Geen vergoeding na schouderluxatie

 • #1

  Hallo allemaal,

  Ik krijg net bericht dat mijn fysiotherapie vanaf de 21e behandeling niet vergoed wordt door de verzekering. Ik heb namelijk € 600,- beweegzorg, wat genoeg is voor 20 behandelingen.

  In juni is mijn schouder na luxatie teruggezet door de spoedeisende hulp in een ziekenhuis. Daar is meteen voor de dag erop een afspraak gemaakt bij de medisch specialist van de Orthopedie in het ziekenhuis. Hij heeft mij daarna verwezen naar een fysiotherapeut om te herstellen en na 6 weken moest ik weer terugkomen ter controle.

  Bij de lijst chronische aandoeningen staat dat je recht hebt op fysiotherapie na een luxatie als er sprake is van een opname of een revalidatie(dag)behandeling. Mijn eerste vraag is: gaat het hier niet om een revalidatiebehandeling? Aangezien ik 2 keer terug moest komen en de medisch specialist mij fysiotherapie heeft verwezen.
  En zo niet, wat is dan wel een revalidatiebehandeling?

  Reageer
  #2

  Dat valt inderdaad niet onder een revalidatiebehandeling.
  Daar is sprake van als de behandeling plaats vindt in een revalidatiekliniek, de afdeling revalidatie van een ziekenhuis of in een als zodanig aangewezen inrichting die onder de AWBZ valt.
  De fysiotherapeut had dit kunnen weten en had je hier eigenlijk vooraf op moeten wijzen.

  Reageer
  #3

  Bedankt voor het antwoord.

  Nu heb ik na de 15e behandeling nog een verwijzing gehad voor een vermelde chronische aandoeningen (namelijk Frozen Shoulder). Deze verwijzing is pas na de 15e behandeling beschreven, dus het lijkt me dat ik die 15 behandelingen daarvoor gewoon moet tellen als 'gebruikt'.

  Als ik het dan goed begrijp tel ik de 16e t/m de 35 behandeling als eerste 20 behandelingen voor de Frozen Shoulder en gaat daarna pas de basisverzekering in werking voor deze aandoening?

  Dus dan zou het erop neerkomen dat ik 15 behandeling moet gaan betalen?

  Reageer
  #4

  Dit zou je bij de ziektekostenverzekeraar moeten navragen...

  Reageer
Reageer op: Geen vergoeding na schouderluxatie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief