Kniepijn rechts, willekeurig, in rust

  • #1

    Beste leden,

    Ik ben een fanatiek sporter. Fitness al een jaar of 5 en ben ongeveer een jaar serieus bezig met crossfit. Ik train 6 tot 7 keer per week, let goed op me voeding en rust etc.

    Sinds een week of 2 heb ik, de ene dag wel en de andere dag niet, een enorme stekende pijn net rechts boven mij rechterknie. De pijn komt niet bij belasting, maar eigenlijk alleen wanneer ik stil zit in rust. De pijn is zo heftig dat ik op dat moment niet weet wat ik moet doen. Ik kan tijdens de pijn me been strekken, buigen, er op staan en er op drukken, maar de pijn blijft. De pijn heeft de het langst ongeveer 2 minuten aangehouden. De pijn trekt vanzelf weg en zodra deze weg is, voel ik ook echt helemaal niets aan me knie, alsof het er nooit heeft gezeten. De pijn kan verder ook niet opgewekt worden als ik op de plek druk. Het voelt voor mij echt heel erg willekeurig aan. Er zijn ook dagen geweest dat ik er niks van heb gevoeld, maar wel die dag ervoor heb getraind.

    Met belasting kan ik rennen, sprinten, springen, squaten en eigenlijk alles doen zonder dat ik ook maar iets voel. Heel soms voel ik de pijn tijdens trainen voor 1 seconde, even een steek en is daarna direct weg. Dit hoeft dan ook niet persee tijdens belasting te zijn, maar kan ook wanneer ik rust tussen een oefening.

    Ik ben bij de huisarts geweest. Deze heeft mij doorverwezen naar een sportarts. De sportarts stond voor een raadsel. Heeft een aantal oefeningen doorgenomen en kon er eigenlijk niet veel over zeggen. Zijn advies, neem 2 weken ibuprofen, wellicht is het ontstoken en bekneld er iets door de ontsteking waardoor het verder irriteert.

    Ik slik nu ibuprofen maar heb de pijn nog steeds, even heftig gevoeld. Ik heb in de tussentijd ook een sportmassage gehad. Sportmasseur voelde dat me benen erg vast zaten en verklaarde dat de pijn hier wellicht door ontstaat. Hij had het over de peesplaat die over de zijkant van mijn bovenbeen loopt.

    De dagen na de massage heb ik er wel iets minder last van gehad, meer het gevoel gehad dat de pijn op kwam zetten, maar direct weer minder werd.

    Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik moet doen. De masseur en sportarts zeggen dat ik gewoon door kan sporten omdat ik eigenlijk geen pijn heb tijdens belasting. Uiteraard ben ik hier blij om, maar ben ik ook bang dat het hierdoor erger kan worden. Ik weet ook eigenlijk niet zo goed wat de volgende stap zou zijn en wie ik zou moeten benaderen.

    Ik hoop dat hier iemand mij verder kan helpen of tips heeft.

    Reageer
    #2

    Ik zou je willen aanraden om het sporten toch even op een lager pitje te zetten en naar een fysiotherapeut te gaan.

    Reageer
    #3

    Ik heb het probleem ook aan 2 vrienden voorgelegd die beide afgestuurd fysio zijn en ook geen idee hebben wat het kan zijn. Vooral doordat ik er eigenlijk niks aan voel en de pijn zo willekeurig op komt zetten.

    Ook hun zien geen reden om het sporten op een lager pitje te zetten. Misschien dat een afspraak bij de orthopedie de volgende stap is...

    Reageer
    #4

    De peesplaat die aan de zijkant van je bovenbeen verloopt kan volgens mij het probleem niet zijn. Je geeft namelijk duidelijk aan dat de pijn rechts boven je knie zit. Ik vermoed dat het de Musculus Vastus Lateralis is en dan met name de overgang van spierweefsel naar peesweefsel.

    [quote]De pijn komt niet bij belasting, maar eigenlijk alleen wanneer ik stil zit in rust.[/quote] Dit noemt men ook wel theaterknie. Dat is een klacht die frequent voorkomt bij PFPS.
    Maar daar verwacht je dan ook klachten van de knie of knieschijf bij of klachten net onder de knie boven aan het scheenbeen. Het is mogelijk dat dit het begin is van een aandoening van de spier of in de overgang naar het peesweefsel. Op bijgaand plaatje kun je zien dat de spieren van het bovenbeen gezamenlijk de kniepees vormen. De pees waarin de knieschijf vastzit. Ik heb een cirkel geplaatst bij de plaats waarvan ik denk dat je klachten vandaan komen. Er kan een irritatie of een klein scheurtje zijn ontstaan juist in de overgang van het spierweefsel naar het peesweefsel.
    Om verergering te voorkomen was mij advies dus om het sporten toch op een iets lager pitje te zetten.

    Reageer
    #5

    Tandor,

    Super bedankt voor je reactie en uitleg. Ik zal dit morgen ook meenemen naar mijn sportmasseur, kijken of hij hier ook iets over te zeggen heeft.

    Toch rust er bij mij dan nog een vraag; Zou de pijn dan niet constant aanwezig moeten zijn, of in ieder geval ook bij inspanning / rennen / lopen of bij welke beweging dan ook? De pijn komt echt op de meest willekeurige momenten op zetten. De ene dag vaker dan de andere dag.

    Reageer
    #6

    Dat is een goeie vraag.
    Je zou dat verwachten. Maar dat hoeft niet perse. Het hangt er dus maar helemaal vanaf wat er aan de hand is.

    Vraag de masseur om naar de beweeglijkheid van de knieschijf te kijken, de m.Vastus Lateralis in de overgang naar het tendinogeen(peesweefsel) en het Quadriceps tendinogeen in het algemeen. Het kan een overbelastings blessure zijn.

    Reageer
    #7

    Vanochtend langs geweest en bovenstaande besproken. Masseur vertelde dat als dat het geval was hij nooit zoveel druk (de massage) op de plek zou kunnen zetten zonder dat het pijn doet.

    Na de massage heb ik de pijn niet meer gehad. Afgelopen twee dagen heb ik de pijn eigenlijk minimaal wel binnen 3 uur een keer gevoeld. Wellicht dat dit dan toch heeft geholpen... ik wacht het even af.

    Reageer
    #8

    Dan inderdaad maar eens even afwachten...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Haha, nou lang genoeg gewacht. Net in de auto schoot het er gewoon weer in. Duurde +- 15 seconden. Geen idee wat ik er mee aan moet. Ik slik nu ook een aantal dagen de ibuprofen en zou dit de pijn dan ook niet moet stillen wanneer die komt opzetten? De sportarts gaf aan dat bij bv. een beknelde zenuw de pijn, ongeacht je pijnstillers neemt of niet, gewoon aanwezig blijft.

    Hij neemt binnenkort contact met me op om te kijken hoe het gaat i.v.m. de inname van de ibuprofen..

    Reageer
    #10

    De Ibuprofen zal in geval van een zenuwbeknelling inderdaad geen verlichting geven. Het is wel een interessant idee, die zenuw...

    Maar wel lastig...
    Het kan gewrichtstak zijn van N. Peroneus Communis of een uitloper van de N. Cutaneus Femoris Lateralis die dan in dat gebied zouden kunnen voorkomen.
    Maar dan is de plaats van het pijnpunt extra belangrijk.
    Maar ook in dat geval blijf ik een link zien met M. Vastus Lateralis..
    Eens kijken wat de sportarts nog voor ideeën heeft.

    Reageer
    #11

    Tandor,

    Bedankt voor je reactie. Ik word volgende week door de sportarts terug gebeld. Ik hou je op de hoogte, vind het erg fijn dat je in ieder geval meedenkt! Als me in de tussentijd iets te binnen schiet of ik ergens achter kom zal ik het posten. 🙂

    Reageer
    #12

    Ik zit met hetzelfde probleem en ben al alle mogelijke specialisten afgelopen. De zijn is ome het uuur mzt zware pijnstillers niet te houden en ik kan NIETS doen. Alleen afzien tijdens de pijn scheuten.

    Reageer
    #13

    Ik ben benieuwd hoe dit verder is verlopen bij jullie. Zit met precies dezelfde pijnklacht, maar dan aan de binnenkant van mijn knie. Fysiotherapeut staat voor een raadsel.

    Reageer
Reageer op: Kniepijn rechts, willekeurig, in rust


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief