Moe, gewrichtspijn, misselijk

  • #1

    Hoihoi,

    ik weet even niet zo goed meer wat ik moet doen. Ik ben al sinds een paar weken na de zomervakantie heel vaak 's morgens misselijk. Ik kan 's nachts soms gewoon niet slapen omdat mijn gewrichten zo'n pijn doen. (vooral knieën en handen) Ik ben moe, en de minste inspanning is al te veel. Als ik naar school fiets heb ik moeite met de rest mee te kunnen.
    'S morgens geef ik ook vaak over, en als ik op sta ben ik vaak duizelig.

    Ik ben naar de dokter geweest, die heeft een paar bloedtesten laten doen. Ik heb geen pfeiffer of pfeiffer gehad en ook geen suikerziekte.

    De dokter heeft geen verder onderzoek gedaan, en neemt me volgens mij helemaal niet serieus. Maar die klachten zijn er echt, hij denkt waarschijnlijk gewoon dat ik me aanstel. En het wordt niet echt beter.

    Weet iemand wat dit zou kunnen zijn? Ik mis namelijk heel veel op school, en dat gaat echt niet goed in mijn examenjaar.

    Alvast bedankt voor het lezen 🙂

    Liefs Eva

    Reageer
    #2

    de dokter moet het wel serieus nemen, maar ik weet niet wat er verder getest is. vraag er eens na/
    ben je van de zomer in het bos geweest? kun je zijn gebeten door een teek?
    vraag dan of de dokter hierop wil testen, op de " ziekte van Lyme"
    gewoon terug gaan als je je niet goed voelt, er moet een oorzaak zijn, Lyme, virus, reuma?
    sterkte, BRenda

    Reageer
    #3

    Ik geloof je verhaal helemaal. Jij bent degene die het beste kan voelen hoe het met je gaat.

    Maar de dokter zoekt naar symptomen, en doet onderzoek. Blijkbaar heeft de dokter niets opvallends gevonden.

    Wat zijn de objectieve symptomen?

    Als er geen objectiveerbare symptomen zijn, neig ik naar een psychische oorzaak van de klachten. Zou dat logisch zijn i.v.m. de zware belasting en de stress van het examenjaar, en mogelijk achterliggende psychische problemen?

    Reageer
    #4

    Hoihoi,

    Allereerst bedankt voor jullie reactie's!

    ik snap wat je bedoeld, maar kunnen psychische symptomen lijden tot overgeven en duizeligheid?

    De dokter heeft getest op:
    Pfeiffer
    B12
    bloedarmoede

    Liefs Eef

    Reageer
    #5

    Nou en of dat kan! Soms zie je zelfs mensen die verlamd zijn zonder dat er iets te vinden is. Dat wordt tot de conversiestoornissen (lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Conversiestoornis) gerekend.
    Maar het is wel belangrijk dat de huisarts jouw klachten serieus neemt en somatische oorzaken uitsluit.
    Dus wees assertief en ga terug naar de huisarts, en bespreek jouw visie en ideeën met hem of haar.

    Reageer
    #6

    hoi ik heb precies het zelfde en de dokter neemt het ook niet serieus ik snap dokters van tegenwoordig niet..
    mijn misselijk is gewoon heel erg dag in dag uit misselijk slapen kan ik niet word al 4 uur s'ochtend wakker en dan kan ik niet meer slapen..

    Reageer
    #7

    Bij patiënten met medisch onverklaarbare klachten richten artsen zich te eenzijdig op de lichamelijke kant. Ook als een patiënt signalen afgeeft die wijzen op een emotionele of psychische oorzaak van de klachten, zo blijkt uit een publicatie van onderzoekers van het NIVEL in BioPsychoSocial Medicine.

    Lees verder: http://www.dokter.nl/forum/Huisarts/onverklaarbare-klachten.html

    Reageer
    #8

    hoi 3 week geleden werd ik opgenomen met hartritmestoornis en heb een echo en een kastje gedragen en heb medicijnen gekregen bisoprololfum maar heb verder nergens nog uitslag van. ik voel me niet goed ben misselijk heb vreselijke nek en schouderklachten alles voelt moe aan en mijn kaken zijn moe na het eten het kan toch niet klopen dat ik me niet goed voel en het word erger vind ik. gr bea de jonge

     

     

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Moeilijk om daar zo zonder enig onderzoek iets over te zeggen.Ga in ieder geval terug nar de dokter.

    Reageer
    #10

    Hallo, ik herken dit soort klachten ook. Ik ben al jaren bekend met schildklierproblemen. Hoewel misselijk daar volgens mij niet typisch bij hoort heb ik er wel last van (periodes). Ook vraag ik me soms af hoe het met mijn bijnierschorshormoon gesteld is,is nooit onderzocht voor zover ik weet. Het is denk ik de moeite waard om op schildklier hormoon te laten onderzoeken!

    Reageer
    #11

    Hoi,

    ik ben 15 jaar oud en ik heb al een lange tijd pijn, pijn in mijn zenuwen/spieren, heel misselijk en ik kan niet goed slikken. Vooral mijn benen en armen doen heel veel pijn. Als ik te lang aan t lopen ben dan moet ik even rustig zitten anders dan val ik flauw. Heeft iemand enig ideee wat het kan zijn? Ik heb 1 jaar geleden wel pfeiffer gehad, kan dat terug komen? Ik ben al 3 x naar de dokter gegaan en bloed laten prikken en telkens hoor ik t zelfde 'er is niks aan de hand joh. Misschien een beeetje vermoeidheid' en dat is al 5 weken geleden en ik heb er nog steeds last van. Wie weet wat ik moet doen?

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #12

    je moet in ieder geval wel teruggaan naar de huisarts met de klachten

    Reageer
Reageer op: Moe, gewrichtspijn, misselijk


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief