Pijn bij zitbeen

  • #1

    Beste mensen

    Ik loop al geruime tijd met pijn bij het zitbeen die maar niet over willen gaan. Klachten speelden alleen op bij het zitten. Ik ben daartoe door de molen geweest (MRI, Botscan, Echo). Uit de onderzoeken kwam naar voren dat er een spoor spieroedeem werd gevonden en dat er sprake was van een onsteking aan de aanhechting van de spieren rondom het zitbeen (hamstring en adductoren). Een zogenaamde tendopathie van de adductoren (en mogelijk ook de hamstrings omdat deze spieren acteren in het zelfde gebied. Ik heb vervolgens 2x een cortisoneninjectie gehad. De eerste was een drama (klachten verergerden zelfs) de tweede hielp deels. Tot nu toe hou ik de pijn nabij het zitbeen over en die is alleen voelbaar als ik zit. Je kunt de pijn niet provoceren door ergens te drukken. Rare is dat als ik bij het zitten alleen echt op het zitbeen zit ik eigenlijk nauwelijks klachten heb. Gebruik ik het volle zitvlak (dus ook een deel van het been) dan triggert dit de klachen. Het lijkt erop als pijn aan het bot zelf

    Vraag: Wie herkent dit of heeft dit ook gehad en wat heb je gedaan om er van af te komen?

    Nu gaan we nog een CT scan maken om te kijken wat er nog is "achtergebleven" wat de pijnklachten kan veroorzaken.

    Ikzelf kan aan de adductoren eigelijk niets merken (test zoals een bal tussen je knieen of voeten en dan druk geven op de adductoren, maar ook druk naar buiten geven roepen geen klachten op). Ook heb ik het idee dat hamstrings niet te kort zijn. Bij rek of belasting kan ik de pijn ook niet oproepen.

    Vraag: Kan het wel mogelijk zijn dat er daar een onsteking bestaat die je eerst voelt als je zit?

    Ik heb een sportarts bezocht en die rade mij aan de core stability te trainen. Dit zou op den duur de klachten moeten verhelpen. De pezen en spieren moeten getraind worden zodat deze tegen hogere belasting kunnen

    Ik denk zelf nog aan een andere optie; wellicht botvliesonsteking? Gevolg is dat pezen geirriteerd raken hiervan toch wat ook de drukpijn en irritatie van de spieren met zich mee kan brengen?

    Vraag: kan mij iemand daar over meer vertellen wat dan de symptomen zijn van botvliesonsteking en wat je er tegen doet (naast rust uiteraard)?

    Vraag:Kunnen ze met een CT scan ook zien of er sprake is van een botvliesonsteking of tendopatie van ofwel adductoren dan wel hamstrings?

    Reageer
    #2

    Beste Anoniem,

    Ik heb exact dezelfde klachten, zijn deze nog overgegaan?

    Groet, Frits

    Reageer
    #3

    Ik heb nagenoeg zelfde klachten en heb verkalking thv van zitbeen Len R. Helaas nog niet verholpen

     

    Reageer
    #4

    Heb dit probleem al sinds 05/05/2017 en al 2 inspuitingen met cortisone gekregen en ook een inspuiting met eigen bloedplaatjes maar niets helpte ! Nu in 2018 ook al 2 inspuitingen met cortisone depo medrol en vandaag 1 met Kenacort a10 en weer afwachten wat of hoe. De dokter zei me.dat sommige ontstekingen helemaal niet verdwijne en levenslang blijven voor problemen zorgen !! Hoop van niet maar na 1 jaar zou ik het toch moeten gellven. De pijn is minder maar nog steeds gevoel van op een bolletje te zitten en heel vervelend, ook bij liggen op buik of rug voel ik dit ! Hoop dat jullie meeer geluk hebben !!

    Reageer
    #5

    Klachten bestaan nog steeds. Maakt iemand van jullie al vorderingen ?

    Reageer
    #6

    Ik heb ook constant brandende pijn zitvlak al 3,jaar

    Ook als ik sta of loop en uitstraling naar bijde benen

    Ik zoek ook naar een oplossing of goede medicijnen

    Wie kan mij helpen

     

     

     

    Reageer
    #7

     

    heb nooit iets gescheven

     

     

    Reageer
    #8

    ik had dezelfde klachten. Bij mij was het heupdysplasie. Duurde bij mij 2 jaar voordat ze wisten wat het was. Ik zou een foto laten maken en naar een orthopeed gaan die weet wat HD is.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ik heb ook veel pijn bij het zitten.

    is in een keer gekomen en als ik lig voel ik het ook nog.

    heel vervelend.

    als ik het zo lees is er weinig aan te doen.

    Reageer
    #10

    Ook ik heb al maanden heel veel problemen met zitten door pijn tijdens zitten.

    Nu een kuurtje van Diclofenac 3 x daags 1 tablet. Nu kan ik weer iets langer zitten en ook lopen gaat beter. Nu afwachten hoe het gaat na het kuurtje van 7 dagen.

    Daarna naar fysiotherapie volgens huisarts. Zie dat niet als oplossing, want wat zou die er aan kunnen veranderen.

    Heeft iemand ervaring met een fysiotherapeut voor deze pijn? Ik ben benieuwd en lees het graag.

     

     

     

     

     

    Reageer
    #11

    Triggerpoint  massage. 1ste  x voor 3 dagen pijnloos,  2de behandeling sloeg niet aan. Nu de 3de behandeling gehad en al 5 dagen mínder pijn. Ga over 2dagen voor de 4de x en hoop op langere pijnloze tijd. Fysio hielp niks , deze dacht dat de spieren/pezen opgerekt moesten worden met strekoefeningen. 3X voor niks geweest. Want strekken wil prima , alleen zitten in/op auto/stoel/bank doet pijn. Zelfs het zachtste gel kussen.

    Reageer
    #12

    Hoi Betty

    Gaat het nu beter met de triggerpoint massage? En waar laat je dit doen?

    Reageer
    #13

    Ook van alles geprobeerd bij míj maar alles helpt NIET  . Nu ben ik naar een neurochirurg geweest en die zei me dat het zitbeen waar ik pijn in heb NIET te genezen valt. Nu krijg ik voor de eerste keer pïjn pleisters transtec 35en de pijn is minder maar nog niet gedaan zal moeten verzwaren van pleisters denk ik . Mijn probleem dateert al van 5 mei 2017 ! Na alles met me gedaan te hebben de dokters geven ze me nu pijn verlichting oef oef. Hoop dat het voor jullie ook vlug i n orde komt, gemeend want ik weet wat het is ! Succes

    Reageer
    #14

    Ik heb veel pijn tijdens het fietsen. Hoe langer ik op het fietszadel zit hoe heviger de pijn wordt.

    Reageer
    #15

    Heb al op 16 februari gereageerd op dit probleem wel bij mij is het nu draaglijker dan voorheen. Ben door de hele molen geweest zoals velen zie ik ! Heb tenslotte een neurochirurg geraadpleegd en dit was in az Oudenaarde, die dokter zei me direct dit mijnheer is niet te genezen, was verbaasd echt waar !! Terug na1r fysische geneeskunde in az glorieux Ronse en daar heeft ze me transtec pleisters voorgeschreven en je hebt 3 verschillende namelijk 37,5 naar 52 en tenslotte 70 hoogste dosis.  Ik kleef nu 52,5 microgram transtec pleisters en de pijn is draaglijk maar nog niet voorbij en ja ik zit te veel. Volgende afspraak is op 12 februari en daar ga ik de vraag stellen als ik naar 70 mag, er is 1 nevenwerkingzeker constipatie maar daar neem ik een poedertje iedere dag en ok. Transtec pleister proberen misschien  ? Hoop dat mijn bericht sommige mag helpen, ken de pijn, is vreselijk  !!

    Reageer
Reageer op: Pijn bij zitbeen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief