Extreme vermoeidheid in de ochtend, slap gevoel hartstreek

  • #1

    Sinds anderhalf jaar heb ik last van extreme vermoeidheid in de ochtend. Dit is niet elke ochtend het geval. Soms gaat het een week goed en sta ik fluitend om 6u naast mijn bed, soms heb ik weken dat ik mezelf met veel moeite mijn bed uit weet te slepen om 9u.

    De klachten zijn vrij specifiek. Ik word wakker met een heel slap gevoel rondom mijn hartstreek. Soms heb ik het idee dat mijn hart op hol geslagen is, maar dit is niet altijd zo. Op zo'n moment voel ik me extreem moe en ben ik amper in staat om te bewegen. Alsof letterlijk alle energie weggevloeid is. Na een uur/anderhalf uur gaat dit weg en kan ik opstaan. Overdag heb ik wel wat last van vermoeidheid, maar niet heel veel. Tenzij ik een periode heb waarin ik heel vaak zo wakker wordt, dan heb ik overdag ook moeite om wakker te blijven. Ik lig 's avonds rond 22u/22.30 in bed en ik slaap meestal binnen 5 minuten in. De wekker gaat rond 6.30. In de weekenden slaap ik vaak de klok rond. Ik krijg dus meer dan voldoende slaap lijkt me.

    Ik ben onder behandeling bij een internist vanwege een auto-immuunziekte. Deze heb ik al 12 jaar.

    Ik ben iets meer dan een jaar geleden van 5mg prednison naar hydrocortison (10-5-5mg) overgestapt. Dat leek eerst te helpen, maar na een korte periode dat het goed ging, kwam de vermoeidheid net zo hard terug.

    In dezelfde periode ben ik begonnen met 3 maandelijkse b12 injectie ivm een licht tekort. Later is dit naar maandelijks omgezet om te kijken of dat zou helpen.

    Verder neem ik vitamine d ampullen in en foliumzuur

    Ik ben getest op pfeiffer, dat is het niet. Glutenallergie ook niet.
    Geen magnesium tekort, geen ijzertekort/bloedarmoede.

    Ik ben bij een cardioloog geweest. Er zijn hartfilmpjes gemaakt, ik heb een inspanningstest gedaan, een mri van mijn hart gehad. Hier kwam niets uit.

    Ik ben onder behandeling geweest bij een longarts, ook op dit gebied is niets te vinden wat de vermoeidheid kan verklaren.

    Ik heb een slaaponderzoek gehad. Dat ging niet heel goed, maar ik had voldoende geslapen om te concluderen dat er geen sprake is van apneu.

    Momenteel gaat het weer behoorlijk slecht en ik merk dat ik fouten begin te maken op mijn werk en mijn concentratie zeer slecht is.
    Mijn internist weet niet goed meer wat er nog getest kan worden of naar wie ik eventueel doorverwezen zou kunnen worden.

    Ik heb verder geen stress, leuke baan, werkgever die supergoed meedenkt en heel flexibel is, privé ook alles in orde dus ook geen burn out o.i.d.

    Iemand die dit slappe gevoel rondom de hartstreek in de ochtend herkent of ideeën heeft wat het zou kunnen zijn?

    Reageer
    #2

    Ik vergeet er nog bij te zetten dat mijn schildklier iets aan de trage kant was en ik nu dagelijks 75 mg levothyroxine slik. Waarden zijn goed nu.

    Reageer
    #3

    Prednison en cortisonen zijn nogal heftige medicijnen en ze zorgen, net als de meeste medicatie, voor de uitscheiding van diverse vitaminen, mineralen en andere stoffen in je lichaam. Dit kan klachten dus versterken. Voor schildkliermedicijnen geldt het zelfde.
    Denk bij een auto-immuunziekte vooral aan het versterken van je immuunsysteem, met ontgiften, de juiste voeding, voedingssupplementen en aanvullende middelen. Bij schildklierproblemen vooral ook wat doen aan oorzaken, zoals belasting door gifstoffen, insulineresistentie/oestrogeendominantie, tekorten aan diverse voedingsstoffen enz. Vaak hebben klachten die je hebt gemeenschappelijke oorzaken. Je zou aanvullend advies kunnen vragen op natuurgeneeskundig gebied. Doe zelf een kambokuurtje voor andere klachten, om te ontgiften.

    Reageer
Reageer op: Extreme vermoeidheid in de ochtend, slap gevoel hartstreek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief