Toxoplasmose

Online ZorgZus
 • #1

  Hoi,

  Ik ben een aantal weken heel erg moe geweest, lusteloos, misselijk, hoofdpijn. Ben toen naar dokter gegaan, en het bleek een ijzertekort te zijn. Dit had ik vorig jaar ook al, en heb toen ook ijzerpillen geslikt, daarna voelde ik me een tijdje weer goed, maar na een paar weken kwam de vermoeidheid toch weer terug. Nu slik ik ook ijzerpillen, het gaat wel beter, maar heb nog wel dagen dat ik niet lekker ben, en ontzettend moe. Uit het bloedonderzoek kwam ook uit, dat er een twijfel is van Toxoplasmose. Weet iemand wat dit precies inhoudt, en heef tiemand dit gehad, kan je er iets tegen doen?
  Alvast bedankt!

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Nou, die vermoeidheid van jou komt waarschijnlijk niet zozeer door ijzertekort maar door de toxoplasmose die bij je geconstateerd is.
  Bij mij is recent ook toxoplasmose geconstateerd, en ik bleek het al ruim tien jaar te hebben, van mijn 14e tot mijn 26e - nu dus. Ik weet ook niet beter dan dat ik altijd moe ben. Ikzelf heb nu heel goede hulp in het homeopatische circuit. Wees niet bang; toxoplasmose is goed te behandelen, gemakkelijker dan bijvoorbeeld pfeiffer. Mijn naam is Amber.

  Succes ermee!

  Groet, Amber

  Reageer
  #3

  Hoi Amber,

  Bedankt voor het plaatsen van je bericht.
  Je vertelt dat Toxoplasmose makkelijk te behandelen is met homeopathie. Zou je me hier advies over kunnen geven? En misschien door kunnen geven wat je gebruikt zodat ik dit aan mijn homeopatisch arts kan vragen?

  Ik heb nu al 8 maanden last van Toxoplasmose. Het begon bij mij met een grote pijnlijke bobbel onder mijn oor, waarvan mijn huisarts eerst dacht dat het een infectie was (en waarvoor ik antibiotica kreeg) maar volgens een echo was het een lymfeklier en verder waren al mijn lymfeklieren erg opgezet, waarbij die ook op een voor mij ongewone plek onder mijn oor. Ik had tegelijk ook een holte-onsteking, waarvoor ik ook antibiotica heb gehad, omdat de röntoloog aannam dat dit de oorzaak was van de opgezette lymfeklier. Een andere huisarts heeft twee bloedonderzoeken gedaan waaruit bleek dat ik een recentelijke besmetting van Toxoplasmose had opgelopen. Ondertussen ging ik me steeds zieker en moeier voelen en heb ik steeds halve dagen gewerkt tot het echt niet meer ging en daarna heb ik me twee weken ziekgemeld, dit tot grote consternatie van de bedrijfsarts. Ik heb het werken weer opgebouwd en werk nu weer hele dagen (30 uur), maar met gevolg dat ik thuis gewoon doodop ben. Ik heb vorige jaar rond deze tijd nog zo'n 600 km in Zweden gefietst, maar mijn conditie is nu absoluut 0. Van de huisarts krijg ik geen enkel meer advies dan 'rustig aandoen' en 'zo gaat het nu eenmaal, het is net als Pfeiffer'. Ook bij de dienst Infectieziekten van de GGD krijg ik hetzelfde verhaaltje te horen wat ik zelf ook op internet kan opzoeken, maar onlangs hoorde ik dat je heel erg moet oppassen met alcohol en vet eten, omdat het ook je lever aan kan tasten. Gelukkig zijn mijn leverwaarden goed, maar ik heb net weer een terugval gehad met een holte-ontsteking en het einde van de ziekte heb ik nog lang niet in zicht.

  Reageer
Reageer op: Toxoplasmose
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief