Extreme vermoeidheid

  • #1

    Goededag,

    Ik heb sinds 6 maanden ongeveer last van extreme vermoeidheid. Uit het niets is het eigenlijk begonnen. Dus na aanleiding hiervan ben in Augustus vorig jaar naar de huisarts geweest en mijn bloed laten prikken daar kwam uit dat ik vitamine D tekort had en dat de vitamine D tekort de oorzaak zou zijn van mijn vermoeidheid.

    ik vitamine d via de huisarts meegekregen en heb ik die kuur afgemaakt.. Alleen mijn vermoeidheid blijft aanhouden. Elke kleine inspanning bijvoorbeeld om te gaan sporten of om huiswerk te maken/ te leren kost mijn lichaam emotioneel en fysiek heel veel moeite waardoor ik me zo uitgeput voel... Hierdoor lukt studeren niet echt.. Mij concentratie en is ver te zoeken.. Ook moet ik echt minstens 16 uur per dag slapen wil ik me een beetje uitgerust voelen maar dan wordt ik alsnog heel moe wakker....

    Ik ben nu alweer van de week naar de huisarts geweest en ik wacht op de uitslag van de nieuwe bloedtest..
    Iemand enig idee wat de oorzaak van mijn extreme vermoeidheid kan zijn?????

    Met vriendelijke groet,

    Amber

    Reageer
    #2

    Moeilijk om daar zo antwoord op te geven. Misschien is je vit D nog steeds te laag, heb je bloedarmoede of heb je de ziekte pfeiffer...maar dat zal uit bloedonderzoek moeten blijken

    Reageer
    #3

    Bij de basis beginnen. goede voeding met complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft, wat ook beter is voor de aanmaak van allerlei neurotransmitters. Bij vermoeidheid kan soms een tekort aan eiwit een rol spelen. Stapels brood met een beetje beleg is dus minder aan te bevelen. Dan beter een omelet, maaltijdsalade, maaltijdsoep (zonder smaakversterker), peulvruchten met wat brood erbij is dan een betere verdeling.
    Mensen die weinig vlees eten kunnen ook stofjes tekorten komen, zoals lysine en carnitine en nog tal van andere stoffen.
    Vitamine d werkt samen met andere stoffen, zoals magnesium en vitamine A dus die ook gebruiken. Vaak heb je ook tekorten aan meerdere stoffen, zoals vitamine B12. Deze wel beter in combinatie met het hele B-complex. Foliumzuur het beste in de vorm van folaat.
    Eventueel medcijngebruik, inclusief de pil, kan ook klachten geven. Zo zorgen veel medicijnen voor tekorten aan allerlei voedingsstoffen.
    Denk verder aan de rol van electrosmog. Heb zelf twee dooozz-schijfjes naast mijn bed om gedurende de nacht te herstellen daarvan en beter te slapen.

    Reageer
Reageer op: Extreme vermoeidheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief