen is nog al makkelijk
  als je het kindje echter niet wilt dan ga je gewoon naar de huisarts toe en vraag je om de morning afterpil en wil je dit niet doen ..tja ......dan wil je het kind gewoon houden maar dan hoef je ook niet zo te wanhopig te doen

  Reageer
  #11

  morning afterpil juist... het is alleen al meer dan een week geleden dus dat kan niet.... en waarom zou ik niet wanhopig mogen doen. Dit is echt niet zomaar iets hoor. Als ik idd zwanger ben, is mijn hele toekomst weg. Jij doet alsof dit een dagelijks iets is, waar je licht mee om kan gaan. Maar dat vind ik niet. Het gaat om een leven en ik weet niet of die man mij zal steunen, en ik zit nog op school, dus heb geen werk of inkomen. Misschien heeft mijn kindje dan geen vader!!! En jij zegt dat ik niet zo wanhopig moet doen. Sorry hoor

  Reageer
  #12

  Je kunt voorlopig niets anders doen dan afwachten.
  Je hebt er bewust voor gekozen geen map te nemen. Als je risico's neemt moet je de gevolgen ook dragen. Kun je dat niet alleen dan zijn er instanties die je kunnen helpen, bijv. het fiom.
  Verder zou ik ook niet weten hoe wij je hiermee kunnen helpen.

  Succes ermee,
  Anita

  Reageer
  #13

  ja daar heb je gelijk in....
  ik zal moeten afwachten..

  erg bedankt voor de reacties enzo 🙂 en zal jullie laten weten of ik idd zwanger ben of niet...

  groetjes elise

  Reageer
  #14

  is je vriend hier al van op de hoogte of heb je het hem nog niet verteld?

  Reageer
  #15

  Hoi!

  Ik begrijp heel goed waar je mee zit. Maar ik denk dat je gewoon rustig moet proberen te blijven. Wacht de tijd af, misschien wordt je gewoon ongesteld. Je bent misselijk zeg je, vergeet niet dat je psyche ook meespelen. Je denkt dat je zwanger bent en het volgende moment ben je misselijk. Dit is niet vreemd, dit heeft iedereen in meer of mindere mate. Het hoeft dus helemaal niet zo te zijn, maar het KAN wel. Wat ik wel even recht wil zetten is het feit dat je eisprong niet variabel is. De dag dat je ongsteld moet worden, trek daar 14-16 dagen vanaf en je hebt je eisprong. Dit is altijd 14,15 of 16 dagen en heeft niets met je voorgaande cyclus te maken. Dus ik denk dat de kans klein is dat de spermacellen die 4, 5 of 6 dagen overleefd hebben.

  Stel dat blijkt dat je zwanger bent, probeer eerst rustig te worden voordat je ingrijpende beslissingen gaat nemen. Neem een vertrouwenspersoon in vertrouwen om advies. Het LIJKT soms het beste om 'maar' abortus te laten doen, maar dit is niet zo.

  Zo ver is het nog niet, sterkte in ieder geval. Laat het even weten...

  Reageer
Reageer op: Kan ik zwanger zijn??? Help!… reageer please
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief