Waarom je steeds zo moe bent

Waarom je steeds zo moe bent

Vermoeidheid is niet altijd het gevolg van te weinig slapen. Er zijn mensen die iedere nacht voldoende slaapuren maken en toch de hele dag vermoeid zijn. Maar welke oorzaken kunnen je zowel mentaal als lichamelijk uitputten?

Mogelijke oorzaken

Te weinig drinken

Ons lichaam bestaat voor 60% uit water en wanneer ons lichaam onvoldoende vocht krijgt kan dit leiden tot vermoeidheid. Een vermindering van het lichaamsvocht met 2% kan al zorgen voor een daling van je energielevel. Het lichaam heeft tussen de 1½ en 2 liter vocht nodig om goed te kunnen functioneren. Neem dit niet in één keer, maar verspreid dit over de dag.

Te veel (foute) tussendoortjes

Een keer een tussendoortje is helemaal niet erg, maar het eten van teveel “energievretende” voeding kan zorgen voor vermoeidheid. Dit zijn vaak suikerhoudende tussendoortjes die een snelle energie piek geven, maar dit wordt in een zeer rap tempo opgevolgd door een flinke daling in de bloedglucosespiegel. Voor iedereen die toch tussen de maaltijden trek krijgt dan heeft voedsel dat je energie geeft zoals: fruit, groente of noten de voorkeur.

Bloedarmoede

Er wordt over bloedarmoede gesproken wanneer er te weinig rode bloedcellen in het bloed zitten. “In” deze rode bloedcellen zit hemoglobine en dat zorgt voor het transport van zuurstof. Wanneer er sprake is van bloedarmoede dan wordt er dus minder zuurstof vervoerd en daardoor kun je klachten als vermoeidheid voelen.

IJzergebrek is de meest voorkomende oorzaak van bloedarmoede. Naast gezonde voeding kun je extra ijzer verkrijgen door supplementen.

Trage schildklier

De schildklier is een hormoonklier en die scheidt hormonen uit die belangrijk zijn voor de stofwisseling. Wanneer de schildklier te langzaam werkt worden er te weinig hormonen aangemaakt en hierdoor vertragen de fysieke en mentale processen (hypothyreoïdie). Je kunt je dan extreem vermoeid voelen. Een bloedonderzoek kan uitwijzen of dat je een traag werkende schildklier hebt.

Vitaminetekort

Een tekort aan bepaalde vitaminen kan ook vermoeidheid veroorzaken. Wanneer je gezond en gevarieerd eet dan krijg je alle vitaminen binnen die je nodig hebt. Maar bijvoorbeeld veganisten zouden een tekort aan vitamine B12 kunnen hebben en dat is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen. Een tekort leidt tot een bepaalde vorm van bloedarmoede. Maar ook een tekort aan vitamine D kan vermoeidheid veroorzaken. Vitamine D haal je uit zonlicht maar ook uit vette vis en eieren.

Diabetes

Mensen met diabetes hebben een te hoog bloedsuikergehalte in hun bloed, en deze suikers worden dan niet omgezet in energie, maar blijven in het bloed zitten. Met al gevolg dat het lichaam zonder energie komt te zitten. Een dieet en meer bewegen, kan helpen bij diabetes type 2. Bij diabetes type 1 moet je insuline spuiten.

Onregelmatig werk

Helaas is gebleken dat het werken op onregelmatige tijden of het draaien van nachtdiensten, onze biologische klok verstoord. Terwijl je moet werken ben je moe, maar als je overdag je slaap moet inhalen, lukt dat niet. Probeer in een sterk verduisterde kamer te slapen en ook in bed en niet op de bank om zo toch aan je uren slaap te komen.

Tegen vermoeidheid is vaak veel zelf te doen, zorg voor voldoende ontspanning en nachtrust. Eet gezond en gevarieerd en sport voldoende. Wanneer de vermoeidheid niet over gaat raadpleeg dan gerust je huisarts. Deze zal de oorzaak van je vermoeidheid verder proberen te achterhalen.

Bronnen: Thuisarts en Nederlands Kenniscentrum Chronische Vermoeidheid

Delen:  
94 reacties op “Waarom je steeds zo moe bent
 1. Denk hierbij ook eens aan slaapapneu!

  Geschreven door elsemiek op
  • Mijn vrouw is 77jaar heeft 5 en half jaar een hersen bloeding gehad, maar de laatste tijd slaap ze veel wat kan de oor zaak daar van zijn.

   Geschreven door Maria op
 2. Chronische vermoeidheid is ook een verschijnsel van de ziekte van Lyme in een gevorderd stadium

  Geschreven door Leo op
 3. Vermoeidheid kan ook veroorzaakt worden door elektrosmog: invloed van GSM, WIFI, en andere straling van draadloze verbindingen.

  Geschreven door pat op
 4. last van branderege plekken door mijn hele lichaam steeds ergens anders ?

  Geschreven door a.karssen op
 5. Dat is zonder verder onderzoek moeilijk te zeggen. Ik zou adviseren om even naar de huisarts te gaan met de klachten.

  Geschreven door Tandor op
 6. ik ben veel moe, en als ik ga bloedprikken heb ik geen vitamines tekort of pfeiffer etc, en wat houd slaapapneu dan precies in? want ik slaap wel gewoon

  Geschreven door mel op
 7. Rechter been erg opgezwollen door vocht. Drie jaar geleden lymph klieren verwijderd.
  Geen kanker meer maar een dik been. Is hiier iets aan te doen om de zwelling te doen
  Verdwijnen. Niet pijnlijk .

  Geschreven door Henry jacobssen op
 8. je zou met de huisarts kunnen overleggen of lymfe-drainage een goede oplossing zou kunnen zijn.

  Geschreven door Tandor op
 9. Ik ben de laatste tijd zo vermoeid dat ik smiddags naar bed ga en ’s avondshow na het eten ook nog eens een uurtje ga liggen heb daarbij pijn in me benen( spierpijn en veel last van kramp in me kuiten ben vaak duizelig en van de week kreeg ik kramp op me borst kan dit met mijn hart te maken hebben ? Heb ook zweetaanvallen

  Geschreven door Maria op
  • Ik weet niet zo goed waar mijn moeheid vandaan komt en wat ik er zelf tegen kan doen, waar ik ook ben.
   Esther Verroen

   Geschreven door Esther Verroen op
 10. Misschien goed om eens met de klachten naar je huisdarts te gaan. Die zou dan bloedonderzoek kunnen doen om te kijken wat er aan de hand kan zijn.

  Geschreven door Tandor op
 11. Ik ben een vrouw van 52 jaar en krijg steeds meer beharing in mijn gezicht.
  Onder de onderlip en op mijn kin is het het ergste.
  Omdat ik blond ben, helpt lazertherapie niet.
  Ik merk dat ik er steeds meer moeite mee heb om langer dan een paar uur van huis te gaan, want dan is er al weer wat te zien.
  Een paar keer per dag trek ik het er met een pincet uit en als het heel snel moet, scheer ik mezelf, maar dat vind ik vreselijk!
  Is hier wat aan te doen?

  Geschreven door Christa op
 12. Dat kan alles met de overgang te maken hebben.
  Ga naar de huisarts en laat een bloedonderzoek naar de hormonen doen.

  Geschreven door Tandor op
 13. Tandor, dat weet ik wel zeker maar mijn vraag is of er wat aan te doen is.

  Geschreven door Christa op
 14. Excuus, dat had ik er natuurlijk ook bij moeten zetten.
  Ja, het zou mogelijk zijn dat een hormoonpreparaat die problemen kan oplossen.maar dat is dan iets om na een bloedonderzoek met de huisarts te bespreken.

  Geschreven door Tandor op
 15. Heb regelmatig mijn oor kristallen die vast komen te zitten en dan ben ik behoorlijk duizelig. Wat kan ik doen om dit te voorkomen?

  Geschreven door Chris op
 16. Dag, ik heb een paar jaren geleden een onderooglid correctie gehad. Daarbij is het na veel gedoe en litteken weefsel vorming, en weer eeen herstel ingreepje tot een iets minder erge wallen gekomen. maar het was zeker niet weg.
  nu heb ik met wat injectables nog een beetje verbetering gekregen .
  Er blijven nog steeds ronde cirkels onder mijn ogen en het is ook altijd wat dik. ik vind het erg opvallen, maar weer snijden is voor mij geen optie.Ik krijg vrij snel ontstekingen e.d.Ik heb van alles gedaan om die opgezette randen weg te krijgen.
  Is er nog een optie?
  Degene die de injectables deed wil nu die rand onder de ogen opvullen, want daar mag je niet spuiten.

  Geschreven door jantien op
 17. degene die de injectables deed wil niet in die cirkel spuiten, want daar mag je niet komen in dat gebied.

  Geschreven door jantien op
 18. Dit is toch echt een vraag voor een plastisch chirurg…Die zou kunnen beoordelen of er nog andere mogelijkheden zijn.

  Geschreven door Tandor op
 19. Jaren last van vulvadynia. Verschillende artsen zoals dermatologen en gynaecologen naar laten kijken. Niks aan te doen. Antidepressiva gebruikt. Helpt iets tegen de pijn. Meer om het aan te kunnen. Nieuwe informatie over behandeling zou evt ideen kunnen geven om weer wat te proberen. Is hier iemand die hier wat over weet?

  Geschreven door Leoni op
 20. Ik ben 2 weken over tijd. Een week geleden dacht ik dat ik ongesteld ging worden, had namelijk echt van die krampen. Maar een week later nog niets . Al 2 keer een test gedaan, maar die is negatief. Ik wil wel graag zwanger worden. We zijn al meer dan een jaar bezig. Nu heb ik ook van die witte strengen afscheiding. Soms heel dik spul Maar af en toe ook heel waterig. Zou ik toch zwanger kunnen zijn?

  Geschreven door Els op
 21. Daar kan niemand je zo antwoord op geven.
  Ga naar je huisarts en laat een bloedtest doen. Het zou kunnen dat je HCG gehalte te laag is voor de DHZ test.

  Geschreven door Tandor op
 22. Hoi Maria,
  Lijkt op een schildklierprobleem.
  Ik was ook altijd moe als ik opstond al en druk op mijn borst, snel hijgen bij inspanning. Krampen in benen en voeten vooral wanneer ik op mijn rug ging liggen of mijn spieren strekte.
  Ik had te weinig schildklierhormoon en gebruik nu thyrax.

  Geschreven door saskia op
 23. Ik heb suiker neem daar medicijnen voor en spuit een keer savonds Mantua 14eh nu heb ik erg last van me armen en bil en pijn in me benen met lopen kan dat door de suiker zijn

  Geschreven door marja op
 24. Het kan door de medicijnen komen. Bespreek het met je arts.

  Geschreven door Tandor op
 25. Ais je wilt afvallen heb ik gehoord dat het eten van juist volle melk producten aan te raden is.
  Hoe zit dat eigenlijk? Groeten Elaine.

  Geschreven door elaine boonstra op
 26. Ik ben 76 jaar oud en heb COPD 2 en al 13 jaar een kunstklep.
  Volgens de cardioloog ook een slecht werkende hartspier. Bij elkaar
  zorgen ze er voor dat ik heel snel buiten adem ben. Ik moet 20 kilo afvallen via de fisio en dieet. Het lukt niet door de snelle vermoeidheid, wat nu?

  Geschreven door hans op
 27. Dat is dan vervelend en lastig….
  Ik zou in ieder geval het dieet aanhouden en toch proberen om zo veel en zo vaak mogelijk te bewegen. Ook al is het telkens maar heel kort. Je zou eventueel aan de cardioloog een verwijzing voor een revalidatie programma kunnen vragen in een revalidatiekliniek

  Geschreven door Tandor op
 28. geen reaktie

  Geschreven door drmontagne op
 29. Ik ben 19 en heb al 8 maanden last van hartkloppingen en weinig lucht en veel zuchten het komt ook elke keer uit het niets en ook een druk op me borst ben al bij de huisarts geweest hartfilmpje laten maken enzo bloedprikken voor schildklier ijzer want ben ook regelmatig duizelig en voor nog een anderen paar dingen geprikt maar er komt nergens wat uit weet hier iemand wat het kam zijn

  Geschreven door Poetyyyy op
 30. Hallo! Heb erg last van oorsuizen in mijn rechteroor, ook een vol gevoel. Daarnaartoe ben ik heel licht in mijn hoofd. Door dit alles ben ik bang geworden om dingen te ondernemen, waardoor ik veel angst heb als ik ergens ben, wat zich weer uit in hyperventilatie. Wat kan de duizeligheid zijn? Ik merk dat het erger word als ik s avonds moe ben of dingen onderneem, zoals fietsen enz. Verder is het altijd aanwezig..

  Geschreven door Elleke op
 31. De duizeligheid kan door je oor worden veroorzaakt (het evenwichtsorgaan) of door de hyperventilatie..ga met de klachten naar de huisarts

  Geschreven door Tandor op
 32. Ik heb dit vaak gehad in een periode waarin ik veeeeel te weinig vocht binnenkreeg.
  Kan ook door slaaptekort of de combinatie van de 2 voorgaande gaan.
  Misschien dat het je iets helpt. Bij mij in ieder geval wel!

  Geschreven door Peet op
 33. Ik heb er ook last van wanneer ik veel heb gerookt en in het verleden toen ik blowde ook wel eens last van gehad.
  Aan de andere kant doet stress ook rare dingen met je.
  Zou maar eens nagaan of je 1 van al die dingen hebt/doet of juist niet doet!

  Geschreven door Peet op
 34. Beste Elleke,
  Ik heb dit ook gehad. Je moet ermee naar de KNO arts gaan. Omdat jouw probleem zich afspeelt in het binnenoor en niet in het midddenoor is er aan de buitenkant niet zoveel te zien. Laat je niet afschepen!
  Het is in jouw geval belangrijk om stress te vermijden. De oorzaak van jouw probleem is medisch gezien moeilijk verklaarbaar. Omdat het binnenoor zo diep in je schedel ligt en zo klein en ontoegangkelijk is, is er niet veel aan te doen door de huidige medici. Wel reageren de receptoren in je binnenoor op vochtafdrijvende middelen zoals spironolacton. Probeer dat eens voorgeschreven te krijgen door de KNO-arts. Tevens zou je Betahistine kunnen proberen. Dat bevorderd de doorbloeding van je binnenoor. Zou de duizeligheid kunnen doen vedwijnen. Duurt minstens 6 weken om aan te slaan.
  Laat je niet wijsmaken dat het tussen je oren zit. Dat willen de medici je vaak doen geloven als ze geen pasklaar antwoord hebt op je probleem.

  Geschreven door Tudor op
 35. Hallo , ik ben 22 jaar met ondergewicht 45 kilo 1m64 ,
  Ik eet normaal en snoep net als iedreen .. maar ik kom maar niet bij ! 2 jaar geleden woog ik 70! Toen heb ik een miskraam gedaan. En ben er even onderdoor gegaan alles is weer inorden … maar mijn gewicht wil maar niet toenemen ! 🙁

  Geschreven door Jocii op
 36. Hallo,
  Ik ben 33 jaar oud. Heb een zoontje van 21 maanden. Heb ongeveer 3 maanden geleden een miskraam gehad. En sinds dien kom ik alleen maar aan. Ik drink 2 liter water per dag. Ik 4a5 keer kleine hoeveelheid eten. Ik eet gezond. M’n snacks zijn fruit en groente. Ik neem vitamine B12 en visolie. Beweeg normaal 2 x per week. Ik kom alleen maar aan. Ik ben 1,60 en ik weeg 77 kilo. Heb een hele grote buik. Ik lijk gewoon negen maanden zwanger 🙁 Please help . Ik weet niet meer wat ik moet doen

  Geschreven door Siham op
 37. Ik denk dat het goed is om met de klachten naar de dokter te gaan.

  Geschreven door Tandor op
 38. Hoor sinds een jaar een hoog suizend geluid in mijn oren doordat mijn bloed door de (beschadigde) haarvaten in mijn hoofd wordt geperst, begonnen in een periode van hevige stress/burnout, wat is de mogelijke oorzaak en hoe kan ik verbetering brengen !

  Geschreven door petervt op
 39. Hoezo zouden er beschadigde haarvaten zijn?

  Geschreven door Tandor op
 40. Hoezo zouden er beschadigde haarvaten zijn?

  Dat is maar een idee van mij, kan het zijn dat de haarvaten zijn vernauwd/verkrampt door langdurige stress.

  Geschreven door petervt op
 41. Daar komt dat suizend geluid dan toch niet vandaan. Als de klachten zijn begonnen in een periode van veel stress en spanningen (burn-out) zouden zo ook veroorzaakt kunnen worden door chronische hyperventilatie.
  Doe eens de test op:
  http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest

  kijk hier eens naar mogelijke symptomen:
  https://web.archive.org/web/20171211111542/http://www.chronischehyperventilatie.nl:80/index.php?page=symptomen

  Geschreven door Tandor op
 42. Ik zou toch eens naar de huisarts gaan … je hebt last van hyperventilatie en dat Gaat zich nu uiten in angstaqnvallen. wel optijd gaan voordat het erger wordt !!!!! dan leef je pas in een hel en duurt herstel heel lang !! kan je garanderen dat je niks ernstigs hebt!!!

  Geschreven door steg op
 43. Laat je door verwijzen naar een endocrinoloog. Ziekte van Cushing.
  Kijk online naar specifieke lichaams/ gedrags-veranderingen. Echtgenote heeft dit gehad, gezwelletje op hypofyse. Pas na zes jaar ellende ontdekt.
  Is dus redelijk zeldzaam en niet erg bekend bij huisartsen. Onze huisarts geloofde het pas na lang aandringen. Mijn vrouw had zichzelf gediagnostisseerd.
  Succes

  Geschreven door Wytze op
 44. Het lijkt bijna alsof je hersenen niet aan je lichaam hebben doorgegeven dat je een miskraam hebt gehad.
  Heb je het wel verwerkt of ben je dat nog aan het doen? Lijkt me enorm moeilijk namelijk.

  Geschreven door missy op
 45. Gecondoleerd in elk geval en heel erg veel sterkte gewenst.

  Geschreven door missy op
 46. Het oorsuizen en duidelig worden im combinatie met hyperventilatie is me erg bekend. Een verkeerde manier van ademhalen door de spanning die je opbouwt veroorzaakt de duizeligheid vanwege teveel zuurstof door het hyperventilatie. Op een gegeven moment krijg je inderdaad angst voor de angst.
  Ademhaligstechnieken aanleren helpt het beste, als ook erachter komen waarvoor of waardoor je eigenlijk verkeerd gaat ademen.

  Geschreven door missy op
 47. Deze klachten kwamen bij mij ook door het hyperventileren.
  Verkeerd ademhalen dus.

  Geschreven door missy op
 48. Ik heb dat ook en dan komen er bij mij nog meer dingen bij kijken komt doordat k te lage bloeddruk heb ( boven en onder druk) als je zorgt dat je bloeddruk omhoog gaat, stoppen de klachten.. Dus bijv sporten etc goed eten sochtends etc

  Geschreven door Undrcover op
 49. Zou eventueel ook kunnen komen door het regelmatig drinken van groene thee/koffie of andere thee. Kreeg daar zelf gelijkaardige problemen van, hartkloppingen, luchttekort, hoofdpijn, en nog andere probleempjes… Een tijdje gestopt en nu slechts met mate en geen problemen meer. Als ik terug wat meer groene thee drink, dan keren de problemen meteen terug.

  Geschreven door Bertus op
 50. Ik heb geen idee of u er nog wat aan heeft maar ik zelf heb een te laag werkende schildklier ik heb dit dan niet gehad maar de dokter zei dat je hier in principe heel mollig en dikker van zou moeten worden

  Geschreven door Lizzy op
 51. Een te hoog werkende schildklier kan leiden tot gewichtsverlies door een bloed onderzoek kan door het worden vastgesteld. Geen idee if dat het dan ook meteen is maar misschien kunt u even de verdere klachten die erbij horen opzoeken op internet en kijken of u zichzelf hierin herkent

  Geschreven door Lizzy op
 52. Ik heb ook een te laag werkende schildklier nooit echt last gehad van mijn benen of gewichtstoename of zo iets .wel doordat ik een overdosis had gekregen aan medicijnen omdat de arts bleef volhouden dat het allemaal goed was super veel last gehad van hele erge hoofdpijn ik ben naar een ander ziekenhuis gegaan en ben daar super geholpen waar ik het eerst niet zo serieus nam kwam. Het toen ineens als een schok omdat ik toen pas begreep wat het nou eigenlijk inhield schildklier problemen min medicijnen zijn nu in principe goed ingesteld maar ik heb inderdaad nog wel last van die steken op Po mijn borst en heb heel erg last van vermoeidheid hoort dit dus allemaal bij het ziektebeeld? Het is allemaal erg frustrerend aangezien ik nog maar 16 ben en in 4vwo zit. ik ben van een normaal gezond altijd vrolijk meisje naar een futloos uitgeput gefrustreerd verdrietig meisje gegaan ik sta voor de vermoeidheid ingeschreven bij een vermoeidheid centrum en ik wacht nu op een intake gesprek

  Geschreven door Lizzy op
 53. Ik heb sinds een paar jaar bijna dagelijks last van een zeurende,trekkende, soms stekende pijn in en rond mijn linker oog !
  Deze pijn begint gewoonlijk met een verlies van vocht uit mijn neus , gevolgd door en slechter zicht uit mijn linker oog. De pijn kan plots opkomen maar ook weer verminderen of stoppen. De duur van de pijnaanvallen is erg wisselend…gaande van een uur tot een hele dag. ’s Nachts heb ik gelukkig geen pijn. De pijn vermindert ook wanneer ik een donkere zonnebril draag.
  Bij een onlangs uitgevoerde coloscopie heeft de arts een begin van rectitus ulcerosa vastgesteld .
  ik ben de afgelopen jaren al bij de oogarts,tandarts ,neuroloog geweest . TOT OP HEDEN GEEN DIAGNOSE OF DE JUISTE MEDICATIE OM DE PIJN TE ONDERDRUKKEN.Ik ben ten einde raad en weet niet meer wie mij kan helpen….
  Zijn er lotgenoten? en hebben deze een remedie gevonden?????

  Geschreven door marie op
 54. Ik heb de laatste tijd veel last van slechte adem en een knobbel rechts in mn keel. Wat zou dit kunnen zijn? Ik ruik ook niet meer zo goed en ben meestal verkouden.

  Geschreven door roosje30 op
 55. Dat is zonder enig onderzoek moeilijk te zeggen. ga even langs bij de huisarts met de klachten

  Geschreven door Tandor op
 56. Volgens mij kan je een trage schildklier hebben je kan dieet wat je wilt maar je valt niet af dit is wat bij de schildklier hoort en ook vermoeid zijn. heb het namelijk zelf

  Geschreven door student op
 57. Dag Marie, verstandig om een onderzoek te laten doen of je fixatie disparatie hebt. Waarschijnlijk zal een prisma bril jou helpen tegen de pijn en de symptomen verdwijnen. Fixatie disparatie= spieren bij je ogen werken niet goed samen. Heel veel sterkte!
  Liefs, Ing.

  Geschreven door Ing op
 58. Absoluut Vit B12 te kort!!!

  Geschreven door Ing op
 59. Hallo ,
  Ik heb bultjes tussen me schaamlippen en denk dat het genitale wratten zijn maar ik heb het nog nooit gedaan. Ik wil liever niet naar de arts weet iemand misschien wat dit kan zijn?

  Geschreven door Anoniem op
 60. Als je het nog nooit hebt gedaan is het toch niet erg waarschijnlijk. Het kan een talgkliertje zijn op een puistje. Maar dat is ongezien moeilijk te zeggen.
  Je zou dus toch even naar de huisarts kunnen gaan en ernaar kunnen laten kijken.

  Geschreven door Tandor op
 61. ik ben een dame van 22 jaar en ik zweet erg onder me oksels me kleding is dan erg nat en ookal doe ik niks. en me handen worden ook nat ik wil graag hier iets aan doen heeft iemand een tip?

  Geschreven door lalia op
 62. je zou Odaban kunnen gebruiken. Dat is een speciale deodorant. Verkrijgbaar bij o.a. Kruidvat

  Geschreven door Tandor op
 63. Ik was bang voor het zelfde… Maar nu ik het van jou ook hoor denk ik dat dit normaal is, als meerdere mensen het hebben.

  Geschreven door Anoniem 2 op
 64. Syneo 5 Anti-transpirant Deodorant gebruik ik hiervoor. Het is wel prijzig maar werkt 100% en je kunt er lang mee doen.

  Geschreven door Erik op
 65. Ik heb een bultje op me linker boven arm dit lijkt een muggenbult maar er komt al een paar dagen vocht uit en de jeuk houd ook niet op

  Geschreven door linda op
 66. Veel mensen hebben tegenwoordig last van vermoeidheid. Echter wordt er vaak niet gesproken over andere oorzaken die het eventueel kunnen zijn. Zelf heb ik bijna 3 jaar lang rondgelopen met de ziekte genaamd Candida. Candida is een gist die leeft in de darmen maar door andere oorzaken kan groeien, waardoor de gist niet meer kan leven in de darmen en zich door de darmwand wringt naar de bloedbanen in het lichaam. Je kan jaren rondlopen met Candida (of bijv. de ziekte van Lyme) zonder dat je het weet maar je toch erg ziek voelt. Ben jij al maanden moe en lusteloos, verdiep je hier dan eens in. Zelf kan ik het boek van Kaj de Vries aanraden want die heeft mij zelf erg geholpen.. Candida,bron van ziekte. Doktoren en Ziekenhuizen kunnen helaas weinig aan Candida doen en praten ook nooit over deze ziekte.

  Er zijn er veel sites met symptomen waar je kunt kijken of je ook met Candida te maken hebt.

  Succes

  Geschreven door Anoniem op
 67. Probeer odorex extra dry pompspray eens voor je oksels, het heeft mij zelf erg geholpen. Dit kan je gewoon kopen in de Albert Heijn.

  Geschreven door Anoniem op
 68. Hai anoniem,

  Ben je uiteindelijk van de candida ziekte afgekomen na die 3 jaar? Zo ja, hoe is dat uiteindelijk gelukt? Ik lees van alles op internet van kuurtjes die niet op lange termijn werken, tot dieet houden of werken aan je ph waarde met basische badzout en druppels. Ben benieuwd of je er nog steeds dagelijks aan werkt of dat je het hebt kunnen oplossen.

  Geschreven door Saf op
 69. Beste Lalia,

  google eens op hyperhidrosis, misschien kom je hier een stuk verder mee. Behandeling met botox schijnt goed te werken, maar je moet zelf maar even kijken of je inderdaad wel echt last hebt van hyperhidrosis.

  Succes!

  Geschreven door student op
 70. een totaal plantaardig dieet, alles volkoren, weinig brood en zuivel. in het geheel geen geraffineerde suiker,veel groenten(5oo gr) noten, zaden,iedere dag wat peulvruchten
  dit maakt dat je gegarandeerd afvalt!

  Geschreven door anoniem op
 71. Daar heb ik jarenlang mee rondt gelopen totdat ik deoleen ging gebruiken.
  Deoleen is een anti transparant en bij langdurig dagelijks gebruik zeer effectief ( na een paar weken wil je toch niets anders)

  Geschreven door Natascha op
 72. even bij de huisarts een verwijskaart aanvragen voor botox injecties, 2x per jaar laten inbrengen en dat zal je zweet probleem minderen

  Geschreven door Ds op
 73. misschien ben je inmiddels al geholpen maar ik geef toch een reactie.
  ik denk echt dat dit iets psychisch is (je verdriet om de miskraam) … toevallig heeft een kennis van mij ook psychische problemen en is daardoor echt enorm afgevallen… nu doorverwezen om het probleem aan te pakken en daarmee ook weer hopend aan te komen.
  als ik jou was zou ik naar de huisarts gaan en een gesprek aangaan, misschien kan je je verdriet bij een psycholoog verwerken.

  heel veel suc-6.

  Geschreven door lola op
 74. Ik heb jaren in de catering gewerkt en heb op advies van collega’s > Odorex extra dry < gebruikt (in een flesje, advies van bijsluiter lezen) Heeft mij heel goed geholpen.

  Geschreven door Kathy op
 75. Als Odorex niet werkt dan moet je even naar je huisarts bellen, ze zullen je aluminium chloride voorschrijven en dat werkt perfect!

  Geschreven door Anoniem op
 76. Ik raad je aan om een soort botox te laten spuiten onder je oksels. Helpt heel erg bij overmatig zweten.

  Mauritsklienik doet het wet ik uit me hoofd zal effe surfen op die kliniek

  Geschreven door Sel op
 77. Laila en andere die hier zweten onder de arman , hun oksels. Vroeger had ik dat vreselijk en ik werd afgestoten door de klas later groeps werk zelfs ontslagen. Ik douchte 2x per dag naat huisarts geweest .Had ook veel puistjes en huisarts gaf een zalfje dat voor gezicht en ik zweette daar door zwavel uit…….dus een meter afstand houden.
  Nu ben ik 69 jaar en al een paar jaar zweet ik amper nog behalve bij elke inspanning loopt het water van mijn hoofd, tussen mijn haren dus. Wat doe ik daar tegen, neem ik schampo mee kan ik het zo wassen dank ik HAHA
  Wie weet waar door en wat kan ik er tegen doen.

  IK BEN AL ABONNEE

  Geschreven door Alias Crocie op
 78. Heb zelfde probleem gehad. Uiteindelijk, na ruim 3 jaar, bleek ik te klemmen met mijn kaken. Bitje van de tandarts en probleem zo goed als verholpen. Er zijn af en toe van die dagen…

  Geschreven door Mary Jane op
 79. Ik lees suizen in je oren, ik ben 83 jaar en heb vanaf mijn 60 ste suizingen. Had en heb geen stress ,ruzie ken ik niet ,een Type van…. het komt wel goed, soms hoor ik het suizen niet , en dan opeens!……. daar is het weer!alles went.Nooit naar een arts geweest en ik leef nog steeds.

  Geschreven door Nel op
 80. Een vriendin van me laat botox in haar oksels spuiten op advies van de huisarts. Dit wordt vergoed vanuit de basisverzekering volgens mij. Het eigen risico gaat er natuurlijk wel eerst aan. Je kunt ook nog vragen aan je huisarts om Emla creme. Dat is een verdovende creme waarmee de pijn ietswat wordt verzacht.

  Geschreven door Lin op
 81. Ik heb er ook al jaren last van kan in de familie erfenis zitten bij mij wel. Ook kan zijn door medicijnen de oorzaak zijn van de bijwerkingen. Ook inspanning is ook de oorzaak

  Geschreven door Remo op
 82. Odorex extra dry Depper
  Niet scheren van tevoren
  Dit helpt meerdere dagen.
  Als ik weet dat ik bijvoorbeeld zaterdag een feestje heb dan smeer ik dat spul de dagen ervoor en zweet je daarna paar dagen niet of zo goed als niet.

  Geschreven door VeeJay op
 83. Heey,
  Ik had zelf ook het probleem
  Ben een dame van 21 jaar,

  Mijn advies is om een andere deo te gebruiken, ook een mannenroller deo werkt voor mij veel beter is zeker een aanrader, op je kleding spuit je nog even wat vrouwen deo, en je probleem kan weg zijn.

  Als dat niet helpt zou ik je adviseren om toch naar een dokter te gaan

  En als laatste optie, ook erg dure je zweetklieren laten weghalen, even opzoeken op internet, weet er zelf niet zo veel van maar weet dat het mogelijk is

  Groetjes

  Geschreven door Jeasy op
 84. Haay, je moet die antitransparant halen in de kruidvat van 13 euro. Ik doe m elke dag op en zweet ni meer, dats t enige dat werkt

  Geschreven door pris op
 85. Ik had ook allemaal vage klachten van duizelig tot de meest vreemde ontstekingen. Regelmatig bij de huis arts geweest maar niks hielp, toen ik een nieuwe arts kreeg die gelijk zij jij hebt slaapapneu. Na een slaaptest bleek dit ook zo te zijn. Ben nu bijna 4 maanden aan de zuurstof savonds en kan gelukkig zeggen dat ik me als herboren voel. Vermoeidheid overdag neemt af , bijna geen hoofdpijn meer bij het opstaan en een heel wat beter humeur.

  Geschreven door Willem op
 86. Lizzy neem eens wat melatonine, ik had er blijkbaar een tekort van en daar kan je uiteindelijk stressvrij van worden en ook je hormonen in balans….in kruidvat..is geen geneesmiddel maar iets wat iedereen nodig heeft, de artsen vinden dit maar zelden terug in bloed…

  Geschreven door gi op
 87. ik had verleden j miskraam en dit jaar (mijn vriend wou perse een kind)..idd net alsof uw hersenen het niet doorgeven, dus resultaat, 15kg aangekomen want de eerste drie maanden heb je zin in de onmogelijkste dingen, daarbij 3mnd telkens blijven bloeden enz…doet ook psychish niks goed voor je….en ja ik ben er 47, en wat zei de gyneacoloog….kan nu nog zwanger worden….maar dit vind ik niet meer nodig…toch sterkte siham, melatonine helpt enorm…

  Geschreven door gi op
 88. een vraag ik ben ten einde raad ik loop al 10dagen rond met maagpijn en misselijkheid en een snelle hartslag nou heb ik afgelopen tijd veel stress gehad en ik ben al bij de huisarts geweest en die zei dat het stress is en heeft me metoprolol gegeven om rustiger te worden. nou slik ik die 3dagen maar me hartslag is nog steeds aam de snelle kant. ik heb met hem afgesproken om na 2weken weer terug te gaan maar zo’n gevoel heb ik niet eerder gehad zo beroerd voelen misselijk zwetenmaagpijn en zelfs pijn op de borst rug pijn me armen en benen voelen zwak aan en ik ben ook bleker kortadimig ik kan bijna niks meer eten en de vermoeidheid slaat elkedag steeds meer toe ik heb al eerder stressvolle situaties gehad maar ik voelde me niet zo dus ik vraag me af of het wel echt stress is of iets anders ik wou heel graag een bloedonderzoek mijn schildklier testen en kijken of ik geen bloedarmoede heb maar dat vond me huisarts allemaal niet nodig en volgens hem zijn het symptonen die bij stress horen

  Geschreven door Nola op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief