Ziekenhuis blijkt geen contract te hebben met mijn zorgverzekeraar

 • #1

  Beste,

  Na een val ben ik door de HA verwezen naar het ziekenhuis om een foto te laten maken van mijn hand (bleek een gebroken middenhandsbeentje te zijn). In het ziekenhuis ben ik na het maken van de foto (meerdere foto's misschien wel 7). Ben ik naar de SEH gebracht, daar kreeg ik gips.

  1 week later zijn er opnieuw foto's gemaakt en heb ik nieuw gips gekregen.

  Later dit jaar worden er opnieuw foto's gemaakt en krijg ik weer nieuw gips, mogelijk moet ik ook geopereerd worden.

  Nu kreeg ik vandaag een brief van het ziekenhuis dat ze geen contract hebben met mijn verzekeraar (i.c.m. mijn budget polis) en ik mogelijk een deel moet vergoeden. De verzekeraar gaf aan dat het klopt en ze slechts 75% procent vergoeden, tenzij het ziekenhuis het bestemptelt als spoedeisende zorg, zouden ze dat doen in dit geval?

  Mocht het geen spoedeisende zorg zijn, is het dan wijs de behandeling voort te zetten in een ander ziekenhuis? hoe doe ik dat?

  Ook hebik bij hetzelfde ziekenhuis een lopend onderzoek bij klinische genetica om uit te sluiten dat ik geen drager van CF ben, reden is dat mijn vriendin dat wel is. Ook dat zal ik dan voor 25% zelf moeten betalen..

  Wat schatten jullie worst case dat ik zou moeten betalen voor beide?

  Reageer
  #2

  "Na een val ben ik door de HA verwezen naar het ziekenhuis om een foto te laten maken van mijn hand (bleek een gebroken middenhandsbeentje te zijn). In het ziekenhuis ben ik na het maken van de foto (meerdere foto’s misschien wel 7). Ben ik naar de SEH gebracht, daar kreeg ik gips." Dit kan als spoedeisend gezien worden. De nabehandeling echter niet. Daarvoor kun je op verwijzing van de huisarts mee naar een ander ziekenhuis gaan.
  Onderzoek klinische genetica is uiteraard niet spoedeisend. Ook hiervoor kun je naar een ander ziekenhuis gaan op verwijzing.
  Hoe hoog de kosten zouden kunnen zijn, zul je moeten navragen bij het betreffende ziekenhuis

  Reageer
  #3

  Volgens de verzekering zouden ze het gehele traject vergoeden wanneer het vanuit spoedeisende zorg is ontstaan, die vraag staat bij ze uit..

  de kosten van klinische genetica zal ik zelf moeten betalen (25%).. voor volgend jaar toch maar een andere verzekeraar/pakket nemen om dit gedoe te voorkomen.

  Reageer
  #4

  Dat is dan iets om met het ziekenhuis te bespreken, ik ga er vanuit dat het geen probleem zal zijn om het dan als spoedeisende hulp aan te merken

  Reageer
  #5

  Verzekeraars zijn er niet om de wereld beter te maken, maar om geld (HEEL VEEL) geld te verdienen.

  Reageer
Reageer op: Ziekenhuis blijkt geen contract te hebben met mijn zorgverzekeraar
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief