Onverklaarbare vermoeidheid

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,

  Ik ben een vrouw van begin 20 en kamp al jaren (minstens 10) met vermoeidheid en daarnaast veel vage klachten. Ik heb door de jaren heen al vaker mijn bloed laten prikken op verschillende dingen, maar telkens komt er niks uit. Klachten die ik heb zijn o.a. last van mijn darmen, droge en rode ogen, erg bleke huid (erger geworden door de jaren heen), veel "pijntjes" in handen en lichaam. Ik merk dat de vermoeidheid en slaperigheid steeds erger wordt en ik mijzelf door de dag moet slepen. Ik ben onderhand een beetje radeloos en weet echt niet goed meer wat het kan zijn. Zijn er nog dingen die ik kan proberen/ iets wat het kan zijn?

  Groetjes

  Reageer
  #2

  Een complementair genezer kan verder kijken, zoals naar je voedingspatroon, darmfora, evt candida, tekorten aan voedingsstoffen en hormoonhuishouding. Bij gewoon bloedonderzoek wordt maar op een paar stofjes getest. Bijvoorbeeld met een spiertest kan je veel meer zaken opsporen.

  De trend van tegenwoordig om minder of geen vlees te eten, kan zorgen voor bepaalde tekorten. Eten van soja en sommige andere producten waar goitrines in zitten, kan de schildklier ontregelen. Was zelf ernstig moe, bleek het door de soja te komen. Voor je schildklier zijn onder andere selenium en jodium belangrijk. Verder zorgt fytinezuur in de voeding voor verminderde opname van mineralen.

  Reageer
  #3

  Dank je voor je reactie Catootje.

  Heb je zelf ervaringen met complementaire genezers? Ik zou niet zo goed weten waar ik het moet zoeken en waar ik terecht kan.

  Ik ben inderdaad vegetariër dus dat zou zeker aandeel kunnen hebben in de vermoeidheid. Wel heb ik me recent laten prikken op B12 en die waarde is prima. Ik eet inderdaad ook soja dus wie weet heeft dat er wat mee te doen, echter zijn mijn schildklier waarden voor zover ik weet helemaal goed.

  Ik denk dat er naast voeding meer aan de hand is omdat ik jaren voordat ik stopte met vlees eten al last hiervan had.

  Ik ga me eens even inlezen in ieder geval, dankjewel!

  Reageer
  #4

  Je kan niet zomaar alles meten met die schildklier en komt weer door andere factoren, zoals tekorten, onder andere jodium. Vaak kan je pas iets meten in je lichaam als het erg ontregeld is.
  Wat vitamine B12 betreft kan je verschillende dingen meten. Weet niet precies hoe het zit maar je kan toch een tekort hebben. Is een vereniging die meer informatie kan geven.
  Je kan dingen laten uittesten bij kinesioloog ofzo. Of orthomoleculair therapeut. kan ook bij threewells op afstand. OOk goede ervaringen met mindlink. Heb zelf ook dingen laten testen. Kan wel goed zijn als iemand ook naar je voedingspatroon kijkt.
  Wat die soja betreft wist ik op zich van stofjes als goitrines, die onder andere in soja zitten maar ik dacht dat het wel meeviel. Omdat iemand die me hielp met blokkades het woord 'dieet' noemde toen we bij een blokkade op de schildklier kwamen, ben ik verder gaan denken en realiseerde ik me dat ik het zo koud had en moe was door de soja.
  Door vegavoeding kan je meer stofjes tekort komen. Ligt wel aan je voedingspatroon. Fytinezuur, zoals in granen en soja remt de opname van mineralen. Ook als je niet vegetarisch eet, kan je tekorten hebben. Veel mensen hebben allerlei tekorten omdat er in de voeding minder voedingsstoffen zitten en we veel geraffineerde producten hebben.
  Denk wat eiwitbron ook verder en denk ook eens aan andere peulvruchten en ook aan edelgistvlokken. Eet zelf wel vis en een paar keer in de week vlees.

  Reageer
  #5

  Bij mij komt er ook nooit wat uit bij bloedonderzoek. Naast deskundig advies kan je je zelf ook eens verdiepen in goitrines in bepaalde voedingsmiddelen en knelpunten vegetarische voeding. Wat het vinden van een therapeut betreft kan je zoeken op termen als orthomoleculair therapeut, natuurgenezer of kinesioloog. Bij bepaalde gezondheidssites weten ze soms ook wel therapeuten. Of vraag in je eigen omgeving eens.

  Reageer
  #6

  Hoi Catootje,

  Dankjewel voor je uitgebreide antwoorden, echt heel fijn!
  Ik ga me eens verdiepen in de dingen die je hebt genoemd 🙂

  Reageer
Reageer op: Onverklaarbare vermoeidheid
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief