moe, pijn in spieren & gewrichten

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Hoi,

  sinds 3 jaar ben ik extreem moe, heb veel pijn in me spieren en gewrichten. Ik ben de laatste tijd veel duizelig voel me zwak. ook ben vaak bleekjes.

  Ook heb ik deze zomer een hevige hyperventilatie aanval gehad op vakantie waar ik niet uit kon komen. Ben toen met de ambulance mee genomen naar het ziekenhuis en ben daar tot "rust" gekomen.

  Ik loop dus sinds 3 jaar bij verschillende artse, heb heel veel bloed moeten laten prikken maar voor mij doen hebben ze niet veel gedaan.

  Zou dit allemaal een logische verband met elkaar kunnen hebben? en waar denk je dat het mee te maken heeft? Of ken je iemand met de zelfde klachten?
  Ik zou graag reactie's willen hebben want ik ben af en toe het einde raad.

  Liefs,
  Sophie

  Reactie
  #2

  Hai Sophie,

  Je bent een van de velen wiens leven niet in de pas loopt met je eigenlijke wensen en verlangens.
  Je bent natuurlijk volgzaam en voldoet aan de verwachtingen.
  Als je op deze wijze leeft, raak je vanzelfsprekend uitgeput en verlies je de zin en motivatie.
  Het is zaak goed bij jezelf te rade te gaan wat je zoal ik je leven doet, en of je dat werkelijk wilt.
  Ik zal benieuwd zijn of je je dit durft af te vragen, het dan tot je door wilt laten dringen, en er eventueel naar wilt handelen.
  Als je op de wijze doorgaat zoals je nu doet, zul je regelmatig buiten adem komen te zitten en achter de feiten aan blijven lopen.
  Ik hoop dat je de moed vindt initiatief te nemen in dit bijzondere proces.

  Dat was het.

  Reactie
  #3

  Hallo Sophie,

  Ik heb ook veel gedokterd met dezelfde klachten , maar ik ga nu naar de acupuctuur en ik moet zeggen dat helpt mij zeer goed.Ik hoop dat ik uiteindelijk van mijn klachten af ben en van de medicatie.ik moet natuurlijk ook mijn levens wijze aanpassen, maar je wil ook niet als een wrak door t leven.
  Succes , groet

  Reactie
  #4

  Hebben jullie erover nagedacht dat jullie klachten psychosomatisch zouden kunnen zijn. Doordat je je al langere tijd niet lekker voelt en tobt met oude gedachten en gevoelens, kan je lichaam mee gaan reageren door ook de zin te veliezen, angstig te zijn en in paniek te raken.

  Reactie
  #5

  Psychosomatiek of psychosomatische geneeskunde is een medisch gebied dat zich bezighoudt met de wisselwerking tussen psyche en lichaam.

  Een groot aantal klachten is niet medisch (somatisch veelal) te bewijzen; het grootste aantal consulten bij de huisarts is voor onduidelijke, psychosomatische klachten. Dat wil zeggen: De westerse dokter met zijn meetinstrumenten kan geen oorzaak definiëren.

  Fibromyalgie, burn-out, chronischevermoeidheidssyndroom, functionele hypoglykemie, posttraumatische dystrofie, RSI, spasmofilie, ADHD, hyperventilatie zijn voorbeelden van aandoeningen met een duidelijke psychische component. Hierbij is dus een eenzijdige somatische benadering onvoldoende om tot genezing te komen. De symptomen lijken in het lichaam te zitten en er is vaak weinig bereidheid om 'tussen de oren' te zoeken naar oorzaken en oplossingen.

  Reactie
  #6

  Dag Sophie,

  Hoe voel je je nu? Ik heb exact dezelfde klachten. Vooral de pijnen en vermoeidheid zijn het vervelendste. Ik denk ook voortdurend dat er iets ergs met me aan de hand is. Hyperventilatie komt daardoor, door de angst. Maar de pijnen..? Tja, voor mij ook moeilijk om het enkel psychosomatisch te zien. Het lijkt soms also ik het hele jaar door tegen de griep loop te vechten ofzo.

  Reactie
  #7

  Heb je al gedacht aan fibromyalgie? Sommige dokters geloven niet in deze ziekte, anderen weer wel. De therapie komt er heel kort op neer dat je meer actie gaat ondernemen in je leven. Zelfs als je een beetje pijn hebt, moet je dan toch doorzetten. Als je dat langzaam opbouwt, kun je van je klachten afkomen.

  Reactie
  #8

  Bij fibromyalgie komen verschillende klachten – pijn, stijfheid, vermoeidheid en soms stemmingswisselingen – tegelijkertijd voor. De pijn komt vooral voor in de spieren, het bindweefsel en in en rondom de gewrichten. De klachten kunnen erg op en neer gaan en zijn niet altijd even ernstig. Iedereen heeft wel eens last van pijn en stijfheid, bijvoorbeeld door een verkeerde houding, door overbelasting of een griepje, maar deze klachten gaan vanzelf weer weg. Bij mensen met fibromyalgie echter blijft de pijn terwijl er geen beschadigingen of vergroeiingen zijn.

  Het begon met vage pijnen, die in mijn lichaam aan de wandel leken te gaan. Steeds doken ze op een andere plaats op. Ik was docent en begon krijtjes uit mijn handen te laten vallen. Toen kon ik niet meer dwarsfluit spelen, omdat ik mijn arm niet meer omhoog kon krijgen. Zo werden de klachten in de loop van de tijd erger, maar omdat ik er steeds beter mee om heb leren gaan, gaat het uiteindelijk niet slechter met me. (man met fibromyalgie)

  Letterlijk betekent fibromyalgie: pijn in bindweefsel en spieren. Het is dus een term die alleen maar beschrijft wat er aan de hand is, maar die geen oorzaak aanduidt. Bindweefsel en spieren zijn onderdelen van ons bewegingsapparaat. Het bewegingsapparaat bestaat uit harde en beweegbare delen.
  De harde delen, de botten, zorgen voor de stevigheid. Tussen de botten bevinden zich bewegende verbindingen: de gewrichten.
  De spieren en pezen zorgen ervoor dat de botten kunnen bewegen. Gewrichtsbanden en bindweefsel verlenen de gewrichten extra steun en stevigheid.

  Aandoeningen aan het bewegingsapparaat, die niet door ongeval of blessure worden veroorzaakt, worden aangeduid met de verzamelnaam: reumatische aandoeningen. Ook fibromyalgie is een reumatische aandoening.
  Gelukkig is fibromyalgie geen levensbedreigende ziekte. Het heeft veel invloed op je leven, maar als je jezelf in acht neemt, kun je er goed mee leven. (vrouw met fibromyalgie)

  Klimaat heeft geen invloed op het ontstaan van fibromyalgie: het komt zowel in warme als in koude streken voor. Iedereen kan fibromyalgie krijgen. Het komt voor bij twee op de honderd volwassenen, vooral bij vrouwen. De aandoening openbaart zich meestal bij mensen tussen de 25 en 40 jaar.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Heb je wel eens gedacht aan aplastische anemie?
  Mijn dochter liep met dezelfde klachten rond en zij bleek aplastische anemie te hebben..

  Reactie
  #10

  Heb je wel eens aan Lyme gedacht? Ik had dezelfde klachten...na vier jaar zoeken bleek het lyme te zijn.

  Reactie
  #11

  Beste Sophie, Ben je inmiddels van je klachten af? Ook ik had zeer pijnlijke gezwollen gewrichten, oververmoeid. Moeilijk lopen, dikke kromme vingers, pijnlijke nek, etc., etc. Werd hier zeer depressief van. Alleen nietsdoen was pijnloos. Aleve hielp enigszins. Inmiddels homeopatisch middel gebruikt van homeopatisch arts tegen Ziekte van Lyme. Borrelia korrels, kuur van 4 verschillende verdunningen. Inmiddels voor 80% genezen. Over 2 weken doe ik deze kuur nogmaals. Hoop dit voor 100% onder de knie te krijgen.
  Martiene

  Reactie
  #12

  Heb je ook aan B12 (tekort) gedacht? De klachten komen overeen met een B12-tekort. Gemakkelijk op te lossen met injecties. Je kunt je dokter vragen om je waarde te laten bepalen. Let wel, als de waarde rond de 300 pmol/L is, zal de dokter zeggen dat het O.K. is, maar dan kan er toch op weefselniveau sprake zijn van een tekort. Er bestaat een goede manier om de waarde te laten bepalen en die heet: MMA. Veel mensen met een tekort worden niet goed behandeld. Klachten worden dikwijls niet herkend en de huisartsen hebben hierover weinig geleerd. Sterkte, en succes! Groeten, Marianne

  Reactie
  #13

  hallo ja ik heb al zeg maar een jaar of 6 erge pijnen door me hele lichaam vooraal ledenmaten en kracht heb ik niet meer heel slapjes lijk wel n zombie kwa gevoel dan. zie ook wil ers witjes maar heb alle dokters al gehad zowel het amc als alle alternatieve dokters en nu zij een arts dat het ook nog chronische vermoeidheid kan zijn na het eten doed het ook pijn in de maag en darmen enzo ik kan me erg moeilijk bewegen want dat doed gewoon n soort van pijn ik kan het niet echt uitleggen en werekn en sporten gaat absoluut niet door dit probleem weet jij daar soms iets op laat me dat weten.

  Reactie
  #14

  Hoe oud ben je?
  kan een dokter je niet onderzoeken en je bloed prikken Als je bloed normaal is:
  Het zou met apneu te maken kunnen hebben maar dan snurk je ook hard en je adem valt soms uit waardoor je zuurstof tekort krijgt...en moe wordt.
  en slecht slaapt en nog meer klachten
  kijk maar op google.
  ook kan het dat je spanningen hebt (gehad?) daar heeft hyperventilatie mee te maken..
  laat er naar kijken..
  succes

  Reactie
  #15

  Onverklaarbare somatische klachten zijn niet altijd psychisch. De stress responsieve systemen zijn bij lang niet alle patiënten met onverklaarbare lichamelijke klachten verstoord.

  Reactie
Reageer op: moe, pijn in spieren & gewrichten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief